GuidePedia

0


Είκοσι χρόνια μετά την μεγάλη κρίση των Ιμίων και μια δήλωση του τότε υπουργού Εξωτερικών, κ Πάγκαλου, ανάβει «πυροτέχνημα» στην άλλη πλευρά του Αιγαίου, καθώς η δήλωση αυτή θεωρήθηκε σαν ελληνική ομολογία ότι είχαμε… τρομοκρατηθεί από την τουρκική παρουσία και ότι η Ελλάδα θα πάθαινε ανεπανάληπτη πανωλεθρία αν προχωρούσε σε ανοιχτή σύγκρουση για να διεκδικήσει τις βραχονησίδες.

Είναι πραγματικά τραγικό, πως μια ανεύθυνη και ανιστόρητη δήλωση του τότε υπουργού Εξωτερικών κ Πάγκαλου, σε μια εκπομπή στο ελληνόφωνο κανάλι Skai, ότι τότε στην κρίση των Ιμίων αν προχωρούσε η ελληνική πλευρά στο να πλήξει τις τουρκικές δυνάμεις τότε θα μπλοκαρίζονταν ηλεκτρονικά από δυο αμερικανικά πλοία που βρίσκονταν κοντά στην περιοχή και τα ελληνικά βλήματα θα έπεφταν στην θάλασσα, προκαλεί την μεγάλη τουρκική ειρωνεία σε βάρος της Ελλάδας.

Δηλαδή με λίγα λόγια αν πιστέψουμε τον κύριο αυτό, οι Αμερικανοί τους οποίους ο τότε πρωθυπουργός κ Σημίτης ευχαρίστησε για την μεγάλη στρατηγική ήττα της Ελλάδας, είχαν μπλοκάρει κάθε ελληνική απόπειρα να υπερασπίσει τα ελληνικά συμφέροντα. Και εμείς ακόμα δεν τους ζητήσαμε τον λόγο για αυτή την καθαρά εχθρική ενέργεια.

Η δήλωση αυτή που ουσιαστικά έγινε για να καλυφτεί η ελληνική προδοσία, προβάλλεται τώρα από την άλλη πλευρά σαν ομολογία της ελληνικής αδυναμίας να αντιμετωπιστεί η… «μεγάλη» και «πανίσχυρη» Τουρκία και σαν άλλη μια απόδειξη της τουρκικής υπεροχής στο Αιγαίο που αναγνωρίζεται διεθνώς.

Από που να αρχίσει και που να τελειώσει κανείς! Ο τόπος αυτός εκτός από σταφίδες, λάδι και ρετσίνα, έχει και άφθονη παραγωγή… προδοτών και μειοδοτών. Γι αυτό είμαστε εκεί που είμαστε σήμερα.
Και εις ανώτερα μας!

Yunanistan 20 yıl sonra itiraf etti = 20 χρόνια μετά η Ελλάδα ομολόγησε
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top