GuidePedia

0


Δύο περίεργες δολοφονίες φαίνεται πως θα συμβάλουν στην επιβίωση του κράτους των Βρυξελλών αυτή της Βρετανίδας βουλευτού των Εργατικών Τζο Κοξ πριν μερικές ημέρες και εκείνη της Σουηδέζας ΥΠΕΞ Άννα Λιντ το 2003.
 
του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου

Όπως και τώρα έτσι και τότε η Σουηδέζα ΥΠΕΞ ήταν ένθερμη οπαδός της εισόδου της Σουηδίας στην ζώνη του ευρώ, ήταν φιλοευρωπαϊστρια και τρεις ημέρες πριν την δολοφονία της οι Σουηδοί προσέχονταν στις κάλπες για να αποφασίσουν για την ένταξη της Σουηδίας στην ευρωζώνη.
 
Τελικώς οι Σουηδοί δεν πτοήθηκαν και ψήφησαν υπέρ της σουηδικής κορώνας την οποία και αγαπούν πάρα πολύ.
 
Όμως το γεγονός παραμένει το ίδιο. Δύο διακεκριμένες πολιτικοί, μάνες και υπέρ της εντάξεως των χωρών τους σε πολυεθνικούς σχηματισμούς εις βάρος της εθνικής τους ανεξαρτησίας δολοφονήθηκαν σε κρίσιμα σημεία της εκλογικής διαδικασίας, με προφανές αποτέλεσμα να προκαλέσουν αναταράξεις ως προς την τελική κατάληξη.
 
Η Άννα Λιντ  στις 11 Σεπτεμβρίου του 2003, την ημέρα που δολοφονήθηκε, το πρόσωπό της φιγουράριζε στις αφίσες των δρόμων υπέρ της ευρωπαϊκής καμπάνιας.
 
Δέχτηκε επίθεση με μαχαίρι καθώς ψώνιζε στα πολυκαταστήματα Nordiska Kompaniet στην κεντρική Στοχόλμη ρούχα για να εμφανιστεί το βράδι στο debate για το ευρώ. Κατά την επίθεση δεν τελούσε υπό την προστασία των ανδρών της Swedish Security Service κάτι που προκάλεσε πολλά ερωτηματικά καθώς παρομοίως είχε γίνει και με τον Σουηδό πρωθυπουργό Olof Palme το 1986 που ήταν και ο πρώτος φόνος πολιτικού στη μοντέρνα σουηδική Ιστορία.
 
Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Karolinska Hospital, όπου χειρουργήθηκε και δέχτηκε μεταγγίσεις αίματος για περισσότερο από 9 ώρες καθώς είχε υποστεί ζημιά στο συκώτι και είχε εσωτερική αιμορραγία. Είχε επιπλοκές και χρειάστηκε επιπλέον χειρουργείο όπου και τελικώς εξέπνευσε. Ο θανατός της έγινε πρωτοσέλιδο σε όλη την Ευρώπη
 
Ο φονιάς εν αρχή δραπέτευσε και σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες έδρασε συστηματικά και μεθοδικά. Μετά από δύο ημέρες δόθηκε στη δημοσιότητα η φωτογραφία του από τη σουηδική Αστυνομία. Το μαχαίρι και κομμάτια ρουχισμού βρέθηκαν έξω από σταθμό του μετρό της Στοκχόλμης. Στη σκηνή του εγκλήματος η Αστυνομία, βρήκε ένα απότύπωμα το οποίο θεωρήθηκε ότι ανήκε στον δολοφόνο.
 
Εικόνες του δόθηκαν στη δημοσιότητα από τις κάμερες του καταστήματος στις 13 και στις 14 Σεπτεμβρίου (δηλαδή κατά τη διάρκεια του δημοψηφίσματος)
 
Στις 24 του μήνα συνελήφθη τελικώς ο Mijailo Mijailović που ήταν Σέρβος γεννημένος στη Σουηδία λόγω «πιθανής αιτίας»!
 
Στις 25 του μήνα ανακοινώθηκε ότι το DNA τάιριαζε με τις τρίχες που βρέθηκαν σε καπελάκι του μπέιζ μπολ που αφέθηκε στη σκηνή του εγκλήματος ενώ έμοιαζε με τον άνδρα που έδειχναν οι κάμερες ασφαλείας.
 
