GuidePedia

0

Νέα βόμβα έρχεται για την Άγκυρα καθώς το όνομα Βυζάντιο και Κωνσταντινούπολη πλέον ακούγεται πολύ συχνά από ρωσικά χείλη.

O Vitaly Milonov πρότεινε ο όρος «Ινστανμπούλ» να σταματήσει να χρησιμοποιείται και να γίνει επαναφορά της ονομασίας Κωνσταντινούπολη σε όλους τους ρωσικούς χάρτες και τα βιβλία του κράτους.

Ο εφιάλτης για τους Τούρκους επιστρέφει καθώς η μη αποδοχή της τουρκικής ονομασία σημαίνει πολλά και ενέχει έναν ευρύτατο συμβολισμό….

Μην ξεχνάμε τι έχει κατά καιρούς διαρρεύσει το Κρεμλίνο για τα Στενά…

Σε γράμμα προς τον πρωθυπουργό, Ν.Μεντβέντεφ, ο Milonov τόνισε ότι η «επιστροφή της Κωνσταντινούπολης είναι ιστορικό όνομα» και πρόσθεσε πως χρησιμοποιούταν στην τσαρική Ρωσία.

«Πολλοί κάτοικοι της χώρας μας ακόμη συνδέουν την πόλη της Κωνσταντινούπολης μόνο με την ιστορία του Βυζαντίου».

Πριν από τους Μπολσεβίκους η Πόλη δεν είχε άλλο όνομα εκτός από Κωνσταντινούπολη στη χώρα μας.

Σήμερα πολλά Ορθόδοξα Χριστιανικά Έθνη όπως η Ελλάδα διατηρούν αυτή την παράδοση» γράφει ο Milonov στην επιστολή όπως αποκαλύπτει το RIA Novosti.

«Η επιστροφή του ιστορικού ονόματος της Πόλης συμβολίζει ότι η χώρα μας και ο λαός μας διατηρούν την τραγική μοίρα του Βυζαντίου στη Μνήμη τους» γράφει ο Milonov.

«Δεν απορρίπτουμε το σύγχρονο όνομα αλλά διατηρούμε το δικαίωμα ιστορικής κρίσης ακόμη και αν περιλαμβάνεται με τη μορφή συμβόλου».

O Vitaly Milonov, είναι γνωστός ως ο κύριος εμπνευστής του ρωσικού νόμου που απαγορεύει την ομοφυλοφιλική προπαγάνδα στους ανήλικους ενώ στη Ρωσία θεωρείται ως ένας άγρυπνος νομοθέτης με πλούσια δράση.

Το «χτύπημα» αυτό έρχεται μετά τις δηλώσεις Α.Ντούγκιν περί Βυζαντίου και Τρίτης Ρώμης….
πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top