GuidePedia

0


Η διαχρονική, επεκτατική στρατηγική της σύγχρονης Τουρκίας που ονειρεύεται την ανασύσταση της οθωμανικής αυτοκρατορίας έχει στοχοποιήσει ολόκληρη την γεωγραφική περιοχή της Θράκης σκορπώντας στις εκτός Τουρκίας περιοχές εκατοντάδες «εργαζόμενους» της.

Γράφει ο Λεωνίδας Κουμάκης
Η γειτονική Τουρκία στις μέρες μας γίνεται ολοένα και πιο νευρική, ολοένα και πιο επιθετική. Η συνεχιζόμενη μάχη εξουσίας, μπορεί να δείχνει ότι έχει κριθεί υπέρ του «σουλτάνου» ή «προφήτη» Ρ. Τ. Ερντογάν, οι απώλειες όμως είναι πολύ σοβαρές και η τελική έκβαση αβέβαιη.


Μέσα στην διαχρονική, συνολική επεκτατική στρατηγική της Τουρκίας απέναντι στον Ελληνισμό (Κύπρος, Αιγαίο) συμπεριλαμβάνεται και η μεθοδική οργάνωση μηχανισμών μέσα στα όρια της ευρύτερης γεωγραφικής περιοχής της Θράκης που, σύμφωνα με τον «σουλτάνο» Ρ. Τ. Ερντογάν, περιλαμβάνει εδάφη όχι μόνο της Τουρκίας ή της Ελλάδος, αλλά και της Βουλγαρίας, των Σκοπίων και της Βοσνίας!*


Η Θράκη, σύμφωνα με την Ελληνική μυθολογία, ήταν κόρη του Ωκεανού και της Παρθενόπης με προπάτορα τον Θράκα, γιό του θεού του πολέμου Άρη, που διέμενε στην Θράκη.


Στην σύγχρονη εποχή ολόκληρη η περιοχή της Θράκης, η πατρίδα του Ορφέα, του Δημόκριτου, του Θουκιδίδη και εκατοντάδων άλλων διαχρονικών προσωπικοτήτων, ανήκει σε τρείς κυρίως χώρες: Βόρεια ανήκει στην Βουλγαρία, δυτικά ανήκει στην Ελλάδα και ανατολικά ανήκει στην Τουρκία, με σύνορα που παγιώθηκαν από το 1923 με την υπογραφή της Συνθήκης της Λωζάννης.


Η διαχρονική, επεκτατική στρατηγική της σύγχρονης Τουρκίας που ονειρεύεται την ανασύσταση της οθωμανικής αυτοκρατορίας έχει στοχοποιήσει ολόκληρη την γεωγραφική περιοχή της Θράκης σκορπώντας στις εκτός Τουρκίας περιοχές εκατοντάδες «εργαζόμενους» της ΜΙΤ, οι οποίοι επί ολόκληρες δεκαετίες έχουν σαν μοναδικό έργο την δημιουργία ενός δικτύου πολιτικής, οικονομικής και θρησκευτικής χειραγώγησης των τοπικών μουσουλμανικών πληθυσμών με παράλληλη, υποχρεωτική επιβολή «Τουρκικής εθνικής συνείδησης», μοιράζοντας αστρονομικά ποσά για «βοήθεια», «παροχές» και «υπηρεσίες».


Στην ευρύτερη αυτή στρατηγική εντάσσεται και η περίπτωση ενός από τους εκατοντάδες «εργαζόμενους» της ΜΙΤ στην Ελλάδα, με έδρα το Τουρκικό προξενείο Κομοτηνής – εκείνη του Μέτιου Παδίνκοφ.


Ο Μέτιου Παδίνκοφ (ελληνιστί Χαράδρα) είναι ένας Έλληνας πολίτης, μουσουλμάνος το θρήσκευμα, ο οποίος γεννήθηκε στο Ωραίο (Πομακοχώρι του Νομού Ξάνθης) και σύμφωνα με όσα έχει πει ο ίδιος, μέχρι τα δέκα του χρόνια δεν ήξερε στα τουρκικά ούτε δύο λέξεις, αφού στο χωριό του μιλούσαν Πομακικά. Ο Παδίνκοφ, παιδί ακόμα, μεταφέρθηκε στην Τουρκία όπου σύμφωνα με την παραδοσιακή διαδικασία του παιδομαζώματος, εκτουρκίστηκε ψυχή τε και σώματι, πήγε στο δημοτικό, σπούδασε σε ιερατικές σχολές της Τουρκίας και της Σαουδικής Αραβίας και προφανώς σε πολλές άλλες «υπηρεσίες» της Τουρκίας ώστε να «φωτιστεί» εκ του ασφαλούς με το Τουρκικό «μεγαλείο».


