GuidePedia

0


Όσο κι αν η Νέα Τάξη θα ήθελε να επιβάλλει με τρόπο… «ειρηνικό» τις επιδιώξεις της, δεν μπορεί να συναγωνιστεί την Ρωσία σε γεωοικονομικό επίπεδο.

Ως εκ τούτου προκρίνεται το σενάριο της πολεμικής σύγκρουσης. Αρχικά βέβαια δημιουργούνται πολλά μέτωπα κατά της Ρωσίας, προκειμένου αυτή να έχει στραμμένη την προσοχή της σε πολλά σημεία.

Μέχρι στιγμής πάντως η «Αρκούδα» έχει καταφέρει να ανταπεξέλθει στις προκλήσεις, ακόμα και μακριά από τα σύνορά της (βλ. Συρία).

ΗΠΑ και σύμμαχοι προσπαθούν να περικυκλώσουν την Ρωσία από όλες τις πλευρές.

Έτσι, προχώρησαν σε μία άκρως προκλητική κίνηση που βάζει σε κίνδυνο την περιφερειακή αλλά και την παγκόσμια ασφάλεια,

Συγκεκριμένα, ξεκινούν ΝΑΤΟϊκές ασκήσεις σε Γεωργία και Εσθονία «αγγίζοντας» μάλιστα τα σύνορα της Ρωσίας. Οι ασκήσεις γίνονται 20 (!) χλμ από τα ρωσικά σύνορα και σε αυτές λαμβάνουν μέρος χιλιάδες στρατιώτες από συνολικά δέκα χώρες του ΝΑΤΟ.

Χαρακτηριστικό είναι πως η ρωσική βάση στην Ν.Οσσετία έχει τεθεί σε ύψιστο συναγερμό. Οι Δυτικοί ενδεχόμενα να πρέπει να θυμηθούν τι είχε συμβεί στην Γεωργία το 2008, όταν τα ρωσικά άρματα μάχης σταμάτησαν λίγο πριν την Τυφλίδα.

Πιο αναλυτικά οι ΗΠΑ μεταφέρουν άρματα μάχης από μέσω του λιμανιού της Varna στην Βουλγαρία στο Batumi στην Γεωργία και προετοιμάζονται για στρατιωτικές ασκήσεις.

«Είμαστε εδώ στο Batumi για να ελέγξουμε τί απαιτείται για τη μετακίνηση οπλισμού και πόσο γρήγορα μπορούμε να προχωρήσουμε σε κινητοποίηση. Είναι μέρος της μελέτης υποστήριξης εφοδιασμού.

Ήρθαμε επίσης για να δείξουμε στην Γεωργία ότι έχουμε δεσμευτεί να εργαστούμε μαζί και να βελτιώσουμε τη μαχητικότητα μας», ανέφερε ο Στρατηγός Ben Hodges του Αμερικανικού Στρατού στην Ευρώπη.

Στα πολεμικά γυμνάσια παίρνουν μέρος 650 άντρες του Αμερικανικού Στρατού, 150 Βρετανοί, 500 στρατιώτες του Γεωργιανού Στρατού.

Ταυτόχρονα το ΝΑΤΟ ξεκινά στρατιωτικές ασκήσεις στην Εσθονία 20 χλμ από τα σύνορα με την Ρωσία, με αποστολή περίπου 1.500 στρατιωτών, οι οποίοι θα συμμετέχουν στην Spring Storm, την μεγαλύτερη στρατιωτική άσκηση της Εσθονίας.

Συνολικά στην άσκηση θα λάβουν μέρος περίπου 6.000 άτομα στρατιωτικό προσωπικό και η διάρκειά της θα είναι από τις 2 μέχρι τις 20 Μαΐου, σύμφωνα με εκπρόσωπο του εσθονικού στρατού.

Όπως αντιλαμβάνεστε ο κλοιός σφίγγει γύρω από την «Αρκούδα», η οποία αργά ή γρήγορα θα αναγκαστεί εκ των πραγμάτων να ορμήσει, αρχικά γύρω από τα σύνορά της, όπου είναι ανίκητη.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top