GuidePedia

0

Αποστολή…στα χαρτιά για το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο! Την ώρα που χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες εξακολουθούν να αποβιβάζονται στα ελληνικά νησιά, η μόνη γραμμή άμυνας στη θάλασσα είναι το Πολεμικό Ναυτικό και το Λιμενικό Σώμα . Τίποτα άλλο.

Το Militaire.gr  έχει στη διάθεσή του όλη την πραγματική εικόνα της νατοϊκής παρουσίας στο Αιγαίο. Κι όχι αυτή των βίντεο που μοιράζει στα ΜΜΕ η Συμμαχία.
Από τα μέσα Φεβρουαρίου υποτίθεται ότι έχει υπάρξει συμφωνία για τις περιπολίες της νατοϊκής δύναμης SNMG-2 στην επιχείρηση αντιμετώπισης των προσφυγικών – μεταναστευτικών ροών που προέρχονται από τα τουρκικά
•Το γερμανικό πλοίο Διοίκησης-ΔΜ FGS BONN (A-1413) το οποίο είναι και το flag ship της δύναμης στο οποίο επιβαίνει ο Διοικητής της δύναμης που είναι Γερμανός Υποναύαρχος.
• Την ελληνική Φρεγάτα ΣΑΛΑΜΙΣ (F-455).
• Την τουρκική Φρεγάτα TCG BARBAROS (F-244).
• Την καναδική Φρεγάτα HMCS FREDERICTON (337).
•Υποτίθεται επίσης ότι συμμετείχε και η ιταλική Φρεγάτα ITS LIBECCIO η οποία όμως αποχώρησε …δυο  ημέρες μετά την άφιξη της δύναμης στο Αιγαίο με προορισμό την Ιταλία! 
•Από τη 1η Μαρτίου  η  τουρκική φρεγάτα  BARBAROS αποχώρησε από το Αιγαίο με προορισμό την ναυτική βάση του  Ακσάζ, όπου και παραμένει μέχρι σήμερα.
• Άρα  η δύναμη αποτελείται … από 3 πλοία τα οποία πλέουν:
     – Το γερμανικό πλοίο BONN μεταξύ Λέσβου-Χίου πάντα Δυτικά.
     – Η  δική μας φρεγάτα  ΣΑΛΑΜΙΣ μεταξύ Ικαρίας και Σάμου.
             φρεγάτα του Καναδά  FREDERICTON δυτικά Καρπάθου.
Έχει και συνέχεια το …δούλεμα:
•Αν όχι σήμερα πάντως σίγουρα μέσα στα επόμενα 24ωρα το γερμανικό πλοίο  BONN θα πλεύσει προς Σούδα  για ανεφοδιασμό. Συνεπώς … η νατοϊκή αρμάδα θα αποτελείται από μόνο δύο πλοία τα οποία σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να επιτηρήσουν όλη την περιοχή. Οι εκτιμήσεις λένε ότι χρειάζονται τουλάχιστον 10 πλοία για να επιτηρήσουν όλο το Αιγαίο υπολογίζοντας και τις αντικαταστάσεις πλοίων, ανεφοδιασμούς κ.λπ!
Δεν είναι όμως μόνο οι αριθμοί που αποδεικνύουν ότι το ΝΑΤΟ για άλλους λόγους ήρθε στο Αιγαίο. Και πάντως η κυρίαρχη αιτία της παρουσίας του δεν είναι το προσφυγικό. Τι έχει διαπιστωθεί όλες αυτές τις ημέρες:
• Κανένα πλοίο της SNMG2  δεν εισήλθε στα τουρκικά χωρικά ύδατα.
• Κανένα πλοίο της δύναμης δεν κινήθηκε ανατολικά των ελληνικών  νήσων (ΛΕΣΒΟΥ-ΧΙΟΥ-ΣΑΜΟΥ-ΚΩ-ΡΟΔΟΥ). Όλα έπλευσαν δυτικά των νησιών  και στο κεντρικό Αιγαίο . Ειδικά η τουρκική φρεγάτα  BARBAROS. Συμπτωματικά στις ίδιες περιοχές που πλέουν τα πλοία του ρωσικού ναυτικού που κινούνται στο Αιγαίο με προορισμό την Συρία ή επιστρέφουν από εκεί  με προορισμό την Μαύρη Θάλασσα.
• Κανένα πλοίο της SNMG2 δεν κινήθηκε μεταξύ Ρόδου-Μεγίστης.
Το ερώτημα είναι εύλογο και είχε διατυπωθεί ως υποψία:
Μήπως όμως η δύναμη SNMG-2 βρίσκεται στο Αιγαίο για να παρακολουθεί τις κινήσεις των πλοίων του ρωσικού ναυτικού;

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top