GuidePedia

0

Του Χρήστου Μηνάγια

Μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις του «Ισλαμικού Κράτους» στην Κωνσταντινούπολη (13-03-2016) και στις Βρυξέλες (22-03-2016), ο δήμος του Σεράγεβο αποφάσισε να φωταγωγηθεί το ιστορικού κτήριο της Βιβλιοθήκης Vijecnica με τα χρώματα της τουρκικής και βελγικής σημαίας. (βλ. ακόλουθη φωτογραφία).

Το περίεργο και υποκριτικό της υπόθεσης είναι ότι, η απόφαση αυτή δεν ελήφθη αμέσως μετά την επίθεση στην Κωνσταντινούπολη αλλά μετά την επίθεση στις Βρυξέλες, η οποία προκάλεσε σοκ στη διεθνή κοινή γνώμη.

Και λέμε «περίεργο και υποκριτικό», διότι με τέτοιες ενέργειες, η Άγκυρα επιδιώκει να καταγραφεί στη λίστα των θυμάτων της ισλαμικής τρομοκρατίας του «Ισλαμικού Κράτους», μιας τρομοκρατίας την οποία το βαθύ κράτος του Ερντογάν την εξέθρεψε, προκειμένου να επιφέρει ταυτόχρονα στρατηγικά πλήγματα στους Κούρδους της Συρίας και στο καθεστώς Άσαντ. (σ.σ. Στο ακόλουθο βίντεο δημοσιοποιούνται πληροφορίες σχετικά με το παράνομο εμπόριο των τζιχαντιστών με την Άγκυρα. https://www.rt.com/news/336967-isis-files-oil-turkey-exclusive/)

Επίσης, είναι υποκριτικό από βοσνιακής πλευράς να συνταυτίζει την Τουρκία με το Βέλγιο, λαμβάνοντας υπόψη τις ακόλουθες δηλώσεις του Ερντογάν σε ομιλία του, στις 18-03-2016, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για τη Μάχη της Καλλίποληςτέσσερεις ημέρες πριν τις φονικές επιθέσεις του «Ισλαμικού Κράτους» στο αεροδρόμιο και το μετρό στις Βρυξέλες: «Το Βέλγιο, το οποίο συμπεριλαμβάνεται μεταξύ όλων των χωρών της ευρωπαϊκής ένωσης που ανακήρυξαν ως τρομοκρατική οργάνωση το ΡΚΚ, επιτρέπει σε αυτήν τη διασπαστική τρομοκρατική οργάνωση να στήσει σκηνή πίσω από το κτήριο που πραγματοποιείται η Σύνοδος στις Βρυξέλλες (18-03-2016), καθώς επίσης να σηκώσει και να κυματίσει το κουρέλι του (σ.σ. εννοεί τη σημαία του ΡΚΚ). Αυτό είναι άτιμο και υποκριτικό. Αυτοί συμπεριφέρονται με διχογνωμία. Ποιόν εξαπατάτε; Γίνετε έντιμοι και μην είστε υποκριτές. Απέναντι σας δεν υπάρχει μια Τουρκία και ένα τουρκικό έθνος που θα εξαπατηθεί. Αυτό να το γνωρίζετε. Αυτό σημαίνει παράδοση στην τρομοκρατία. Αυτοί παραδόθηκαν στην τρομοκρατία. Εκτρέφετε ένα φίδι στο χωριό σας, το οποίο μπορεί να σας δαγκώσει οποιαδήποτε στιγμή.  Όταν οι ίδιες βόμβες θα αρχίσουν να εκρήγνυνται στις δικές σας πόλεις, τότε θα καταλάβετε πως νοιώθουμε εμείς. Αλλά τότε θα είναι πολύ αργά για οτιδήποτε.». (βλ. άρθρο: «Η αυταρχικότητα και η αλαζονεία θα αποδυναμώσουν τον Ερντογάν;», Χρ. Μηνάγιας, 22-03-2016)

Τέλος, κρίνεται σκόπιμο να επισημανθεί ότι, η Βοσνία-Ερζεγοβίνη αποτελεί μια χώρα που εντάσσεται στη στρατηγική της ήπιας ισχύος που εφαρμόζουν οι Τούρκοι στα Βαλκάνια και στο διαρκή στόχο τους να αποκτήσουν το δικαίωμα επέμβασης στα προβλήματα που έχουν σχέση με τις μουσουλμανικές μειονότητες της περιοχής.

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top