GuidePedia

0

Της ΛΙΑΝΑΣ ΜΥΣΤΑΚΙΔΟΥ
Ο γνωστός αρθρογράφος κ. Μεχμέτ Αλταν σχολιάζει στην εφημερίδα Özgür Düşünce την ύπαρξη και τον σκοπό του Ισλαμικού Στρατού. Ο αρθρογράφος , μεταξύ άλλων, γράφει:

“Εάν δεν παρακολουθήσατε το βίντεο της παρέλασης του Ισλαμικού Στρατού, στον οποίο συμμετέχει και η Τουρκία, η οποία πραγματοποιήθηκε μετά το τέλος της  Άσκησης Ra’d üş Şimal (Βροντή του Βορρά) , να το δείτε οπωσδήποτε.

Θα παρατηρήσετε το πανό στην είσοδο του χώρου που πραγματοποιήθηκε η τελετή, το οποίο έγραφε “Ποιος είναι αυτός ο Στρατός; Είναι ο Στρατός του Μωάμεθ”. Επίσης, θα προσέξετε το θυρεό σε σχήμα μισοφέγγαρου πάνω στις στολές των στρατιωτών που έγραφε Αλλά και από κάτω Hasbinallah.

Προπορεύεται η τουρκική σημαία. Οι άνδρες του Ισλαμικού Στρατού χαιρετούν την βασιλική οικογένεια της Σαουδικής Αραβίας. Και μεγάλα λόγια.

Όσοι παρακολούθησαν την τελετή κατάλαβαν ότι όσο κι αν ο Στρατός αυτός σχηματίστηκε για να  δείξει την υποστήριξη των Μουσουλμανικών κρατών έναντι του ISIS, πίσω από όλα αυτά κρύβεται η επιθυμία επίδειξης  δύναμης στους “άθεους”.

Η θέση της Τουρκίας είναι πολύ ενδιαφέρουσα. Και μέλος του ΝΑΤΟ και μέλος του Ισλαμικού Στρατού που προσεγγίζει άλλα αισθήματα.

Αυτή , όμως, η αντίφαση  δεν ισχύει και στο εσωτερικό της χώρας; Εάν θέλεις να είσαι μέλος του ανεπτυγμένου κόσμου πρέπει να βλέπεις τα πράγματα με τα γυαλιά ” Άνθρωπος… Δημοκρατία…. Δικαιοσύνη…”  Αντ’  αυτού προκαλεί τεράστια ζημιά το καθεστώς “Μουσουλμάνος, Σουννίτης και θα  ισχύει ό,τι λέει ο αρχηγός”.

Θα γκρεμίσουν το κοσμικό καθεστώς του Κεμαλισμού και θα εγκαθιδρύσουν το καθεστώς  του ενός αρχηγού με την κάλυψη του Σουννίτη Μουσουλμάνου.
Είμαστε  μια χώρα μέλος του ΝΑΤΟ και φαινομενικά θέλουμε να ενταχθούμε στην Ε.Ε.

Όποιος το φάει, το έφαγε.
Αυτή η πονηριά προκαλεί την αντίδραση του κόσμου.  Για αυτό άλλωστε οι δυο Αμερικανοί διπλωμάτες , ένας μέλος του Ρεπουμπλικανικού κι ένας μέλος του Δημοκρατικού Κόμματος  έγραψαν αυτά που διαβάσαμε στην Ουάσιγκτον Ποστ ( Σημ: Ο Morton Abramowitz και ο Eric Edelman που διετέλεσαν πρεσβευτές των ΗΠΑ στην Άγκυρα κάλεσαν τον κ. Ερντογάν να παραιτηθεί ή να αλλάξει την στάση του και να προβεί σε μεταρρυθμίσεις , στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση από αυτήν που ακολουθεί τώρα).

“Όταν φαντάζεσαι ότι είσαι ο χαλίφης , ο σουλτάνος του ισλαμικού κόσμου και θέλεις να εφαρμόσεις ένα καθεστώς όπου θα ισχύει αυτό που θέλει ο αρχηγός , δεν μπορείς να παρακολουθήσεις το παγκόσμιο σύστημα και τη δυναμική του 21ου αιώνα.  Κυρίως όταν είναι γνωστή η κατάσταση της Σαουδικής Αραβίας που χρηματοδοτεί τον ισλαμικό στρατό.
Πρέπει να ξέρετε ότι η Σαουδική Αραβία που κάνει σλάλομ με την Άγκυρα στη Μέση Ανατολή αναζητά τραπεζικό δάνειο ύψους 6-8 δις$. Μετά την πτώση της τιμής του πετρελαίου.
Τα πράγματα δεν προχωρούν με πατριωτικές κορώνες και επιδείξεις .

Το παγκόσμιο σύστημα  σκέπτεται ότι η τιμή του ακατέργαστου πετρελαίου πρέπει να είναι 60-70$. Τα 70$ είναι μια καλή τιμή που ενισχύει τις χώρες που παράγουν πετρέλαιο. Εάν οι τιμές είναι μεγαλύτερες  οι χώρες αυτές αποκτούν δύναμη και προκαλούν αναταραχή στο παγκόσμιο σύστημα. Οι χώρες αυτές είναι το Ιράν, η Ρωσία και η Σαουδική Αραβία.

Γιατί έπεσε τόσο η τιμή του πετρελαίου. Υπήρχε ένας νόμος στις ΗΠΑ που απαγόρευε την εξαγωγή ακατέργαστου πετρελαίου για 40 χρόνια. Οι Δημοκρατικοί αγωνίζονται εδώ και καιρό για να αλλάξουν αυτό το νόμο που ψηφίστηκε το 1970, την εποχή που υπήρχε έλλειψη πετρελαίου.
Έτσι οι τιμές του πετρελαίου κατρακύλησαν όταν οι ΗΠΑ έριξαν στην αγορά τα αποθέματα που είχαν.

Παρακολουθώντας την επίδειξη δύναμης του ισλαμικού στρατού σκέφθηκα ότι αυτή η αμφιγνωμία της χώρας θα οδηγήσει σε αιματοχυσία.
Σε μια εποχή που η Σαουδική Αραβία ζητά δανεικά το όνειρο εγκαθίδρυσης χαλιφάτου στην Τουρκία απαιτεί βαρύ τίμημα. Όπως φαίνεται δεν θα τελειώσει καλά αυτή η ιστορία.

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top