GuidePedia

0

 Απομονωμένη με μια μοιραία επιλογή η Άγκυρα…

Την Τρίτη 17 Μαϊου, οι ΗΠΑ επέκτειναν την εμπλοκή τους  στην Συρία και για πρώτη φορά από την έναρξη του πολέμου το 2011 αμερικανικά F-16 βομβάρδισαν τους πρώην δικούς τους, τους «μετριοπαθείς» ισλαμιστές αντάρτες που πολεμούσαν Ιρανούς, Χεζμπολάχ και τον συριακό Στρατό κοντά στο Χαλέπι.

Σύμφωνα με ισραηλινές πηγές τα αμερικανικά μαχητικά βομβάρδισαν στρατεύματα, θέσεις και μεταφορικά οχήματα των ισλαμιστών της al-Nusra και ISIS.
Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι βοηθούν τα συριακά στρατεύματα λένε οι ισραηλινοί καθώς αποδυναμώνουν ότι έχει απομείνει από τον FSA.

Τα αμερικανικά μαχητικά απογειώθηκαν από την αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ και μπήκαν στον συριακό εναέριο χώρο πάνω από την Ιντλίμπ στην Βόρεια Συρία.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, οι αμερικανικές αεροπορικές επιδρομές ήταν σε συντονισμό με την ρωσική αεροπορική διοίκηση στην βάση Hmeymim στην Λαττάκεια ενώ υπήρχε και επικοινωνία Ρώσων και Αμερικανών αξιωματούχων στο επιχειρησιακό κέντρο στο Αμμάν.
Συνολικά στην Συρία επιχειρούν δέκα αεροπορίες:

HΠΑ, Ρωσίας, Ισραήλ, Βρετανίας, Γαλλίας, Βέλγιο, Γερμανίας, Συρίας, Τουρκίας, Ιορδανίας.
Αν όντως έχει συμβεί αυτό τότε πρόκειται για μια ακόμη μετατόπιση των θέσεων των ΗΠΑ καθώς μέχρι τώρα βοηθούσαν απλά τις κουρδικές δυνάμεις SDF με αεροπορική κάλυψη ενώ πρόσφατα έστειλαν 250 επιπλέον στρατιώτες στην βάση Remalan στην Β.Συρία δίπλα στην κουρδική πόλη Hassakeh.

Οι πληροφορίες πάντως φέρουν τις ΗΠΑ να έχει στείλει πολλές περισσότερες δυνάμεις με επιθετικά και μεταγωγικά ελικόπτερα ικανά να επιχειρήσουν παντού.
Το γεγονός αυτό δείχνει ότι οι ΗΠΑ δεν συμφωνούν με τις πολιτικές της Άγκυρας στην Συρία ενώ ο Ρ.Τ.Ερντογάν μένει απομονωμένος με μια μόνη επιλογή:

Αν Ρωσία και ΗΠΑ βομβαρδίζουν τους ισλαμιστές του τότε οι Κούρδοι δεν θα έχουν αντίπαλο στην περιοχή.
Αυτό σημαίνει ότι μένει μόνο μια επιλογή, η εισβολή για να ανακοπεί η κουρδική προέλαση….
Αναμένεται η Αμερικανική Αεροπορία να συνεχίσει τους βομβαρδισμούς σε Χαλέπι και Ιντλίμπ τις επόμενες ημέρες.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top