Φαίνεται πως η εκπαίδευση του κρίθηκε επιτυχής γιατί όταν επέστρεψε στην Ελλάδα σαν κανονικός Έλληνας και Ευρωπαίος πολίτης, του παρασχέθηκαν απεριόριστα υλικά μέσα, ενώ σταδιακά άρχισε συνεχής προβολή με κατευθυνόμενα δημοσιεύματα και φυσικά, κάθε άλλη πολιτική υποστήριξη ώστε να επιτελέσει το «έργο» του.


Ο Μέτιου Παδίνκοφ άλλαξε το όνομα του σε Αχμέτ Μετέ και έγινε ένας από τους πιο στενούς συνεργάτες του Τουρκικού προξενείου Κομοτηνής, με συνεχή ταξίδια στην Τουρκία και μεθοδική δουλειά ώστε να καθιερωθεί στην συνείδηση του τοπικού μουσουλμανικού πληθυσμού σαν ο εκλεκτός της Τουρκικής πολιτικής εξουσίας και των μυστικών υπηρεσιών. Σαν πρώτο βήμα «αναβαθμίστηκε» σε έναν από τους 270 ιμάμηδες της Θράκης (στο χωριό καταγωγής του, το Πομακοχώρι Ωραίο).


Την δεκαετία του 1990 όταν η επεκτατική στρατηγική της Τουρκίας μπήκε στην διαδικασία δημιουργίας «γκρίζων ζωνών» στο Αιγαίο ώστε να αμφισβητήσει την κρυστάλλινη Ελληνική κυριαρχία, επινόησε και την μονομερή καθιέρωση ψευτο-μουφτήδων σε Ελλάδα και Βουλγαρία ώστε να εφαρμόζει τα σχέδια της με απόλυτα ελεγχόμενους και εκπαιδευμένους «συνεργάτες».


Έτσι, οι κατάλληλα εκπαιδευμένοι ψευτο-μουφτήδες σε Ελλάδα και Βουλγαρία άρχισαν να «νομιμοποιούνται» σταδιακά με όλα τα μέσα που διαθέτει η Τουρκική διπλωματία:


Ντυμένοι με φανταχτερές λευκές στολές, δέχονται επισκέπτες από την Τουρκία σε κάθε επίπεδο (πρωθυπουργός, υπουργοί, νομάρχες, πρεσβευτές κ.ο.κ.ε.), προβάλλονται συστηματικά από τον κατευθυνόμενο μειονοτικό αλλά και τον Τουρκικό τύπο, πραγματοποιούν επισκέψεις στην Τουρκία και σε πολλές άλλες χώρες με απεριόριστη χρηματοδότηση και κατάλληλη προετοιμασία της Τουρκικής διπλωματίας, εκφωνούν λόγους και μηνύματα σύμφωνα με τις εντολές που παίρνουν, συμμετέχουν σε συνέδρια και διεθνείς συναντήσεις – με δυο λόγια μετατρέπονται μεσοπρόθεσμα ή και μακροπρόθεσμα αν είναι απαραίτητο, στο «κέντρο βάρους» της περιοχής που τους έχει ανατεθεί.


Όπως είναι γνωστό ο μουφτής (αραβική λέξη που σημαίνει αυτόν που ερμηνεύει τον νόμο) είναι βαθμός της μουσουλμανικής θρησκείας και ερμηνεύει το κοράνι για την απόδοση της δικαιοσύνης. Στην Ευρωπαϊκή, ελεύθερη και ανεκτική Ελλάδα, ισχύει η Σαρία για τους μουσουλμάνους πολίτες της, δηλαδή ο ιερατικός νόμος και οι μουφτήδες σαν πνευματικοί ηγέτες, επιτελούν καθήκοντα σε θέματα γάμου, διαζυγίων, κηδεμονιών, διαθηκών ενώ επιπλέον, ειδικά στην Ελλάδα, είναι ελεύθεροι να παρέχουν και πιστοποίηση προϊόντων Halal καθορίζοντας μόνοι τους και τα οικονομικά ανταλλάγματα για την κάθε πιστοποίηση.


Όπως είναι φυσικό οι μουφτήδες, όπως και οι δικαστές, διορίζονται και πληρώνονται από το κράτος. ΔΕΝ εκλέγονται. Αυτό ισχύει όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε όλα τα μουσουλμανικά κράτη, φυσικά και στην Τουρκία. Και όμως. Η Τουρκία στα πλαίσια του Τουρκικού θεάτρου του παραλόγου που έχει ανεβάσει στην Τουρκική και διεθνή πολιτική σκηνή εδώ και λίγα χρόνια, ζητάει οι μουφτήδες στην χώρα μας «να εκλέγονται από τον λαό» ώστε με την «νομιμοποίηση» και την προβολή που παρέχει στους «συνεργάτες» της, να αποκτήσει τον απόλυτο έλεγχο των Ελλήνων πολιτών, μουσουλμάνων το θρήσκευμα!


