GuidePedia

0

Αναφορές αραβικών υπηρεσιών γράφουν ότι τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους δείχνουν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Βρετανία και η Γαλλία, ετοιμάζονται να ξεκινήσουν επίθεση στην οργάνωση Ντάες στη Λιβύη, κατά τους πρώτους μήνες του τρέχοντος έτους.

Η επίσπευση γίνεται από την επέκταση της τρομοκρατικής οργάνωσης του Ντάες προς τις πετρελαιοφόρες περιοχές της Λιβύης, που είναι στη βόρεια ακτή και οι οποίες ονομάστηκαν από τους τρομοκράτες ως «πετρέλαιο της Ημισελήνου».

Παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση στο Τομπρούκ έχει τον έλεγχο των τεράστιων κοιτασμάτων πετρελαίου, πολλοί τομείς που σχετίζονται με την εξόρυξη, βρίσκονται υπό τον έλεγχο διαφόρων παραστρατιωτικών ομάδων και μακριά από την εμβέλεια της κυβέρνησης.

Συγχρόνως αυξάνονται οι φιλοδοξίες της οργάνωσης Ντάες στη Λιβύη να ελέγξει όλες τις ανατολικές παράκτιες περιοχές.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι περίπου 5.000 τρομοκράτες του Ντάες κατέχουν, ήδη, πάνω από 10 μεγάλα κοιτάσματα πετρελαίου, τα οποία προσδίδουν στην οργάνωση εκατομμύρια δολάρια, τα οποία χρησιμοποιούνται για τον εξοπλισμό των τζιχαντιστών.

Εκτός από το γεγονός ότι η Λιβύη διαθέτει σημαντικά αποθέματα φυσικού αερίου και πετρελαίου, έχει και γεωπολιτική σημασία για τη Δύση για διάφορους λόγους.

Ένας από αυτούς είναι ότι αν δεν ελεγχθεί η τρομοκρατική οργάνωση στη Λιβύη, θα υπάρχει μεγάλη δυσκολία στον έλεγχο της οργάνωσης, κυρίως στη χερσόνησο του Σινά, αλλά ακόμη και στη Συρία και το Ιράκ.

Η Λιβύη αποτελεί περιοχή ‘εφαλτήριο’, αφού βρίσκεται στις ακτές της Μεσογείου και υπάρχει η δυνατότητα άμεσων επιθέσεων σε Ευρώπη, Τυνησία, Αλγερία.

Οι λόγοι αυτοί εντείνουν τον προσανατολισμό των δυτικών κρατών για μια στρατιωτική επέμβαση στη Λιβύη και αυτή θα πρέπει να γίνει στο άμεσο προσεχές διάστημα.

Εκθέσεις σημειώνουν ότι κατά πρώτον θα γίνει μεταφορά στο έδαφος της Λιβύης με βρετανικά αεροσκάφη μιας δύναμης 1.000 στρατιωτών του βρετανικού πεζικού, που «θα θέσουν τον θεμέλιο λίθο» της επέμβασης της Δύσης.

Υπολογίζονται, επίσης, δύναμη 6.000 ανδρών του αμερικανικού Ναυτικού καθώς και δυνάμεις ευρωπαϊκών χωρών με επικεφαλής την Ιταλία και με την υποστήριξη της Γαλλίας και πιθανόν και της Ισπανίας.

Τα στρατεύματα αυτά θα αναπτυχθούν στο έδαφος της Λιβύης και θα προετοιμάσουν τη μεγάλη στρατιωτική επιχείρηση, που χαρακτηρίζεται ως η μεγαλύτερη από εκείνην του 1952 στον πόλεμο της Κορέας, σημειώνει το αραβικό ‘Σκάι Νιουζ’.
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top