GuidePedia

0

 Θέσαμε ζήτημα εκμάθησης της ρωσικής γλώσσας στα ελληνικά σχολεία" 

του Βασίλη Καπούλα

"Ναι ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, θα επισκεφτεί την Αθήνα" ανακοίνωσε ο Ρώσος αναπληρωτής πρωθυπουργός Sergei Prikhodko και τόνισε πως τέθηκε το ζήτημα της εκμάθησης της ρωσικής γλώσσας στα ελληνικά σχολεία! Παράλληλα προχώρησε σε μομφή για τον τρόπο μετάδοσης των ειδήσεων στην χώρα μας!

O S.Prikhodko συμμετείχε στην τελετή έναρξης του ρωσικού έτους στην Ελλάδα και είχε επαφές με την ηγεσία της Ελλάδας.

Τα ρωσικά ΜΜΕ υπενθυμίζουν ότι υπήρχε πιλοτικό σύστημα μελέτης της Ρωσικής γλώσσας στα ελληνικά σχολεία ως δεύτερη ξένη γλώσσα αλλά ακυρώθηκε...

Συγκεκριμένα ο Ρώσος αναπληρωτής πρωθυπουργός είπε:

"Εκτιμούμε την προσοχή που έδειξε το Υπουργείο Πολιτισμού, ο υπουργός και η κυβέρνηση για την ανάπτυξη ανθρωπιστικών δεσμών συμπεριλαμβανομένου και της προώθησης της μελέτης της ρωσικής γλώσσας στην Ελλάδα. Για εμάς είναι σημαντικό"!

"Συζητήθηκε πως τα ρωσικά υπουργεία και οργανισμοί μπορούν να βοηθήσουν στην προώθηση της μελέτης της ρωσικής γλώσσας στον τομέα της προετοιμασίας των δασκάλων".

"Λυπάμαι που τα ελληνικά τηλεοπτικά προγράμματα ασχολούνται μόνο με δύο ειδήσεις, τα οικονομικά προβλήματα και το θέμα των προσφύγων και μεταναστών".


"Ναι, είναι ζωτική σημασίας επείγοντα προβλήματα που επηρεάζουν όλους εδώ αλλά πρέπει να γνωρίζετε ότι πολλοί από τους συμπολίτες μου ενδιαφέρονται σε οποιαδήποτε πληροφορία που έχει άμεση σχέση με την Ελλάδα, σε τομείς όπως ιστορία, πολιτισμός, την φύση της Ελλάδας... γι αυτό είμαστε κοντά σας και συμπάσχουμε και κατανοούμε... το τι συμβαίνει, τι σας ανησυχεί, θέλουμε να ακούσουμε περισσότερα καλά νέα από την Ελλάδα και ελπίζω αυτό να γίνει σύντομα".

"Στην ατζέντα είναι η επίσκεψη του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και η προετοιμασία έχει ξεκινήσει"!

"Στην ατζέντα βρέθηκαν επίσης οι ημερομηνίες των πολιτικών επαφών και η επίσκεψη σε συγκεκριμένες ημερομηνίες".

"Οι επαφές είναι σε υψηλό και υψηλότατο επίπεδο μεταξύ Ρωσίας και Ελλάδας".

"Πριν την επίσκεψη μου ο Έλληνας πρωθυπουργός, Α.Τσίπρας, συζήτησε λεπτομερώς με τον Ρώσο Πρόεδρο, Β.Πούτιν, την τωρινή κατάσταση των ρωσοελληνικών σχέσεων. Η συζήτηση ήταν σε πολύ καλό και εποικοδομητικό επίπεδο".

"Καταννοούμε τις δυσκολίες και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ελληνική κυβέρνηση, ο Α.Τσίπρας μας έδωσε πληροφορίες γι αυτή την κατάσταση και το κυβερνητικό έργο".

"Ο Α.Τσίπρας μας είπε ότι η ελληνική κυβέρνηση ενδιαφέρεται σε μια πιο ενεργή συμμετοχή των ρωσικών επιχειρήσεων σε συγκεκριμένα προγράμματα που σχετίζονται με την ενέργεια, δομές, γεωργία".

"Συμφωνήσαμε ότι η λεπτομερέστατη μελέτη συγκεκριμένων θεμάτων αυτών των σχεδίων θα συνεχιστεί μέσα στο πλαίσιο των διακυβερνητικών μας επαφών".

"Συμφωνήσαμε επίσης να αναπτυχθεί περαιτέρω η δμερής μας συνεργασία σε όλα τα πεδία".

Ο Έλληνας Υπουργός Πολιτισμού, Α.Μπαλτάς, είπε ότι ελπίζει η επίσκεψη του Ρώσου προέδρου να γίνει τον Μάϊο...

Όπως σας έχουμε ενημερώσει στην ατζέντα βρίσκεται η αναβίωση του "νότιου διαδρόμου" ή αλλιώς γνωστού ως "South Stream" με σκοπό τον αποκλεισμό της Τουρκίας και της Ουκρανίας ως διαμετακομιστικού κέντρου του ρωσικού φυσικού αερίου όπως αποκάλυψε ήδη το pronews.gr, έχει ήδη ξεκινήσει με την Ιταλία να "καίγεται" για την υλοποίησή του.

Μετά την υπογραφή προ δεκαπέντε ημερών στη Ρώμη από την ελληνική ΔΕΠΑ, την ιταλική Edison και την ρωσική Gazprom μνημονίου για την ανάπτυξη αγωγού φυσικού αερίου από την Ελλάδα προς την Ιταλία έρχεται τώρα η Βουλγαρία και ζητά το "ξεπάγωμα" του South Stream όπως δήλωσε σήμερα ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Ενέργειας Yuriy Sentyurin.
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top