Μια πολύ σύντομη, δειγματοληπτική ματιά στις πληθωρικές «δραστηριότητες» του Αχμέτ Μετέ -Παδίνκοφ ο οποίος, με την καθοδήγηση της Τουρκικής ΜΙΤ, αυτοδιορίστηκε ψευτομουφτής Ξάνθης με αυθαίρετη και «βολική» διαδικασία «εκλογών», μας αποκαλύπτει την μέθοδο δράσης στην οποία εκπαιδεύτηκε:


7/3/2008 Ο Αχμέτ Μετέ – Παδίνκοφ επισκέφτηκε την Άγκυρα όπου συναντήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών Αλί Μπαμπατζάν, τον γενικό γραμματέα του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας Ταχσίν Μπουρτούογλου και τον πρόεδρο της Διεύθυνσης Θρησκευμάτων Αλί Μπαρντάκογλου. Έδωσε συνέντευξη στην τηλεόραση ART για «τα προβλήματα» των «Τούρκων» της Θράκης.


19/10/2010 Οι υποψήφιοι σύμβουλοι για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και μέλη του ΠΑΣΟΚ Ιρφάν Ουζούν, Νεντίμ Χότσκα, Μεχμέτ Αρναβούτ, Ιλχάν Γκιριτλί και Εκρέμ Ρασίμ επισκέφτηκαν στο γραφείο του τον Αχμέτ Μετέ – Παδίνκοφ.


1/6/2011 Ο Αχμέτ Μετέ – Παδίνκοφ πραγματοποίησε «επίσημη» επίσκεψη στην Σαουδική Αραβία ως προσκεκλημένος του Βασιλιά Αμπντουλλάχ Μπιν Αμπντουλαζίζ Ελ Σαούντ και του υπουργού εσωτερικών Εμίν Ναίφ Αμπντουλαζίζ Ελ Σαούντ.


26/6/2011 Ο Αχμέτ Μετέ – Παδίνκοφ, επισκέφτηκε την Βουλγαρία.


7/1/2013 Ο Αχμέτ Μετέ – Παδίνκοφ συμμετείχε σε συνέδριο των Γκρίζων Λύκων που οργανώθηκε στην Κωνσταντινούπολη «εκπροσωπώντας την δυτική Θράκη».


22/5/2015 Ο Αχμέτ Μετέ – Παδίνκοφ έχυσε ποταμούς από κροκοδείλια δάκρυα για δήθεν «καταπίεση» των Ελλήνων πολιτών, μουσουλμάνων το θρήσκευμα, στα πλαίσια συνεδρίου της FUEN που οργανώθηκε στην Κομοτηνή.


Μάρτιος 2016 Ο Αχμέτ Μετέ – Παδίνκοφ επεμβαίνει σε όλα: Δίνει οδηγίες να μην υπάρξει συμμετοχή στο Καρναβάλι της Ξάνθης (δημοσίευμα Τουρκόφωνης εφημερίδας «Γκιουντέμ»), επιτίθεται στον Υπουργό Παιδείας γιατί προτίθεται να ιδρύσει Τμήμα Ισλαμικών Σπουδών στη Θεσσαλονίκη (ίσως γιατί δεν ρώτησε την εξοχότητα του!), εξαπολύει κατάρες στο Ισραήλ λέγοντας πως ο Χίτλερ βγήκε σωστός που τους έκανε σαπούνια (έσπευσε να ζητήσει συγνώμη όταν του τράβηξαν το αυτί οι προϊστάμενοι του) κ.α.π.


Σε επίρρωση των παραπάνω, η Τουρκική κυβέρνηση, με αφορμή την επίσκεψη του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μ. Τσαβούσογλου στην Ελλάδα (4/3/2016) στα πλαίσια της οποίας δεν παρέλειψε βέβαια να φωτογραφηθεί με τους μουσουλμάνους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ**** και τουςψευτομουφτήδες, ασκεί πιέσεις να «αναγνωριστούν» οι υπάλληλοι της Τουρκικής ΜΙΤ σαν διορισμένοι από το Ελληνικό κράτος μουφτήδες, ώστε όχι μόνο να πληρώνονται από το Ελληνικό κράτος αλλά και να επιδίδονται πιο αποτελεσματικά σε αλυτρωτική προπαγάνδα υπέρ της Τουρκίας!


15/5/2016 Ο Αχμέτ Μετέ – Παδίνκοφ σε εμπρηστική ομιλία του, στο «Πανεπιστήμιο 19 Μαΐου» της Σαμψούντας, διακήρυξε πως «Πρέπει να εργαστούμε για μια δυνατή Τουρκία γιατί δεν περιμένει βοήθεια μόνο η δυτική Θράκη, αλλά όλος ο ισλαμικός κόσμος, που αισθάνεται ότι είναι Τούρκος» (Έτσι και εμείς οι απληροφόρητοι μάθαμε πως όλος ο ισλαμικός κόσμος αισθάνεται ότι είναι… Τούρκος!!)



