GuidePedia

0

 Δημιουργεί ρωσική αεροπορική βάση και αντιαεροπορική ομπρέλα με την Αρμενία – Κορυφώνονται οι πολεμικές προετοιμασίες


Έκτακτη επίσκεψη του προέδρου της Ρωσίας, Β.Πούτιν, στην Λευκορωσία μετά τις ΝΑΤΟϊκές στρατιωτικές αναπτύξεις στα σύνορα της Ρωσίας  και τις μεγαλύτερες ασκήσεις από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου «Anakonda-2016», «Baltops-2016» και «Dragoon Ride» με συμμετοχή πάνω από 50.000 νατοϊκούς στρατιώτες.

Η Ρωσική κυβέρνηση σε συνεδρίαση θα συζητήσει την πρόταση του προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν, για αμυντική συνθήκη μεταξύ Ρωσίας-Λευκορωσίας που θα οδηγήσει στην δημιουργία ρωσικής αεροπορικής βάσης στο έδαφος της Λευκορωσίας.

«Η υπογραφή της Συμφωνίας θα διευκολύνει την οργάνωση μιας κοινής προστασίας των εξωτερικών συνόρων της Ένωσης στον τομέα της αεράμυνας και την δημιουργία κοινού περιφερειακού συστήματος αντιαεροπορικής άμυνας Ρωσίας-Λευκορωσίας» ανέφερε η ανακοίνωση.

Σκοπός είναι μια μακροπρόθεσμη συμφωνία που θα ενισχύσει την ρωσική στρατιωτική παρουσία στην περιοχή.
Ο Β.Πούτιν είχε δώσει εντολή από το 2015 στο Υπουργείο Άμυνας και Εξωτερικών να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις με την Λευκορωσία για την υπογραφή αμυντικής συνθήκης δημιουργίας ρωσικής αεροπορικής βάσης στην χώρα.

Ο Β.Πούτιν θα έχει κατ ιδίαν συνάντηση με τον πρόεδρο της Λευκορωσίας όπου θα συζητηθούν όλα τα θέματα – φωτιά και θα παρθούν αποφάσεις σε στρατιωτικό και ενεργειακό-εμπορικό επίπεδο.
Σε μια άλλη σημαντική εξέλιξη, ο Γ.Γ. του CSTO, Nikolai Bordyuzha, αποκάλυψε ότι τα κοινοβούλια Ρωσίας και Αρμενίας συζητούν σχέδιο συμφωνίας δημιουργίας κοινής αντιαεροπορικής ομπρέλας και το θέμα έχει περάσει πλέον στα εκτελεστικά σώματα των δύο χωρών.

Έτσι η Ρωσία δημιουργεί κοινή αεράμυνα με Λευκορωσία-Καζακστάν και Αρμενία.
Απ ότι φαίνεται έχουμε μπει στο τελικό στάδιο των πολεμικών προετοιμασιών.
Η CSTO αποτελείται από τις χώρες Αρμενία, Λευκορωσία, Καζακστάν, Κυργιστάν, Ρωσία και Τατζικιστάν.
Διαφαίνεται η ένωση των μετασοβιετικών Δημοκρατιών σε αμυντικό επίπεδο.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top