GuidePedia

0


  • - Η σημερινή Le Figaro περιγράφει γλαφυρότατα αυτό που θα γίνει τις επόμενες ώρες στις Βρυξέλλες
  • - Είκοσι οκτώ πρωτεύουσες έχουν ήδη συμφωνήσει από το βράδυ της Κυριακής να κλείσει ο δρόμος των Δυτικών Βαλκανίων
  • - «Η ροή των παράνομων μεταναστών κατά μήκος των δυτικών Βαλκανίων φτάνει στο τέλος: αυτός ο δρόμος είναι οριστικά κλειστός», γράφει η εφημερίδα
Μπορεί να έχει ήδη γραφτεί από πολλές ευρωπαϊκές και όχι μόνο εφημερίδες, όμως η σημερινή Le Figaro περιγράφει γλαφυρότατα αυτό που θα γίνει τις επόμενες ώρες στις Βρυξέλλες και θα καθορίσει την ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων για τα επόμενα χρόνια.

Όπως γράφει η γαλλική εφημερίδα, αντιμέτωπη με τον κίνδυνο της σήψης, η Ευρώπη επιλέγει να πάρει ακραία μέτρα. Είκοσι οκτώ πρωτεύουσες έχουν ήδη συμφωνήσει από το βράδυ της Κυριακής να κλείσει ο δρόμος των Δυτικών Βαλκανίων. «Η ροή των παράνομων μεταναστών κατά μήκος των δυτικών Βαλκανίων φτάνει στο τέλος: αυτός ο δρόμος είναι οριστικά κλειστός», γράφει η εφημερίδα και συνεχίζει: «αυτά περιλαμβάνονται στο σχέδιο συμπερασμάτων που θα υποβληθεί σήμερα Δευτέρα στην Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες».

«Η ΕΕ θα υποστηρίξει την Ελλάδα αυτή την δύσκολη στιγμή και θα κάνει ό,τι μπορεί στον ανώτατο βαθμό για να την βοηθήσει να διαχειριστεί την κατάσταση», αναφέρεται στο προσχέδιο συμπερασμάτων που έχουν ήδη εγκρίνει οι 28 πρέσβεις των χωρών - μελών της ΕΕ.

Σκοπός της Συνόδου Κορυφής, όπως αναφέρει η εφημερίδα, είναι να τραβήξουν μια διαχωριστική γραμμή από τους 11 μήνες της κρίσης που οδήγησε τουλάχιστον ένα εκατομμύριο πρόσφυγες και μετανάστες να πάρουν τον δρόμο για την Βόρεια Ευρώπη.

Η ΕΕ θα απαντήσει στην κρίση με μια μεγάλη βοήθεια προς την Αθήνα και υποτίθεται, όπως γράφει η εφημερίδα, αυτό γίνεται για να καθυσηχάσει την Γερμανία, την Γαλλία και την Ιταλία που ανησυχούν για το ανθρώπινο δράμα χωρίς προηγούμενο που συμβαίνει στην Ελλάδα και στα νησιά του Αιγαίου.

«Σήμερα, οι αρχηγοί των κρατών - μελών στις Βρυξέλλες για να απαλύνουν το σοκ από το κλείσιμο ουσιαστικά των συνόρων θα αναφερθούν σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση. Και θα καλέσουν για μια μαζική απάντηση για να καλύψει τις ανάγκες της χώρας και δεκάδες χιλιάδες των "απόκληρων" που φιλοξενεί».

Πέρα από την επείγουσα βοήθεια και ανακούφιση, η Σύνοδος Κορυφής πρέπει να επικυρώσει το μεγαλύτερο μέρος του οδικού χάρτη που καταρτίζεται από την Επιτροπή Γιούνκερ για να σώσει από κατάρρευση.

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top