GuidePedia

0

Ανεβαίνει επικίνδυνα το θερμόμετρο στη Συρία, με τους Κούρδους αντάρτες του YPG να ετοιμάζουν μεγάλη επίθεση για την απελευθέρωση της πόλης Αζάζ, στα βόρεια της επαρχίας του Χαλεπιού, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, η οποία ελέγχεται από την Αλ Κάιντα και τους «μετριοπαθείς» μισθοφόρους του Ερντογάν.

Σύμφωνα με ανάρτηση της Διεθνούς Ταξιαρχίας της Ροζάβα στο Facebook, της δύναμης των ξένων εθελοντών που μάχονται στο πλευρό των σοσιαλιστών Κούρδων της Συρίας, «Το YPG ετοιμάζει μεγάλη επίθεση για να καταλάβει την πόλη Αζάζ».

Η Αζάζ είναι μεγάλης στρατηγικής σημασίας διότι μέσω αυτής περνάνε εφόδια, πολεμοφόδια και ενισχύσεις από την Τουρκία στους τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα και τους «μετριοπαθείς» ισλαμιστές μισθοφόρους της Άγκυρας στην επαρχία του Χαλεπιού.

Εάν η πόλη Αζάζ πέσει στα χέρια των Κούρδων, τότε η Αλ Κάιντα και οι υπόλοιπες τουρκόφιλες συμμορίες θα αποκλειστούν πλήρως και θα αποδεκατιστούν.

Να σημειωθεί εδώ ότι η τουρκική κυβέρνηση έχει προειδοποιήσει τους Κούρδους της Συρίας να μην επιχειρήσουν να καταλάβουν την Αζάζ γιατί κάτι τέτοιο θα σήμαινε την εμπλοκή της Τουρκίας με χερσαίες δυνάμεις ενάντια στους Κούρδους και φυσικά στο πλευρό των τζιχαντιστών.

Πριν την υπογραφή της εκεχειρίας στη Συρία, οι Κούρδοι είχαν πλησιάσει σε απόσταση αναπνοής από την Αζάζ, με τους Τούρκους να αναπτύσσουν πυροβολαρχίες στα σύνορά τους με τη Συρία και να χτυπάνε τους Κούρδους, προσφέροντας έτσι υποστήριξη πυροβολικού στους τζιχαντιστές.
Ωστόσο, η θεαματική αστοχία του τουρκικού πυροβολικού δεν είχε καταφέρει να προκαλέσει σημαντικές απώλειες στα κουρδικά στρατεύματα.

Τότε είχαν επέμβει οι ΗΠΑ, ζητώντας από τους Κούρδους συμμάχους τους να σταματήσουν την προέλαση προς την Αζάζ και παράλληλα συστήνοντας στους Τούρκους να σταματήσουν να βομβαρδίζουν τους Κούρδους.

Μια νέα επίθεση για την απελευθέρωση της Αζάζ ανεβάζει επικίνδυνα το θερμόμετρο στη βόρεια Συρία διότι η Τουρκία έχει προειδοποιήσει ότι θα εισβάλει στη Συρία, ενώ άγνωστο είναι ποια στάση θα κρατήσουν οι ΗΠΑ.

azazπηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top