GuidePedia

0


ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου

Ως μεγάλο μεταρρυθμιστή επαίνεσε τον Κεμάλ Αττατούρκ τον σφαγέα τυο Ελληνισμού της Μικράς Ασίας ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών Karl Ernst Thomas de Maizière λίγες μόλις ημέρες πριν την επέτειο της Γενοκτονίας των Ποντίων στις 19 Μαΐου του 1919.

Ο Γερμανός υπουργός μιλώντας στο γερμανικό ARD δήλωσε ότι οι Τούρκοι εξελίχθηκαν πολύ καλύτερα από τους Σύρους και τους Βορειοαφρικανούς λόγω των μεταρρυθμίσεων του Κεμάλ.

Συγκρίνοντας την Τουρκία με άλλες ισλαμικές χώρες είπε «Η περίοδος του Κεμάλ Αττατούρκ ήταν περίοδος μεγάλων μεταρρυθμίσεων (προφανώς για τον κύριο υπουργό η εξολόθρευση του Μικρασιατικού και του Ποντιακού Ελληνισμού, των Ασσυρίων και των Αρμενίων ήταν πολύ πετυχημένες «μεταρρυθμίσεις») όπου θρησκεία και κράτος διαχωρίστικαν και έγιναν πετυχημένες οικονομικές τομές»!.

Ο Thomas de Maizière δεν είναι τυχαίο πρόσωπο καθώς από το 2009 μέχρι το 2011 υπήρξε κια προσωπάρχης της Α.Μέρκελ και θεωρείται εκ των πιο έμπιστων συνεργατών της.

Είναι μια δήλωση η οποία προκαλεί την Μνήμη των θυμάτων των τριών λαών της Μικράς Ασίας, των Ελλήνων, των Ασσυρίων και των Αρμενίων καθώς οι βασικές με, ταρρυθμίσεις του Κεμάλ ήταν η εξολόθρευση των αλλόφυλων και των αλλόθρησκων.

Φυσικά και μετά υπήρξε διαχωρισμός θρησκείας και κράτους. Αφού είχε ομογενοποιηθεί η Τουρκία με την βία αυτό ήταν εφικτό να γίνει. Όμως όταν διαπράτετται Ύβρις έρχεται η Νέμεσις.

Αυτή την στιγμή στην Τουρκία διαβιούν 15 εκατομμύρια Αλεβιτών (σιιτικής άιρεσης με χριστιανικές δοξασίες όπως η πίστη στον Τριαδικό Θεό) οι οποίοι θεωρούνται εν δυνάμει Κρυπτοχριστιανοί και άλλα 15 εκατομμύρια Κούρδων που θέλουν εδώ και τώρα το δικό τους κράτος.

Συν τοις άλλοις υπάρχουν ακόμα χιλιάδες Πόντιοι στον Πόντο που μιλούν την Ποντιακή γλώσσα και έχουν γνώση του ποιοι είναι.

Γενικώς η Τουρκία αποτελείται από ένα μωσαικό εθνοτήτων που τελικά ως φαίνεται ο «μεταρρυθμιτής» Κεμάλ με την βοήθεια των Γερμανών δεν κατάφερε να το εξομοιώσει.

Η Τουρκία παραμένει ένα πολυεθνικό, πολυθρησκευτικό και πολυπολιτισμικό κράτος. «Στην Τουρκία υπάρχουν εβδομήντα δυόμισι εθνότητες», λέει ένα τουρκικό ρητό.

Γιατί όμως παραδοσιακά οι Γερμανοί στηρίζουν την Τουρκία εναντίον του Ελληνισμού;

Πολλοί λένε ότι είναι φυλετικό το ζήτημα. Οι Γερμανοί και οι Ούννοι πρόγονοι των Τούρκων ζούσαν κάποτε στις ίδιες κοιλάδες κοντά στα Ουράλια όρη. Πολλοί θεωρούν ότι υπάρχουν δεσμοί αίματος.

Πάντως η Γερμανία ιστορικά πάντοτε υποστήριζε τα τουρκικά συμφέροντα.

πηγή 


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top