GuidePedia

0


Ισχυρές τουρκικές μηχανοκίνητες μονάδες έφτασαν στα προάστια του Χαλέπιου υποτίθεται καταδιώκοντας δυνάμεις του ISIS τις οποίες όμως...προσπέρασαν απλά και μόνο για να εγκαταστήσουν θέσεις μεταξύ του συριακού στρατού και των ισλαμιστών τρομοκρατών!

του Βασίλη Καπούλα

Εκατοντάδες άρματα μάχης αυτοκινούμενα πυροβόλα, ΤΟΜΑ, χωρίς όμως την υποστήριξη της τουρκικής Αεροπορίας αφού είναι βέβαιο πως θα καταρριφτούν από τα ρωσικά μαχητικά σε μια αστραπιαία προέλαση δημιούργησαν σφήνα μεταξύ των ισλαμιστών τουρκομάνων και των ρωσικών αλλά και συριακών δυνάμεων με εμφανή πρόθεση να περιέλθει όλη η περιοχή της τουρκικής μειονότητας υπό τον έλεγχο της Άγκυρας.

Οι ρωσικές δυνάμεις δεν άφησαν αναπάντητη την κίνηση και βομβάρδισαν με σφοδρότητα ένα ακόμη τουρκικό κομβόι με όπλα και πυρομαχικά που κατευθυνόταν προς την τουρκική μειονότητα στο Χαλέπι αλλά δεν έχουν χερσαίες δυνάμεις για να ανακόψουν την τουρκική προέλαση.

Eδώ και καιρό η Τουρκία είχε μεταφέρει άρματα μάχης, ΤΟΜΑ και αυτοκινούμενα πυροβόλα Firtina από την περιοχή του Εβρου και την Ζώνη Ευθύνης της 1ης Στρατιάς στα σύνορα με την Συρία και μεταξύ αυτών ήταν και LEO2A4 με πυροβόλα των 120 χλστ.

Οι επόμενες ώρες αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον σε ότι αφορά τις εξελίξεις καθώς είναι η πρώτη φορά που ρωσικές και τουρκικές δυνάμεις βρίσκονται αντιμέτωπες εντός του συριακού εδάφους.

Πιο αναλυτικά, οι ισλαμιστές του FSA υπό την κάλυψη των τουρκικών πυρών ανακατέλαβαν τα χωριά Al-Khalfatli και Baghidin που είναι δίπλα στα τουρκικά σύνορα και το ISIS το χωριό Ghazl στο Χαλέπι.

Οι Τούρκοι παρόλ'αυτά μεταδίδουν πως τουλάχιστον δύο διοικητές των ισλαμιστών έχουν σκοτωθεί και συγκεκριμένα ο διοικητής του Νότιου Χαλεπίου του ISIS Abu Human al-Zaqawi,ο οποίος ήλεγχε μια περιοχή 200 χλμ μεταξύ Χαλέπι και Ράκκα για πάνω από ένα χρόνο σκοτώθηκε στο χωριό Doudyan κοντά στην Azaz.

Ένας ακόμη διοικητής του ISIS ο Abu Dujana, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για την πόλη των τουρκομάνων Cobanbey στο Χαλέπι σκοτώθηκε επίσης.

Το αστείο είναι ότι ο Abu Dujana, ήταν 42 ετών Τούρκος (!) και το αρχικό του όνομα ήταν Necdet Boncuk, σκοτώθηκε στο χωριό Kuzulu της πόλης Cobanbey.

Οι Τούρκοι λένε πως "σκοτώσαμε τους Abu Dujana και al-Zarqawi που ήταν υψηλόβαθμοι διοικητές του ISIS στη Συρία και είχαν διαπράξει μαζικές εκτελέσεις".

Ο Dujana ήταν ο κύριος διοικητής που οδήγησε τις πρόσφατες επιθέσεις στα τουρκομανικά χωριά στη βόρεια Συρία και σκότωσε εκατοντάδες ενώ ο Zarqawi οργάνωσε τις επιθέσεις σε Χαλέπι και Ράκκα και ήταν ο σχεδιαστής μαζικών εκτελέσων στην περιοχή.

Οι Τούρκοι είχαν προετοιμάσει το έδαφος από νωρίς καθώς σήμερα το πρωί τουρκικά ΜΜΕ διέδιδαν πως τουρκικό φυλάκιο δέχτηκε πυρά από ισλαμιστές του ISIS στο νοτιοανατολικό Kilis στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας ενώ οι τούρκοι στρατιώτες ανταπέδωσαν με βολές πυροβολικού.

Χτες οι ανταλλαγές πυρών συνεχίστηκαν με σφοδρότητα μεταξύ ISIS και άλλων ισλαμιστικών ομάδων και των Τούρκων σε τρία χωριά κατά μήκος των συνόρων Τουρκίας-Συρίας.

Οι ισλαμιστές από χωριό που είναι υπό τον έλεγχο του ISIS άνοιξαν πυρ εναντίον του φυλακίου Şehit Mehmet κοντά στο χωριό του Yavuzl του Kilis.

Mόλις χτες σας ενημερώσαμε γιατί η Τουρκία παρέδωσε ουσιαστικά "τελεσίγραφο" πολέμου στις ΗΠΑ λέγοντας ότι "οι Κούρδοι ελέγχουν μια ενιαία γραμμή 400 χλμ κατά μήκος των τουρκικών συνόρων και θέλουν να μπουν στην γραμμή Azaz-Jarablus. Aν το καταφέρουν και ενώσουν την Afrin με τα υπόλοιπα καντόνια θα ελέγχουν 500 χλμ. Εμείς δεν πρόκειται ποτέ να δεχτούμε ένα "Κουρδικό διάδρομο" στη βόρεια Συρία!

Το μήνυμα αυτό παραδόθηκε στον Στρατηγό των ΗΠΑ Joseph Dunford, από τον πρωθυπουργό Α.Νταβούτογλου και τον Στρατηγό Hulusi Akar στο οποίο τονίζονταν ότι "δεν θα ανεχτούμε επανασχεδιασμό της πολιτικής γεωγραφίας της περιοχής, οι Κούρδοι θέλουν να αλλάξουν την δημογραφική δομή της περιοχής προς όφελος τους αναγκάζοντας Άραβες και Τουρκμένους να εγκαταλείψουν την περιοχή".

Η Τουρκία βλέποντας να χάνει το "παιχνίδι" στη Συρία, αφού οι Κούρδοι υποστηρίζονται από ΗΠΑ με αεροπορική κάλυψη και χερσαίες αμερικανικές δυνάμεις στην ευρύτερη περιοχή αλλά και από την Ρωσία, πρότεινε να βομβαρδίσει το ISIS στην Jarablus ενώ αρνήθηκε να στείλει χερσαίες δυνάμεις.

Επιπλέον ζήτησε κοινές επιχειρήσεις με τις ΗΠΑ ώστε να δημιουργηθεί έδαφος ελεύθερο από τους ισλαμιστές του ISIS κατά μήκος των 98 χλμ των τουρκικών συνόρων γνωστή ως γραμμή Marea-Jarablus ενώ ζήτησε από τις ΗΠΑ να εκπαιδεύσουν και να εξοπλίσουν σουνίτες που θα ασφαλίσουν τα νότια σύνορα της Τουρκίας!

Όλα για όλα τα παίζουν πλέον οι Τούρκοι για να αποφύγουν τα χειρότερα....












πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top