GuidePedia

0


Ρήξη ενόπλων δυνάμεων και πολιτικής ηγεσίας της Τουρκίας η οποία εκδηλώθηκε με τη λέξη “μπούρδες” απο τον στρατιωτικό εκπρόσωπο της Τουρκίας στην στρατιωτική επιτροπή του ΝΑΤΟ φαίνεται να ευνοεί τα ελληνικά συμφέροντα σύμφωνα με εκτιμήσεις του Έλληνα υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου.

Ο κ. Καμμένος κάλεσε αιφνιδίως σήμερα τους δημοσιογράφους να μεταβούν στο γραφείο του μεσα σε 20 λεπτά προκειμένου να τους μεταφέρει τις εκτιμήσεις του για την Τουρκία, σύμφωνα με αυτές η Τουρκία μέχρι αύριο θα εχει υπαναχωρήσει απο τις θέσεις της πιεζόμενη απο τις άλλες χώρες, οι οποίες απαιτούν να εφαρμοστεί κατα γράμμα η πολιτική απόφαση που έλαβε το ΝΑΤΟ για την παρουσία της SNMG2 στο Αιγαίο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέφερε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, σε όσους δημοσιογράφους πρόφτασαν να ανταποκριθούν στο κάλεσμα του, ο Τούρκος εκπρόσωπος στην στρατιωτική επιτροπή του ΝΑΤΟ κατα την διάρκεια τριμερούς συνάντησης Γερμανίας - Ελλάδας - Τουρκίας προκειμένου να τακτοποιηθούν οι λεπτομέρειες των προτάσεων προς την στρατιωτική επιτροπή ειπε οτι όσα λέει η πολιτική ηγεσία της Τουρκίας δεν πρόκειται να εφαρμοστούν και χρησιμοποιήσε τον όρο “bullshit” (“μπούρδες”).

Σύμφωνα με την εικόνα που μετέφερε στους δημοσιογραφους ο Ελληνας Υπουργός Άμυνας το στρατιωτικό κατεστημένο της Τουρκίας επιχείρησε να τινάξει στον αέρα την πολιτική συμφωνία του ΝΑΤΟ επειδή δεν μπορεί να την δεχθεί. 
Οι Τούρκοι δια της στρατιωτικής οδού κατέθεσαν στον SACEUR έγγραφο με τις γνωστές διεκδικήσεις (γκρίζεις ζωνες, αποστρατιωτικοποιημένα δωδεκάνησα κλπ) το οποίο ο SACEUR δεν έκανε δεκτό. Δεν έδωσε καν αριθμό πρωτοκόλλου και το απέρριψε ως μη αποδεκτό.
Σήμερα στις 3 μμ αναμένεται τηλεφωνική επικοινωνία του Έλληνα Υπουργού Άμυνας με την Γερμανίδα ομόλογο του. Οι Γερμανοί φαίνεται να προσπαθούν να λειτουργήσoυν πυρoσβεστικά καθώς η Γερμανίδα υπουργός φέρεται να προτείνει οι πρόσφυγες που εντοπίζονται στα τουρκικά και στα διεθνή ύδατα να επιστρέφουν στην Τουρκία ενώ όσοι εντοπίζονται στα ελληνικά ύδατα να επιστρέφουν στην Ελλάδα.
Αυτο βέβαια εξυπηρετεί εν μέρη και τις τoυρκικές διεκδικήσεις καθώς θεωρεί αρμόδια για την έρευνα και διάσωση στα διεθνή ύδατα του Αιγαίου την Τουρκία. Μέχρι αύριο πάντως η στρατιωτική Επιτροπή του ΝΑΤΟ θα πρέπει να εχει βγάλει την αποφάση της προκειμένου να καθοριστούν τα επιχειρησιακά σχέδια και οι κανόνες εμπλοκής.

ΙΩΑΝΝΑ ΗΛΙΑΔΗ
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top