GuidePedia

0

Ολοκληρωτικό πόλεμο κήρυξε το ΡΚΚ. Βομβαρδίζει στο Β.Ιράκ η Άγκυρα ενώ ο Ερδογάν ορκίζεται εκδίκηση και εισβολή στήν Συρία.
Στην Μόσχα παρουσιάστηκαν τα σύνορα του κουρδικού κράτους

του Βασίλη Καπούλα

Σε εμφύλιο πόλεμο βρίσκεται η Τουρκία καθώς στους δρόμους βγήκαν 80 άρματα μάχης, 20.000 στρατιώτες, ΤΟΜΑ, πολεμικά ελικόπτερα. Οι Κούρδοι φέρονται να έχουν θέσει σε εφαρμογή το "Σχέδιο της Άνοιξης" ενώ έχουν κηρύξει πόλεμο σε ολόκληρη την Τουρκία. Μέχρι τώρα ο τουρκικός Στρατός αντιμετώπιζε τις μονάδες αυτοάμυνας YPS στην ΝΑ Τουρκία. Πλέον 10.000 μαχητές του PKK κατεβαίνουν από τα βουνά σε μια τελική αντεπίθεση ενώ στην Μόσχα παρουσιάστηκαν τα σύνορα του νέου κουρδικού κράτους!

Οι τουρκικές αρχές έχουν κλείσει με κουρτίνες τους δρόμους γύρω από την έκρηξη στην Άγκυρα ενώ ενημέρωσαν πως εντοπίστηκαν τα αποτυπώματα δύο βομβιστών αυτοκτονίας ενός άνδρα και μιας γυναίκας οι οποίοι σκοτώθηκαν και οι δύο από την έκρηξη. Το όνομα του ενός είναι Seher Çağla Demir.

Το αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε στην βομβιστική επίθεση στην Τουρκία είχε κλαπεί στις 10 Φεβρουαρίου και είχε μεταφερθεί αργότερα στο Ντιγιαρμπακίρ για να ξαναμεταφερθεί στην Άγκυρα στις 26 Φεβρουαρίου.

Πρόκειται για μια BMW μοντέλο του 1995 που ανήκε σε γυναίκα από την Sanliurfa.

Η τουρκική αστυνομία είχε βγάλει νωρίτερα μια λίστα με 20 οχήματα, άδειες οδήγησης που μπορούσαν να ανατιναχτούν.

Με ένταλμα το οποίο θα δείτε σε φωτογραφία η τουρκική δικαιοσύνη απαγόρεψε ειδήσεις και συνεντεύξεις σχετικά με την έκρηξη ενώ τέθηκαν περιορισμοί σε αναφορές, μεταδόσεις, διαδίκτυο, μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η ΜΙΤ ανέφερε πως το αυτοκίνητο-βόμβα μεταφέρθηκε στην προσχεδιασμένη περιοχή από ένα ...παιδί με καταγωγή από την Συρία! (βολικό ε;).

Mέχρι τώρα έχουν συλληφθεί 14 ύποπτοι, 12 από το Εσκισεχίρ και δύο από την Κωνσταντινούπολη.

Ο κυβερνήτης του Εσκισεχίρ Güngöz Azmi Tuna δήλωσε σχετικά:

"Oι ύποπτοι εμπλέκονται σε τρομοκρατική προπαγάνδα και προσπάθησαν να στρατολογήσουν τρομοκράτες. Εμπλέκονται σε διάφορες πράξεις. Προέρχονται κυρίως από άλλες πόλεις. Κατασχέθηκαν έγγραφα που αποδεικνύουν σχέσεις με παράνομες οργανώσεις. Ψάχνουμε τις διασυνδέσεις".

Χτες στις 22.45 ο Ρ.Τ.Ερντογάν με ανακοίνωση του τόνιζε το δικαίωμα στην αυτοάμυνας και το δικαίωμα στην εισβολή στην Συρία:

"Στην περιοχή Kizilay στις 13 Μαρτίου 2016 καταδικάζω την τρομοκρατική επίθεση κατά την οποία έχασαν πολλοί συμπολίτες μας τις ζωές τους και δίνω συλληπητήρια στους συγγενείς τους και έυχομαι γρήγορη ανάρρωση σε όσους τραυματίστηκαν

Η Τουρκία ως αποτέλεσμα της αστάθειας στην περιοχή είναι στόχος τρομοκρατικών επιθέσεων. Τρομοκρατικές οργανώσεις και όσοι τις χρησιμοποιούν ως εργαλείο θα πληρώσουν.

"Η ενότητα της χώρας μας είναι μεγάλη. Η Τουρκία ως έθνος θα αφήσει πίσω της αυτές τις δύσκολες ημέρες.

"Δεν πρόκειται να σταματήσουμε τον αγώνα κατά της τρομοκρατίας και δεν πρόκειται να εκχωρήσουμε το δικαίωμα της αυτοάμυνας.

"Στρατιώτες, δυνάμεις ασφαλείας και πολιτοφύλακες διεξάγουν ένα αποφασιστικό αγώνα κατά της τρομοκρατίας.

"Μην ανησυχείτε, ο αγώνας κατά της τρομοκρατίες διεξάγεται σε συνεργασία με όλους τους θεσμούς του έθνους μας και θα ολοκληρωθεί επιτυχώς"..

Στην περιοχή Yuksekova στην επαρχία Hakkari της ΝΑ Τουρκίας γνωστή και ως Gever αναπτύχθηκαν από το Van ογδόντα άρματα μάχης, ΤΟΜΑ και πυροβολικό κοντά στα σύνορα με το Ιράν ενώ σε Yüksekova, Nusaybin και Sirnak υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας

Ταυτόχρονα "11 τουρκικά μαχητικά, εννέα F-16 και δύο F-4 2020 κτύπησαν στρατόπεδα αποθήκες οπλισμού και πυρομαχικών του PKK στο βουνό Kandil στο βόρειο Ιράκ εκεί όπου βρίσκεται το αρχηγείο του PKK".

"Οι στόχοι εντοπίστηκαν στην περιοχή Kandil’s Gara με χρήση UAV μεταξύ 3:20 a.m. και 5:30 a.m”.

Το σημερινό τουρκικό σφυροκόπημα στο Ιράκ μόνο τυχαίο δεν είναι.

Οι τουρκικές αρχές γνώριζαν εδώ και μήνες ότι την άνοιξη που είναι η μεγαλύτερη γιορτή των Κούρδων, το Newroz, θα ξεκινήσει η εφαρμογή του κουρδικού σχεδίου "Bahar Plani" δηλαδή "Σχέδιο της Άνοιξης".

H MIT είχε εδώ και καιρό προειδοποιήσει σύμφωνα με διαρροές στα τουρκικά ΜΜΕ ότι στην περιοχή Kandil στο βόρειο Ιράκ ετοιμάζεται για πρώτη φορά τεράστια δύναμη Κούρδων μαχητών που αριθμεί 10.000 άντρες και περιμένουν εντολή για μαζική επίθεση στην Τουρκία.

Η εισβολή αυτή θα συνδυαστεί με τις εξελίξεις στην Συρία και με την επέλαση των κούρδων PYD.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top