GuidePedia

0

Μετά την Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα δηλώνουν έτοιμα να στείλουν στρατό στην Συρία για να πολεμήσουν τον ISIS. Αν στείλουν στρατό και οι Άραβες και οι Τούρκοι στην Συρία, και βεβαιωθούν ότι δεν περνάει από εκεί το Ιράν, ε τότε δεν θα υπάρχει και λόγος να υπάρχει ο ISIS. Εκτός και αν αρχίσουν να τρώγονται οι Τούρκοι με τους Άραβες στην Συρία. Οι Ιρανοί όμως τι θα κερδίσουν αν εξαφανιστεί ο ISIS από το Σουνιτικό τμήμα της Συρίας και αντικατασταθεί από τον στρατό της Τουρκίας, της Σαουδικής Αραβίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων?

Θα μου πεις βέβαια πέφτει λόγος στο Ιράν για το τι θα γίνει στο Σουνιτικό τμήμα της Συρίας? Θεωρητικά ναι, γιατί η Συρία είναι ακόμη μία ενιαία χώρα και δεν έχει χωριστεί σε Αλαουτικό, Σουνιτκό και Κουρδικό τμήμα, ώστε να παίρνονται αποφάσεις για την Συρία χωρίς την συμμετοχή του Άσαντ.

Επίσης, κανονικά θα πρέπει να ερωτηθεί και η Ρωσία για το αν δέχεται να μπουκάρουν οι Τούρκοι και οι Άραβες στο Σουνιτικό τμήμα της Συρίας. Γιατί τους Ρώσους μπορεί να μην τους πειράζει και πολύ ότι κάτι τέτοιο θα κόψει τον δρόμο του Ιράν προς την Μεσόγειο, όσο οι Ρώσοι ελέγχουν τα παράλια της Συρίας, αλλά ποιος τους εξασφαλίζει ότι δεν θα κατασκευαστούν Αραβό-Τουκικά δίκτυα αν κάποια στιγμή δημιουργηθεί ένα ξεχωριστό κράτος στο Σουνιτικό τμήμα της Συρίας?

Ο παρακάτω χάρτης εμφανίζει πως θα ήταν το Αλαουιτικό, το Σουνιτικό, το Σιιτικό και το Κουρδικό τμήμα της Συρίας και του Ιράκ, αν οι χώρες αυτές έσπαγαν σε μικρότερα μέρη σύμφωνα με την δημογραφική τους πραγματικότητα.


πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top