GuidePedia

0

Με κλείσιμο της βάσης του Ιντσιρλικ απειλεί η Τουρκία τις ΗΠΑ

του Βασίλη Καπούλα

Μια ολόκληρη Μοίρα της τουρκικής Αεροπορίας, συνολικά 22 πιλότοι σκοτώθηκαν στην προχθεσινή ειδική επιχείρηση του ΡΚΚ, κατά την οποία συνολικά 28 Τούρκοι στρατιωτικοί βρήκαν τον θάνατο.

Οπως αναφέρουν ασφαλείς πηγές του ελληνικού ΓΕΕΘΑ από τους 28 νεκρούς της 17ης Φεβρουαρίου, στο λεωφορείο που τινάχθηκε στον αέρα από μηχανισμό IED, οι 22 ήταν πιλότοι της τουρκικής Αεροπορίας.

Είναι σαφές ότι το κτύπημα ήταν καλά υπολογισμένο και έπληξε "στην καρδιά" την τουρκική στρατιωτική μηχανή, η οποία έτσι ή αλλιώς έχει χάσει αρκετούς πιλότους από τις μαζικές αποστρατείες των τελευταίων ετών.

Η τουρκική κυβέρνηση έχει αποκρύψει το γεγονός, αλλά η πληροροφία είναι 100% αληθινή, διαβεβαιώνουν πηγές του ΓΕΕΘΑ.

Το Ulke Tv Channel, ένα αντικυβερνητικό τουρκικό κανάλι μετέδωσε επίσης ότι "Στελέχη της Αεροπορίας ήταν οι περισσότεροι νεκροί της τρομοκρατικής επίθεσης".

Αντίθετα το Γενικό Επιτελείο της Τουρκίας είχε ανακοινώσει αόριστα πως στόχος ήταν λεωφορεία που μετέφεραν προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων.

Η έκρηξη σημειώθηκε σε στάση στρατιωτικών λεωφορείων στο Merasim Sokak (πλησίον της κεντρικής λεωφόρου Inonu).

Ίσως για το λόγο αυτό ο τούρκος Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Χουλουσί Ακάρ σε συνομιλίες του χτες με τον ομόλογο του των ΗΠΑ Στρατηγό Ντάνφορντ, ήταν εξαιρετικά εκνευρισμένος.

Ταυτόχρονα η Άγκυρα φαίνεται ότι απειλεί τις ΗΠΑ με κλείσιμο της βάσης του Ιντσιρλίκ όπου έχουν αναπτυχθεί αμερικανικά μαχητικά αν η Ουάσιγκτον δεν αναγνωρίσει τους Κούρδους της Συρίας PYD-YPG, ως τρομοκρατική οργάνωση.

Αυτό τόνισε ο σύμβουλος ασφαλείας του Ρ.Τ.Ερντογάν, Seref Malcoci.

"Αν οι ΗΠΑ είναι πραγματικά σύμμαχος μας και φίλος της Τουρκίας τότε πρέπει να αναγνωρίσουν το συριακό παρακλάδι του PKK ως τρομοκρατική οργάνωση. Όταν μια τρομοκρατική οργάνωση έρχεται ως εχθρός τότε πρέπει να λαμβάνονται μέτρα τα οποία δεν θα είναι περιορισμένα. Η βάση του Ιντσιρλίκ δίνει μεγάλες δυνατότητες στις ΗΠΑ οι οποίες τώρα επιχειρούν μαζί με την Ρωσία εναντίον της Τουρκίας, μπορείτε να το εξηγήσετε αυτό"; είπε στην εφημερίδα Bugun ο Malcoci.

Συνολικά τις τελευταίες ημέρες οι νεκροί Τούρκοι στρατιώτες έφτασαν τους 35 καθώς χτες το PKK ανατίναξε άλλους 8 στο Ντιγιαρμπακίρ ενώ σήμερα έχασαν την ζωή τους άλλοι τρεις όταν κτίριο κατέρρευσε κατά την διάρκεια στρατιωτικής επιχείρησης στην περιοχή Sur.

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top