GuidePedia

0

Την τακτική του ζεστού-κρύου ντουζ φαίνεται πως ακολουθούν οι Αμερικανοί απέναντι στην Τουρκία, χωρίς βέβαια να σώζουν την εικόνα τους που έχει πληγεί βάναυσα εξαιτίας της ανοχής απέναντι σε έναν ηγέτη όπως ο Ετρντογάν, ο οποίος με βάση τα πάγια αμερικανικά «στάνταρ αξιολόγησης», δεν είναι τίποτε λιγότερο από ένας διεθνή παρίας, επικίνδυνος για την ασφάλεια της υφηλίου.

Στην περίφημη ενημέρωση του State Department όπου ο Τζον Κίρμπι εκπρόσωπος του State Department… έσταζε σάλια καλύπτοντας τον «σουλτάνο» από τη μία, από την άλλη άδειαζε την Τουρκία στο ζήτημα των Κούρδων του PYD της Συρίας, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρόκειται για τρομοκρατική οργάνωση όπως ωρύονται οι Ερντογάν και Νταβούτογλου.


Όταν ζητήθηκαν διευκρινίσεις από τον εκπρόσωπο, αυτός το έριξε στο διπλωματικό… τσάμικο, λέγοντας ότι ακόμα και οι καλύτεροι φίλοι δεν μπορούν να συμφωνούν σε όλα, διατύπωση η οποία ασφαλώς ισοδυναμεί στη διπλωματική γλώσσα με κάτι αντίστοιχο του «στα παλιά μας τα παπούτσια», όπως άλλωστε έχει προσληφθεί από τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης που διαπιστώνουν αμερικανικό «σνομπάρισμα».

Την οργή του Ερντογάν για την αμερικανική στάση απέναντι στους Κούρδους της Συρίας είχε προκαλέσει η επίσκεψη του απεσταλμένου – μεσολαβητή για τα θέματα του ISIS, Μπρετ ΜακΓκουρκ στις κουρδικές περιοχές στη Βόρεια Συρία, ενώ συνόδευε τον Αμερικανό αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν στην Τουρκία. Ο Ερντογάν αντέδρασε με οργή κάνοντας λόγο για έλλειμμα εμπιστοσύνης ανάμεσα στην Τουρκία και τις ΗΠΑ στο θέμα της Συρίας.

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top