GuidePedia

0

Του Καθηγητή Γ.Ζουγανέλη
O πόλεμος στη Συρία δεν μπορεί να συνεχιστεί με συμβατικά όπλα, για τον απλούστατο λόγο ότι δεν θα τελειώσει πρακτικά “ποτέ”. H Ρωσία είναι αναγκασμένη εκ των συνθηκών που επικρατούν, να ρίξει βαρειά πυρομαχικά στη Συρία. Περιμένει τη Τουρκία να τη προκαλέσει. Το λάθος της Τουρκίας θα είναι να εισβάλλει επίσημα στη Συρία. 

Δεν συμφέρει όμως και οικονομικά τη Ρωσία να συνεχίζει αυτό το πόλεμο, στον οποίο ναί μεν νικάει αλλά με πολύ αργό ρυθμό. Ο πόλεμος θα πάρει 1-2 χρόνια για να τελειώσει με τους σημερινούς ρυθμούς. Δεν είναι τόσο σημαντικό αν θα απομονωθούν οι Τουρκμένοι ή αν εκδιωχθούν απο τη Συρία και έλθουν στην Ελλάδα σαν πρόσφυγες. Σημαντικό είναι ότι οι εξελίξεις προχωρούν αργά και ο πόλεμος για τη Ρωσία έχει ένα κόστος, που δεν κάνει καλό στην οικονομία της. Εκτός αυτού επιβαρύνεται και η Κινεζική οικονομία, (τη κρίση της πρώτοι εμείς την είχαμε προβλέψει, βλέπετε εδώ) αφού με τη Ρωσική οικονομία είναι συγκοινωνούντα δοχεία. Στις συνθήκες αυτές, αναμένεται σημαντική αύξηση της Ρωσικής παρουσίας στη Συρία και παράλληλα επιβαρυντικές για το περιβάλλον εξελίξεις.
Στο χάρτη φαίνονται οι τρείς στρατηγικά σημαντικές περιοχές για την έκβαση του πολέμου (3, 4 και 6). Στη περιοχή 5 δίνεται μια στρατηγική μάχη με το Συριακό στρατό να κάνει κυκλωτικές κινήσεις γύρω απο τις περιοχές που ελέγχει η Συριακή αντιπολίτευση (πράσινη περιοχή) και το ISIL (γκρίζα περιοχή). Τα στενά “νεύρα” στο χάρτη πρέπει να κόβονται (1). Απλό! Σε αυτά τα θέματα η υπερηφάνεια πρέπει να καταστέλλεται.

Η Γενοκτονία των Κούρδων στη Τουρκία συνεχίζεται. Απών ο ΟΗΕ και η ΕΕ.

Κάτι που μας ενοχλεί ιδιαίτερα είναι η αδιαφορία του διεθνούς παράγοντα (π.χ. ΟΗΕ, ανθρωπιστικές οργανώσεις, ΜΚΟ, ιδρύματα, παραιδρύματα, σωματεία κλπ) απέναντι στη γενοκτονία των Κούρδων στη Τουρκία, καθώς αυτή χάνει τον πόλεμο μέσα στη Συρία. Χώρες όπως το Ισραήλ θα έπρεπε να διαθέτουν μεγαλύτερη ευαισθησία σε τέτοια θέματα και να αντιδρούν πρώτες, για να τιμούν με το τρόπο αυτό τα θύματα και τις οικογένειες εκείνων που “έφυγαν” απο γενοκτονίες.
Απο τις κυβερνήσεις των ξένων στην Ελλάδα δεν περιμένουμε να κάνουν κάτι στο θέμα των Κούρδων, αφού αποτελούνται απο “κατσίκες”, “γαιδούρια”, “μουλάρια”, “ύαινες”, “βουβάλια”, “στρουθοκάμηλους” “ερπετά” και “πίθηκους” πολιτικούς (έχουν χαρακτηριστικά από όλο το ζωικό βασίλειο). H παράδοση του Οτσαλάν στους Τούρκους έγινε υποτίθεται από “Έλληνες” και απο μια Ρωσία, που τότε είχε χάσει τη ταυτότητά της και είχε αποκτήσει αδελφικές σχέσεις με τις ΗΠΑ, Σημειώστε, ότι στη τελευταία φράση χρησιμοποιήσαμε “κόμμα” και όχι “τελεία”. 

Η Γερμανία έχει εκτεθεί άσχημα στο θέμα αυτό και είναι κάτι που καταγράφει η ιστορία. Η ελεύθερη είσοδος των γενοκτόνων Τούρκων χωρίς βίζα στη Γερμανία λέει πολλά. Οι ΗΠΑ γιατί δεν μιλούν;
Η κάθε μορφής γενοκτονία είναι ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και έτσι πρέπει να εννοείται χωρίς καμμία εξαίρεση.
Η Γερμανία δεν έχει πάρει το μάθημά της φαίνεται ενώ η Ρωσία για άγνωστο λόγο δεν κάνει χρήση του θέματος της γενοκτονίας των Κούρδων στη Τουρκία στον ΟΗΕ (2). Ο Σεργκέι Λαβρόφ τι περιμένει; Να βγάλουν τα καρότα μουστάκι; Σε αυτά τα θέματα η υπερηφάνεια πρέπει να καταστέλλεται (Just Do Ιt).

Σε όλα επαληθευόμαστε συνέχεια. Ακόμη και με διαφορά κάποιων ημερών.
Δύο μέρες μετά τη συγγραφή αυτού του άρθρου, οι ένστολοι που διαμαρτυρόντουσαν έξω απο τη Βουλή των Γραφικών, προσπάθησαν να βάλουν μέσα ένα γαιδούρι να κάνει παρέα στα υπόλοιπα. Προφανώς δεν χώραγαν άλλα και η Φρουρά δεν το επέτρεψε.
Παράλληλα πολλές φωνές διεθνώς άρχισαν να μιλούν για γενοκτονίες. Στις περιπτώσεις αυτές ο πρώτος που μιλάει νικάει. Μετά το πράγμα ξευτιλίζεται. Γίνεται σαπουνόπερα.
Y. Θα είναι λάθος της Ρωσίας να ποντάρει στον γνωστό επιχειρηματία απο τη Ρωσία που ήδη έχει μπεί με τα χέρια στις τσέπες, στο κύκλωμα της ντόπιας διαπλοκής και ετοιμάζεται να στήσει κόμμα στην Ελλάδα. Δεν θα της βγεί. Ούτε σε άλλους βγαίνει. Είναι φανερό.

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top