GuidePedia

0

Στον χάρτη 1 βλέπετε με κόκκινο τα απομεινάρια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας το 1900, λίγο πριν την ήττα των Οθωμανών στον Α Παγκόσμιο Πόλεμο (1914-1918) και την κατάρρευση τους.



Με ροζ βλέπετε τα τμήματα που έχασαν οι Οθωμανοί την περίοδο 1911-1913. Οι Οθωμανοί έχασαν από τους Ιταλούς την Λιβύη με τον Ιταλό-Τουρκικό Πόλεμο του 1911-1912. Με τους Βαλκανικούς Πολέμους του 1912-1913 οι Οθωμανοί έχασαν επίσης το μεγαλύτερο μέρος από το Ευρωπαϊκό τους τμήμα, από την Ελλάδα, την Σερβία και την Βουλγαρία.

Την Συρία, τον Λίβανο, το Ιράκ, την Παλαιστίνη, και το τμήμα της Σαουδικής Αραβίας που κατείχαν οι Οθωμανοί στις αρχές του 20ου αιώνα, τα έχασαν κατά την διάρκεια του Α Παγκοσμίου Πολέμου (1914-1918) από τους Άραβες.

Μετά την κατάρρευση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, ο Κεμάλ Ατατουρκ δημιούργησε το Τουρκικό κράτος, όπως το γνωρίζαμε μέχρι το 2003, πριν πάρουν την εξουσία οι Ισλαμιστές με επικεφαλής των Ερντογάν. Ο Ατατούρκ δημιούργησε ένα κοσμικό κράτος δυτικού τύπου, και άφησε το Ισλάμ στο περιθώριο. Οι Ερντογάν και Νταβούτογλου, μέλη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας και οι δύο, προσπαθούν να αναβιώσουν την Οθωμανική Αυτοκρατορία όπως την γνωρίζαμε πριν τον Α Παγκόσμιο Πόλεμο και την κατάρρευση της.

Μέσω της επιρροής τους στον ISIS, των Σουνιτών δηλαδή Ισλαμιστών της Συρίας και του Ιράκ, οι Τούρκοι Ισλαμιστές έχουν πάλι επιρροή στα Σουνιτικά τμήματα της Συρίας και του Ιράκ (ανοιχτό καφέ στον παρακάτω χάρτη).

Χάρτης 2 Σουνιτικά Τμήματα Συρίας και Ιράκ



Οι Τούρκοι έχουν ήδη δημιουργήσει βάσεις στο Κατάρ, και παίρνουν πάρα πολλά χρήματα και από τους Σαουδάραβες.

Στην Αίγυπτο οι Τούρκοι Ισλαμιστές, μαζί με τους Καταριανούς, είχαν καταφέρει να ανεβάσουν στην εξουσία τον Αδελφό Μουσουλμάνο Μοχάμεντ Μόρσι, ο οποίος είχε υποδεχθεί τον Ερντογάν ως Σουλτάνο και όχι ως αρχηγό κράτος. Σαν ροκ σταρ έγραφε το περιοδικό Time. Βλέπε “Why Turkey's Erdogan Is Greeted like a Rock Star in Egypt”, Σεπτέμβριος 2011

Αλλά τελικά ο Μόρσι ανατράπηκε από τους Αιγύπτιους σοσιαλιστές με την βοήθεια της Σαουδικής Αραβίας, και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Στην Λιβύη η Τουρκία βρίσκεται πίσω από την κυβέρνηση της Δυτικής Λιβύης στην Τρίπολη, ενώ οι Δυτικοί έχουν αναγνωρίσει την κυβέρνηση στην Ανατολική Λιβύη στο Τομπρούκ.

Στην Ελλάδα μέσω του εποικισμού της Ελλάδας και της δημιουργίας Μουσουλμανικών πόλεων στα βόρεια σύνορα της χώρας, η Τουρκία αρχίζει να ανακτά το Ευρωπαϊκό της τμήμα, και οι Ευρωπαίοι ετοιμάζονται να μεταφέρουν τα σύνορα της Δύσης από τα σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας στα σύνορα Αλβανίας, Σκοπίων Βουλγαρίας. Η Βουλγαρία είναι ήδη μέλος της ΕΕ, η Αλβανία είναι επισήμως υποψήφιο μέλος από το 2014, ενώ εξετάζεται και η συμμετοχή των Σκοπίων στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ, την συμμετοχή των οποίων έχει μέχρι τώρα μπλοκάρει η Ελλάδα.

Η Τουρκία έχει φτάσει επίσης στην Κασπία Θάλασσα, μέσω της επιρροής της στην Γεωργία και το Αζερμπαϊτζάν, αλλά και μέσω διαφόρων Ισλαμιστικών οργανώσεων που υποστηρίζει και στις υπόλοιπες χώρες της Κεντρικής Ασίας.

