GuidePedia

0

Σάλο προκαλούν στην Τουρκία οι δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν ότι δε αποδέχεται, ούτε σέβεται ούτε και υπακούει στην απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου που αποφάσισε την αποφυλάκιση των δύο δημοσιογράφων της εφημερίδας Τζουμχουριέτ, οι οποίοι κατηγορούνται σχετικά με άρθρο τους για φορτηγά της ΜΙΤ που μετέφεραν όπλα στη Συρία.

“Εγώ παραμένω μόνο σιωπηλός στην απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου αλλά δεν είμαι σε θέση να την αποδεχτώ. Να το πω αυτό καθαρά ότι δεν υπακούω στην απόφαση, ούτε και τη σέβομαι”, είπε ο Τούρκος Πρόεδρος. Μάλιστα ανέφερε ότι αυτή η υπόθεση “δεν έχει καμιά σχέση με την ελευθερία της έκφρασης. Είναι μια υπόθεση κατασκοπείας”.

“Εμείς δεν είμαστε τυφλοί, μερικές πραγματικότητες είναι πολύ καθαρές, πρέπει να τις βλέπουμε καθαρά. Κατ`εμένα τα μίντια δεν μπορεί να έχουν απεριόριστη ελευθερία. Σε κανένα μέρος του κόσμου τα μίντια δεν έχουν απεριόριστη ελευθερία”.

Έπειτα από τις δηλώσεις αυτές στην τουρκική εθνοσυνέλευση προκλήθηκαν αντιδράσεις από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης CHP, με αποτέλεσμα να πιαστούν στα χέρια με βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ. Τελικά τη διαμάχη εμπόδισαν οι πιο ψύχραιμοι στα δύο κόμματα.

Ο αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του CHP Οζγκιούρ Οζέλ δήλωσε ότι η 28η Δεκεμβρίου από τώρα και στο εξής θα είναι γνωστή ως η μέρα που έγινε πραξικόπημα στη δικαιοσύνη από ένα προεδρικό χέρι.Σιγά μην σεβόταν ο Ερντογάν την απόφαση του συνταγματικού δικαστηρίου!:

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top