GuidePedia

0


Δεν πάνε καλά στην Τουρκία. Δημοσίευμα αντιπολιτευόμενης εφημερίδας εγείρει τις γνωστές απαιτήσεις, λέγοντας πως η Κίναρος και άλλα 16 νησιά του Αιγαίου είναι τουρκικά και η κυβέρνησή τους δεν κάνει κάτι για να τα πάρει πίσω!
Και πού να σφίξουν οι ζέστες....

Δείτε το δημοσίευμα της εφημερίδας sozcu και γελάστε με την ψυχή σας. 

Ο Έλληνας ΥΕΘΑ, ο Α/ΓΕΕΘΑ και ο Α/ΓΕΝ, παραβίασαν με Ε/Π τον Τουρκικό εναέριο χώρο και μετέβησαν στη νήσο «Κίναρο», που υπάγεται στη Μούγλα, όπου και προσγειώθηκαν. Πραγματοποιήθηκε μνημόσυνο για τους Έλληνες στρατιωτικούς και ο ιερέας προσευχήθηκε. Επί 12 χρόνια η κυβέρνηση του ΑΚΡ, κλείνει τα μάτια και δεν βγάζει μιλιά, για την κατάληψη των 17 νησιών.
Το Ελληνικό Ε/Π το οποίο είχε παραβιάσει τον Τουρκικό εναέριο χώρο για 6 μίλια, κατέπεσε στη νήσο «Κίναρο» της Μούγλα, στις 11 Φεβ 2016. Οι Αξκοί οι επέβαιναν στο Ε/Π έχασαν τη ζωή των. Για την παραβίαση σκάνδαλο, σε ανταπόδοση της ΝΟΤΑΜ της Ελλάδος για έρευνα και διάσωση, αποκαλύφθηκε ότι η ΝΟΤΑΜ (ειδοποίηση προς τους αεροπόρους) κοινοποιήθηκε και από την Κων/πολη. Όπως έγινε γνωστό, η περιοχή που αναφέρεται στη ΝΟΤΑΜ, είναι Τουρκική περιοχή και οι εργασίες έρευνας και διάσωσης θα έπρεπε να γίνουν υπό το συντονισμό των Τουρκικών αρχών.

Η Τουρκία δεν περεμπόδισε

Για τους ‘Έλληνες Αξκούς που επέβαιναν στο Ε/Π και έχασαν τη ζωή των, πραγματοποιήθηκε στις 9 Μαρτίου 2016 μνημόσυνο στη νήσο «Κίναρο». Οι φωτογραφίες που ελήφθησαν κατά την τελετή, δημοσιεύτηκαν στην επίσημη

ιστοσελίδα του ΥΕΘΑ. Ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος, μαζί με τον ο Α/ΓΕΕΘΑ Ναύαρχο Βαγγέλη Αποστολάκη και τον Α/ΓΕΝ Αντνχο Γιακουμάκη, προσγειώθηκαν με στρατιωτικό Ε/Π στη νήσο «Κίναρο». Για το Ελληνικό Ε/Π που παραβίασε τον

Τουρκικό εναέριο χώρο κατά 6 μίλια, δεν έγινε καμιά παρεμπόδιση. Κατά την επίσκεψή του στη Σμύρνη ο Έλληνας πρωθυπουργός Τσίπρας, ισχυρίστηκε ότι γίνεται παραβίαση του Ελληνικού εναερίου χώρου.

Ο Έλληνας ιερέας έκανε τελετή
Μια μέρα μετά τους αβάσιμους ισχυρισμούς του Τσίπρα, το Ε/Π που μετέφερε τον Έλληνα υπουργό και τους στρατιωτικούς αξιωματούχους, παραβίασε τον Τουρκικό εναέριο χώρο κατά 6 μίλια και πραγματοποίησε προσγείωση σε Τουρκικό έδαφος. Στην τελετή που πραγματοποιήθηκε στη νήσο «Κίναρο» της Μούγλα, ο ΥΕΘΑ Καμμένος, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των Αξκών που έχασαν τη ζωή των και τους απένειμε από μία πλακέτα. Στη τελετή συμμετείχε ένας ιερέας, που μεταφέρθηκε στο νησί.
Ο ΥΕΘΑ Καμμένος κατά τη μετάβασή του στη νήσο «Κίναρος» πήρε μαζί του και ένα ιερέα. Ο ιερέας πραγματοποίησε το μνημόσυνο για τους Έλληνες στρατιωτικούς που σκοτώθηκαν στο ατύχημα και προσευχήθηκε.