Τελικώς στις 24 Ιανουαρίου του 2004 ομολόγησε ότι ήταν αυτός ο φονιάς προμηθεύοντας ακριβή λίστα των γεγονότων. Καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη, ποινή η οποία μετετράπη καθώς κατόπιν ιατρικού ελέγχου προέκυψε ότι ήταν «νοητικά άρρωστος»
 
Μετά όμως από νέα αγωγή από τους κατήγορους ξαναμετατράπηκε σε ισόβια δεσμά. Ο ίδιος αποκήρυξε τη σουηδική υπηκοόητα και ζήτησε ανεπιτυχώς να μεταφερθεί σε φυλακή της Σερβίας
 
Όπως είπε ο ίδιος «απλά πήγα και πήρα ένα μαχαίρι και συνέβη. Έγινε τόσο γρήγορα, θυμάμαι που το πλήθος φώναζε να με πιάσουν». Ο ίδιος είπε ότι θεωρεί υπεύθυνο το μίσος του για όλους τους πολιτικούς είτε Σουηδούς είτε Σέρβους
 
Φυσικά μετά τη δολοφονία της Τζο Κοξ όλα μοιάζουν να συνδέονται με άλλες πλέον παραμέτρους.
 
Οι συνεπειες ενός Brexit θα είναι πρωτίστως γεωπολιτικές και στρατηγικού χαρακτήρα, καθώς ένα κράτος θα επιλέξει να περπατήσει στον πλανήτη μόνο του χωρίς να ανήκει πλέον σε ένα συνασπισμό κρατών κρατώντας την οικονομική του ανεξαρτησία. Εάν πετύχει τότε θεωρείται σίγουρο ότι πολλά άλλα κράτη θα επιλέξουν τον ίδιο ακριβώς δρόμο.
 
Άλλωστε το βασικό πρόβλημα είναι καθαρά ελέγχου. Κάποια διεθνιστικά κέντρα θέλουν να δημιουργήσουν ένα παγκόσμιο υπερκράτος το οποίο θα έχει σαν πυρήνα του την ΕΕ και μετά την εφαρμογή της TTIP θα περιλαμβάνει και τις ΗΠΑ και ολόκληρο τον βορειομερικανικό χώρο, μέχρι να φτάσει αυτό να περιέχει όλον τον πλανήτη!
 
Για να γίνει αυτό θα πρέπει όλοι οι λαοί να πειστούν ότι θα πρέπει να παραδώσουν τις εθνικότητές τους, τις θρησκείες τους, τα ήθη τους, τις παραδόσεις τους προκειμένου να δημιουργηθεί αυτό το παγκόσμιο υπερσύστημα για το «καλό όλων».
 
Εν ολίγοις θα πρέπει να πειστούν ότι «resistance is futile» (η αντίσταση είναι μάταιη όπως έλεγε η ρομποτοποιημένη φυλή των Borg στο Star Trek) προκειμένου να αποδεχθού την διαδικασία αποεθνικοποίησης και οικειοθελώς να δεχθούν την ένταξή τους σε ένα παγκόσμιο εντελώς ολοκληρωτικό σύστημα διακυβέρνησης.
 
Σημειώνεται ότι ένα Brexit θα ανάγκαζε την ΕΕ να συμπεριφερθεί πολύ καλύτερα και στην Ελλάδα καθώς πλέον θα φοβόνταν ότι υπάρχουν διαλυτικές τάσεις που προκλήθηκαν από την τιμωρητική και απρόσωπα σκληρή στάση των Βρυξελλών.
 
Εάν το Brexit πετύχει τότε ένα πρόβλημα για την λεγόμενη Νέα Τάξη Πραγμάτων θα έχει δημιουργηθεί. Συνεπώς προκειμένου να επιτευχθεί «η τελική λύση» ο θάνατος μιας νεαρής μητέρας θεωρείται κάτι το αμελητέο. Πάλι καταλήγουμε στο συλλογισμό του Σέρλοκ Χολμς του διάσημου ήρωα του Σερ Άρθουρ Κόναν Ντόιλ: «για να βρούμε τον δολοφόνο βλέπουμε ποιος ωφελείται Γουότσον», μια χαρά ωφελήθηκαν οι Βρυξέλλες και οι ηγεμόνες των αγορών.
 
Κάποιος θα πει σύμπτωση,οκ. Σύμπτωση όμως που βοηθάει στην επιβίωση του ίδιου υποκειμένου: Του κράτους των Βρυξελλών

πηγή 


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top