GuidePedia

0


Μισθοφόρους και στρατιωτικούς συμβούλους στέλνει η Αγκυρα
του Βασίλη Καπούλα

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της ρωσικής δημοκρατίας της Κριμαίας Ruslan Balbek κατήγγειλε ότι η Αγκυρα έχει στείλει "Δεκάδες στρατιωτικούς συμβούλους στην νότια περιοχή της Ουκρανίας την (σ.σ.: παλιά ελληνική αποικία) την Χερσώνα" που συνορεύει με την Κριμαία στν λαιμό της χερσονήσου και εκπαιδεύουν μισθοφόρους για επιθέσεις στην Κριμαία ενώ υπάρχουν βάσιμες πληροφορίες ότι Ουκρανία και Τουρκία προσπαθούν να δημιουργήσουν ισλαμικό χαλιφάτο μεταξυ των Τατάρων της περιοχής ώστε να ξεκινήσουν τρομοκρατικές επιθέσεις.

"Έχουμε αξιόπιστες πληροφορίες ότι πολλοί στρατιωτικοί σύμβουλοι από την Τουρκία έχουν μαζευτεί στην περιοχή Kherson της Ουκρανίας και δημιουργούν δίκτυο στρατολόγησης μισθοφόρων για πόλεμο σε αστικό περιβάλλον" είπε ο Ruslan Balbek στο RIA Novosti.

"Στις ασκήσεις συμμετέχουν οι Mejlis, οι Τατάροι της Κριμαίας που μετρούν 260.000" ανέφερε.

"Η περιοχή Kherson είναι πόλος έλξης εξτρεμιστών από την Τουρκία και ισλαμιστών που πολέμησαν στην Συρία για το ISIS και βοήθησαν στα πραξικοπήματα σε Αίγυπτο-Λιβύη".

Ολα αυτά αποτελούν επεισόδια της αφανούς ρωσοτουρκικής σύγκρουσης πολύ μακριά από την Συρία, που είναι προϊόν της πρσπάθειας της Αγκυρας να μεταφέρει το κέντρο βάρους ή μέρος του κέντρου βάρους της μετωπικής με την Μόσχα, στην αυλή της Ρωσίας.

Πριν λίγους μήνες είχε αποκαλυφθεί για πρώτη φορά ότι η Τουρκία είχε στείλει ομάδες Γκρίζων Λύκων νστον νότια Ουκρανία με σκοπό την αποσταθεροποίηση της Κριμαίας.

Συγκεκριμένα ο Lenur Islyamov, εθνικιστής Τατάρος ένας από τους εμπνευστές του ενεργειακού και διατροφικού αποκλεισμού της Κριμαίας o οποίος σχεδίαζε και ναυτικό αποκλεισμό σε φωτογραφία που έδωσε στην δημοσιότητα εμφανίστηκε με μέλη των Γκρίζων Λύκων!

Η φωτογραφία έδειχνε τον Islyamov, ο οποίος τονίζουν πως έλαβε 500.000 δολ. από τους Τούρκους, μαζί με τέσσερα μέλη των Γκρίζων Λύλων με περιγραφή "Τούρκοι πατριώτες από το Bozkurtkar, Turk ulkuculeri –Grey Wolves" μας επισκέφτηκαν στον αποκλεισμό. Ο κλοιός γύρω από τον αποκλεισμό σφίγγει"!

Σύμφωνα με τις πληροφορίες υπάρχουν δεκάδες ή ακόμη εκατοντάδες Γκρίζοι Λύκοι μαζί με Τούρκους στρατιωτικούς στην ουκρανική περιοχή Kherson η οποία συνορεύει με την Κριμαία στο βόρεια ενώ η τοπική εφημερίδα δημοσίευσε πληροφορίες στις οποίες αναφέρει την πρόθεση δημιουργίας "Δημοκρατίας των Τατάρων" από τους Γκρίζους Λύκους.

