GuidePedia

0


Τριάντα χρόνια μετά την έκρηξη του τέταρτου αντιδραστήρα, στις 26 Απριλίου 1986, η ζώνη αποκλεισμού γύρω από το πυρηνικό εργοστάσιο του Τσερνόμπιλ στην Ουκρανία εξακολουθεί να υπάρχει. Ο φωτογράφος Jerzy Wierzbicki επισκέφτηκε και φωτογράφισε την περιοχή με “ξεναγούς” δύο πρώην εργαζόμενους στο εργοστάσιο.

Δείτε τις φωτογραφίες στο thepressroom.gr.

Το Τσέρνομπιλ ήταν ένας εφιάλτης που άφησε τα σημάδια του και στην Ελλάδα. Όπως θα δείτε στο βίντεο από τις πρώτες ώρες της 2ας Μαίου 1986,το νέφος από το Τσέρνομπιλ,σκέπασε και την Ελλάδα. Μέχρι το τέλος της ίδιας μέρας είχε καλύψει όλη τη χώρα. Οι πραγματικές του επιπτώσεις ποτέ δεν έγιναν γνωστές με λεπτομέρειες.

Η αύξηση κρουσμάτων καρκίνου και άλλες ασθένειες που παρουσίασαν έξαρση τα αμέσως επόμενα χρόνια,αποδόθηκαν από επιστήμονες στο Τσέρνομπιλ. Δεν είναι παράλογο. Δέκα χρόνια μετά από την τραγωδία επιστήμονες παραδέχτηκαν σε μια δημοσιογραφική έρευνα που είχε δημοσιεύσει η εφημερίδα Επικαιρότητα ότι όλες οι ευρωπαϊκές χώρες είχαν αναγκαστεί να διπλασιάσουν τα ανεκτά για τον ανθρώπινο οργανισμό επίπεδα ραδιενέργειας. Διαφορετικά θα έπρεπε να καταστραφούν όλα τα γεωργικά και κτηνοτροφικά προϊόντα οπότε θα υπήρχε πρόβλημα ασιτίας!



πηγή

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top