Σ Υ Μ Π Ε Ρ Α Σ Μ Α: Ακόμα και η πιο ανεκτική, ακόμα και η πιο ελαστική αντιμετώπιση των Ελλήνων πολιτών, μουσουλμάνων των θρήσκευμα, από την Ελληνική πολιτεία –όπως άλλωστε και απέναντι σε κάθε θρησκεία- είναι απόλυτα σεβαστή αφού συμβαδίζει πλήρως με τις αρχές, τον πολιτισμό και τις ηθικές αξίες της χώρας μας.



Η παντελώς αδικαιολόγητη όμως ανοχή σε Έλληνες πολίτες, μουσουλμάνους το θρήσκευμα, οι οποίοι μετατρέπονται σε τυφλά όργανα των πιο αντιδραστικών κύκλων της Τουρκίας, οι οποίοι διαπράττουν εξακολουθητικά το αδίκημα της αντιποίησης θρησκευτικής αρχής, οι οποίοι καθυβρίζουν συνεχώς την χώρα τους επειδή αμείβονται πλουσιοπάροχα από άλλη χώρα, δεν είναι πολιτισμός, είναι βλακώδης ηλιθιότητα – πολύ περισσότερο όταν υπάρχει το προηγούμενο δεδομένο του Οκτάι Εγκιν (γιο παλαιού βουλευτή Ροδόπης του Ελληνικού Κοινοβουλίου) ο οποίος στρατολογήθηκε από την Τουρκική ΜΙΤ για να παραδώσει ένα εκρηκτικό μηχανισμό που τοποθετήθηκε στο υποτιθέμενο σπίτι του Μουσταφά Κεμάλ στην Θεσσαλονίκη ώστε να ξεκινήσει το φονικό πογκρόμ στον Ελληνισμό της Κωνσταντινούπολης το 1955!


Όταν η ίδια η Τουρκία προωθεί εσπευσμένα νομοθεσία αφαίρεσης της ιθαγένειας των «υποστηρικτών της τρομοκρατίας» (αορίστως και γενικώς), γιατί η Ελλάδα δεν σπεύδει αμέσως να αφαιρέσει την Ελληνική ιθαγένεια από όσους αποδεδειγμένα δρουν σαν στρατευμένοι πράκτορες μιας άλλης χώρας και επιβουλεύονται την εθνική ακεραιότητα της Ελλάδος;


Όταν η Τουρκία σήμερα, στις μέρες μας, συνεχίζει να κατακρεουργεί εν ψυχρώ άμαχους, ανεξάρτητα αν είναι γυναίκες, παιδιά ή άνδρες απλά και μόνο επειδή είναι Κούρδοι και αποτελούν μειονότητα 25 εκατομμυρίων ανθρώπων μέσα στην Τουρκία, πως είναι δυνατόν η Ελλάδα να αφήνει ανενόχλητη μια χούφτα Ελλήνων πολιτών, μουσουλμάνων το θρήσκευμα όχι μόνο να παραβαίνουν προκλητικά Ελληνικούς και Ευρωπαϊκούς ποινικούς νόμους, όχι μόνο να περιφρονούν φορολογική νομοθεσία και φορολογικές υποχρεώσεις που καταβάλλει όλη η υπόλοιπη Ελλάδα αιμορραγώντας, αλλά επί πλέον, τοποθετούν δυναμίτες στην ηρεμία και στην φιλήσυχη ζωή Ελλήνων πολιτών, μουσουλμάνων το θρήσκευμα που ζούνε στην ακριτική μας Θράκη;


Εν μέσω έντονης Τουρκικής επιθετικότητας, λόγω της γεωπολιτικής αστάθειας της περιοχής μας, η αδράνεια των Ελληνικών αρχών για δραστηριότητες Ελλήνων πολιτών διαφορετικού θρησκεύματος, δεν αποτελεί απλά βλακώδη ηλιθιότητα αλλά και εθνικό έγκλημα!


Κατά την γνώμη μας θα έπρεπε, σε συνεργασία με την Βουλγαρία, να αφαιρεθούν πάραυτα οι ιθαγένειες όλων των ψευτομουφτήδων (Ελληνικές και Βουλγαρική) και στην συνέχεια να απελαθούν στην Τουρκία. Εκεί θα έχουν όλο τον χρόνο να «γευτούν» από πρώτο χέρι την μεταχείριση που επιφυλάσσει η Τουρκία στην Κουρδική μειονότητα ή την μεταχείριση που επιφύλαξε στους Τουρκοκύπριους μόλις έκανε την δουλειά της…

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top