Επομένως το δόγμα του Νέο-Οθωμανισμού που προωθούν οι Τούρκοι Ισλαμιστές βρίσκεται σε αρκετά προχωρημένο στάδιο. Από την άλλη πλευρά για να εξυπηρετηθεί αυτό το δόγμα η Τουρκία βρίσκεται σε κάποια μορφής πόλεμο με την Ρωσία, τις ΗΠΑ, το Ιράν, το Ισραήλ, την Αίγυπτο, την Συρία, με δύο εμφυλίους να σιγοβράζουν στο εσωτερικό της, ανάμεσα στους Ισλαμιστές και τους σοσιαλιστές, και ανάμεσα στους Τουρκους και τους Κούρδους, και με την τουρκική οικονομία να είναι φούσκα.

Στην Ευρώπη βλέπετε μία μεγάλη διαφορά για την Οθωμανική Αυτοκρατορία. Η Αυτοκρατορία της Αυστρο-Ουγγαρίας, και η Γερμανική Αυτοκρατορία, στον Α Παγκόσμιο Πόλεμο ήταν σύμμαχοι των Οθωμανών. Οι Γερμανοί και οι Οθωμανοί είχαν συμφωνήσει να κατασκευάσουν την Baghdad Railway που θα τους κατέβαζε στον Περσικό Κόλπο μέσω των Αυστριακών και των Οθωμανών.

Χάρτης 3 Ευρώπη 1900



Τότε οι Γερμανοί ήταν εχθροί με τους Ρώσους, τους Άγγλους και τους Γάλλους, και το Baghdad Railway, που θα κατέβαζε τους Γερμανούς στον Περσικό Κόλπο, έφερνε κοντά τους Γερμανούς, τους Αυστριακούς και τους Οθωμανούς. Τώρα αντιθέτως, υπάρχει η ενεργειακή συμμαχία Ρωσίας-Γερμανίας, και με τον αγωγό Nord Stream 2 οι Ρώσοι έδωσαν ποσοστά και στους Αυστριακούς, τους Άγγλους, τους Ολλανδούς και τους Γάλλους, και ζητάνε ποσοστά και οι Ιταλοί. Επομένως στην Ευρώπη αυτήν την στιγμή οι Τούρκοι έχουν μόνο την Ελλάδα, γι’αυτό και οι Ευρωπαίοι λένε ότι θα μεταφέρουν τα Ευρωπαικά σύνορα από τα σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας στα σύνορα Σκοπίων-Ελλάδας. Η Ιταλία που δυσαρεστήθηκε με την ακύρωση του South Stream διευκολύνει την Τουρκία έμμεσα, όχι από πρόθεση να γίνει σύμμαχος της Τουρκίας, αλλά για να κοντράρει την Γερμανία.

Χάρτης 4 Ευρώπη 1900


O Nord Stream 2 έρχεται σε ευθεία αντίθεση με την βασική γεωπολιτική επιδίωξη του νεο-οθωμανισμού (Southern Energy Corridor).

Το θράσος τους οι Τούρκοι το βασίζουν στο ότι η ΕΕ πρώτον θέλει να μειώσει την εξάρτηση της από το Ρωσικό αέριο, και θέλει τον Southern Energy Corridor, και δεύτερον στο ότι η ΕΕ δεν έχει στρατό. Επίσης οι Οθωμανοί ποντάρουν στην κόντρα των ΗΠΑ με την Ρωσία, κάτι που αναγκάζει τις ΗΠΑ να τάσσονται στο πλευρό των Τούρκων και να στηρίζουν τον Southern Energy Corridor.

Το μεγάλο χαρτί όμως των Οθωμανών, που παίζουν εναντίον των ΗΠΑ, είναι ότι αν οι ΗΠΑ κάνουν πως υποστηρίζουν την Ρωσία, οι Οθωμανοί θα στραφούν προς την Ρωσία και θα προωθήσουν τον Turk Stream, τον αγωγό Ρωσίας-Τουρκίας-Ευρώπης. Όπως το βλέπω εγώ η μόνη λύση είναι να βρούνε οι ΗΠΑ και η Ρωσία έναν τρόπο να συνεργαστούν εναντίον της Τουρκίας. Δεν βλέπω άλλη λύση.

Βλέπετε τους αριστερούς στην Ελλάδα να σας στρέφουν εναντίον των Σκοπίων, γιατί με τον Μουσουλμανικό στρατό που φτιάχνουν στην Ελλάδα οι Τσίπρας-Ερντογάν, το επόμενο όριο για τους Ερντογάν-Νταβούτογλου είναι Βουλγαρία-Σκόπια-Αλβανία. Βλέπε επίσης “Ελλαδα VS Αλβανία

Μην παρασύρεστε. Ο Σκοπιανός δεν είναι Μακεδόνας, αλλά 1000 μπράβο του που δεν Ισλαμοποιούν την χώρα τους. Αντί να στήνουμε κώλο στον Ερντογάν και να βρίζουμε τους Σκοπιανούς, όπως μας ζητάνε οι κνίτες των ΜΜΕ, πρέπει να εμπνευστούμε από τους Σκοπιανούς και να βρίζουμε τον Ερντογάν.

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top