Η νήσος «Κίναρος» βρίσκεται μέσα στα σύνορα της Μούγλα και καταλαμβάνει θέση δυτικά των Δωδεκανήσων και σε κάθε περίπτωση βρίσκεται υπό την κατοχή των Ελλήνων, σε απόσταση 5 μιλίων από την επίσης Τουρκική νήσο

«Γυαλί». Η νήσος «Κίναρος» , είναι μια νήσος ακόμα μεγαλύτερη από τη νήσο Πρίγκηπο της Κων/πολης. Σε Αγγλικό χάρτη του 1943, η νήσος «Κίναρος» στην οποία πραγματοποιήθηκε το μνημόσυνο, παρουσιάζεται ότι βρίσκεται

εκτός των θαλασσίων συνόρων των Δωδεκανήσων και σαφώς ότι ανήκει στην Τουρκία.

Ο τέως ΓΓ του ΥΕΘΑ Σχης ε.α Ουμίτ Γιαλίμ, έχει εγείρει πολλά ερωτήματα προς το ΥΠΕΞ, για την μη δημοσίευση των παραβιάσεων στην επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου και ανέφερε:

 Ο πρωθυπουργός Νταβούτογλου, γιατί δεν δίνει μια οδηγία προς τις ΤΕΔ, για την προστασία του εναέριου χώρου από τις παραβιάσεις, στην περιοχή του Αιγαίου;

 Προς τα Ελληνικά Ε/Π, γιατί δεν εφαρμόζονται οι κανόνες εμπλοκής; Η κυβέρνηση του ΑΚΡ φανερά έχει δώσει 12 νησιά και μια βραχονησίδα στην Ελλάδα, τώρα έδωσε άραγε και τη νήσο Κίναρο; Ο Σχης ε.α Ουμίτ Γιαλιμ, υπενθύμισε ότι κατά την κρίση των Ιμίων, η μετάβαση ιερές στις βραχονησίδες ήταν μεγάλο γεγονός και τόνισε:«Τώρα στη νήσο «Κίναρο» της Μούγλα, έρχεται Έλληνας ιερέας, προσγειώνεται Ελληνικό Ε/Π, έρχεται ο Έλληνας ΥΕΘΑ, ο Α/ΓΕΕΘΑ, ο Α/ΓΕΝ και κανείς δεν μιλάει. Ο πρωθυπουργός Νταβούτογλου και η κυβέρνηση του ΑΚΡ, βρίσκονται μέσα σε μια πλήρη σιωπή και απερισκεψία και στις 11 Φεβ 2016 με την κοινοποίηση της ΝΟΤΑΜ από την Κων/πολη, ο δημόσιος υπάλληλος δεν υπερασπίζεται τα κυριαρχικά μας δικαιώματα στη νήσο «Κίναρο», αλλά δεν τα υπερασπίζεται και ο πρωθυπουργός Νταβούτογλου, ο ΥΠΕΞ Τσαβούσογλου και ο ΥΕΘΑ Ισμέτ Γιλμάζ».

Επί 12 χρόνια είναι υπό κατάληψη τα νησιά:
1) Eşek Adası, (Αγαθονήσι)

2) Koyun Adası, (Οινούσες)

3) Keçi Adası, (Πλατιά)

4) Hurşit Ada, (Θύμαινα)

5) Bulamaç, (Φαρμακονήσι)

6) Koçbaba, (Γυαλί)

7) Nergisçik, (Άρκη)

8) Kalolimnos, (Καλόλημνος)

9) Sakarcilar, (Κυρά Παναγιά)

10) Formoz, (Φούρνοι)

11) Ardacık, (Σύρνα)

12) Gavdos, (Γαύδος)

13) Dhia Adası, (Δία)

14) Dionisades, (Διονισιάδες)

15) Gaidhouronisi, (Γαϊδουρονήσι)

16) Koufonisi. (Κουφονήσι)

Η νήσος Κίναρος είναι το 17ο νησί.  

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top