Η Svobodnaya Pressa αναφέρει ότι οι Γκρίζοι Λύκοι έχουν ενσωματωθεί μαζί με Τούρκους αξιωματούχους ενώ ο Mustafa Dzhemilev, Ουκρανός πολιτικός και ένας από τους ηγέτες των Mejlis, πολιτική κίνηση των Τατάρων της Κριμαίας, συμμετείχε στο Παγκόσμιο Συνέδριο που έγινε στην Άγκυρα τον προηγούμενο Αύγουστο.

Τον Σεπτέμβριο οι Mejlis αποφάσισαν να ενωθούν με τον Δεξιό Τομέα και να οργανώσουν από κοινού τον "αποκλεισμό" της Κριμαίας σε τρόφιμα, ενέργεια κτλ.

Τέλος η Τουρκία παρείχε οικονομική υποστήριξη και δημιούργησε το ATR, ένα κανάλι για τους Τατάρους της Κριμαίας για προπαγανδιστικούς σκοπούς..

Άλλωστε είχε ειπωθεί από επίσημα τουρκικά χείλη πως "αναδεικνύουμε το ζήτημα της Κριμαίας στο υψηλότερο επίπεδο μέσα στο πλαίσιο των διεθνών οργανισμών. Τα ανθρώπινα δικαιώματα παραβιάζονται συνεχώς ειδικά όσο αφορά τους Τατάρους" είχε πει ο Tanju Bilgich, εκπρόσωπος του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών.

Αναμφισβήτητα δεν έχει διαφύγει της προσοχής της Ρωσίας πως Τουρκία και Ουκρανία έχουν συνάψει αμυντική στρατηγική συνεργασία για οπλικά συστήματα και "προηγμένη τεχνολογική συνεργασία" όταν επισκέφτηκε το Κίεβο ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας, Α.Νταβούτογλου, στις 15 Φεβρουαρίου....

Ο Ουκρανός Υπουργός Εξωτερικών είχε τονίσει τότε "Τουρκία και Ουκρανία πρέπει να αυξήσουν την στρατιωτική συνεργασία τους σε ζητήματα ασφαλείας ειδικά και στην Μαύρη Θάλασσα. Η Τουρκία είναι μοναδικός συνεργάτης μας και η συνεργασί μας είναι θεμέλιος λίθος για την ασφάλεια στην Μαύρη Θάλασσα".

Ο Ουκρανός στρατηγός Valentin Fediçev μιλώντας σε ουκρανικό κανάλι υποστήριξε (σ.σ.: με αρκετή αλαζονία, αν όχι θράσος) ότι "Αν η Ρωσία τολμήσει να κάνει πόλεμο κατά της Ουκρανίας τότε θα καταλάβει την χώρα και θα φτάσει μέχρι την Μόσχα ενώ ο ουκρανικός στρατός θα απωλέσει μόνο 5-6.000 αλλά είναι έτοιμος να συνδράμει και στην σύμμαχοΤουρκία αν δεχτεί επίθεση από την Ρωσία!
Ταυτόχρονα ο Α. Yatsenyuk τόνισε πως "πρέπει να κερδίσουμε τον έλεγχο του Donetsk, Luhansk και να πάρουμε την Κριμαία πίσω ώστε να αποκατασταθεί η εδαφική ακεραιότητα του κράτους".

Yπό το φως των δραματικών εξελίξεων και της συνεχιζόμενης επιδείνωσης των σχέσεων με την Τουρκία, η Ρωσία μετέφερε δύο νέες συστοιχίες συστημάτων παράκτιας άμυνας K-300P «Bastion» στην Κριμαία και στην θάλασσα του Μπάρεντς!

Ειδικά στην Κριμαία οι πύραυλοι «Bastion» έχουν τοποθετηθεί για να "ασφαλίζουν" ένα "δακτυλίδι" εκατοντάων χιλιομέτρων γύρω από την Κριμαία.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top