GuidePedia

0

«Ακόμη και αν είναι δύσκολο να το φανταστεί κανείς για μας, δεν θα πρέπει ποτέ να ξεχνάμε ότι η ιδέα της ευρωπαϊκής ενοποίησης ήταν μια ιδέα ειρήνης. Βλέπουμε όλοι ότι ο κόσμος βρίσκεται σε αναταραχή. Η ειρήνη που έχουμε στην Ευρώπη εδώ και πολλά χρόνια, δεν είναι αυτονόητη»
, είπε η καγκελάριος Α.Μέρκελ και άφησε άφωνους τους πάντες.

Τι την οδήγησε όμως στο να κάνει μια τέτοια δήλωση;

Για να αντιληφθούμε το πόσο σοβαρή ήταν αυτή η τοποθέτηση πρέπει να ανατρέξουμε στην γεωπολιτική και στις συνθήκες δημιουργίας της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

Και οι δύο οργανισμοί δημιουργήθηκαν για να κρατούν τους «Αμερικανούς μέσα, τους Ρώσους έξω και τους Γερμανούς κάτω».

Στο ίδιο μήκος κύματος, η ΕΕ δημιουργήθηκε για να καταπολεμηθεί η «άνιση ανάπτυξη» βασικό αίτιο πολέμου και να ελεγχθεί οικονομικά η Γερμανία. Όμως το Βερολίνο αντέστρεψε τους όρους του παιχνιδιού.

Φαίνεται ότι πλέον με μια Γαλλία των χιλίων προβλημάτων, η Βρετανία έχανε τον έλεγχο των θαλασσών και του εμπορίου από μια χερσαία δύναμη Ρωσία ή Γερμανία ή και τις δυο οι οποίες φαίνεται να κυριαρχούν στην Ευρασία.

Μάλιστα η Ρωσία δείχνει ότι έχει επανέλθει και σε λίγα ακόμη χρόνια θα αναγορευτεί και τυπικά πάλι σε υπερδύναμη, Οι κυρώσεις απέτυχαν, η θεωρία ανάσχεσης απέτυχε ενώ πλέον με βάση και τις τελευταίες συμφωνίες που υπογράφει με τη Κίνα αυτή τη στιγμή θα ελέγχει και τους θαλάσσιους δρόμους.

Από τη πλευρά της, ο ρόλος της Γερμανίας αναβαθμιζόταν συνεχώς και έκανε αυτό που δεν έπρεπε:
σύναψε ενεργειακές συμφωνίες με την Ρωσία, με τον Nord Stream, μέσω του οποίου ρωσικό φ.α. θα διοχετευόταν στη γερμανική ενδοχώρα.

Αυτό προκάλεσε σοκ σε ΗΠΑ-Βρετανία και παράλληλα η συμπεριφορά της απέναντι στην Ελλάδα, μια συμπεριφορά ηγεμονίας και αλαζονείας έδειχνε ότι και το Βερολίνο επανήλθε.

Μην ξεχνάμε ότι εδώ και καιρό το Stratfor, αυτός ο σκιώδης οργανισμός της CIA, είχε προβλέψει ότι η Πολωνία θα πάρει τη θέση της Γερμανίας.

Άρα Βρετανία-ΗΠΑ έχουν αποφασίσει την αποδόμηση της ΕΕ και τη δημιουργία νέων ισχυρών πόλων.

Η Α.Μέρκελ το έχει αντιληφθεί. Αν η Βρετανία πάρει οριστικό διαζύγιο-γιατί μέχρι την οριστική απομάκρυνση πολλά θα συμβούν- τότε η ΕΕ θα αρχίσει να ξηλώνεται και η Καγκελάριος είπε το αυτονόητο:

Έρχεται πόλεμος…

πηγή

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top