GuidePedia

0

Μετά τον Πούτιν, που κατηγόρησε ευθέως την Τουρκία για συνεργασία με τον ISIS, και ο Ισραηλινός Υπουργός Άμυνας δήλωσε σήμερα ότι ο ISIS χρηματοδοτείται από την Τουρκία. Βλέπε Yahoo. “Islamic State 'enjoyed Turkish money for oil': Israeli minister”,

Φαντάζομαι ότι αυτό δεν βοηθάει τις προσπάθειες για εξομάλυνση των σχέσεων Τουρκίας-Ισραήλ, και προφανώς είναι μία κίνηση των Ισραηλινών για να δείξουν στους Ρώσους με ποιανού το μέρος είναι στην κόντρα Ρωσίας-Τουρκίας. Δεν είναι τυχαίο ότι τις προάλλες ο Πούτιν κάλεσε τους Εβραίους που νοιώθουν ότι κινδυνεύουν από την άνοδο του αντισημιτισμού στην Ευρώπη να βρουν καταφύγιο στην Ρωσία. Βλέπε Yahoo. “Vladimir Putin calls for Jews to emigrate to Russia amid increasing anti-Semitic violence in Europe”

Μιλάμε για μία πλήρη ανατροπή, αφού οι Οθωμανοί ήταν αυτοί που όλους τους προηγούμενους αιώνες έσωζαν τους Εβραίους από το μένος των Ευρωπαίων. Οι Χριστιανοί της Ευρώπης θεωρούσαν αμαρτία να δανείζουν χρήματα, και ανέθεταν τον ρόλο αυτόν στους Εβραίους, που ήταν μειοψηφία και τους οποίους θεωρούσαν κατώτερους. Όταν κάποιοι Ευρωπαίοι αριστοκράτες έπεφταν έξω και χρωστούσαν πολλά χρήματα σε κάποιον Εβραίο τραπεζίτη, οργάνωναν κάποιον διωγμό και διέγραφαν τα χρέη τους.

Οι Οθωμανοί, που ήθελαν να δημιουργήσουν τραπεζικό σύστημα, άνοιγαν τις αγκάλες τους στους Εβραίους που έδιωχναν οι Ευρωπαίοι, γιατί ήταν καλοί τραπεζίτες και καλοί έμποροι, και οι Οθωμανοί ήθελαν να φτιάξουν μία οικονομία παραπλήσια με αυτήν της Ευρώπης. Επίσης οι Οθωμανοί ήταν τότε πολύ πιο χαλαροί απ’όσο νομίζουμε σε σχέση με τις άλλες θρησκείες.

Στον 20ο αιώνα, παρόλο που ο Χίτλερ εξολόθρευσε τους Ευρωπαίους Εβραίους, οι Ρώσοι και οι Άραβες, που είναι οι δύο μεγάλες δυνάμεις του πετρελαίου πάνω στις οποίες βασίζονται οι Ευρωπαίοι, διοχέτευαν τεράστια ποσά σε Ευρωπαίους σοσιαλιστές προκειμένου να καλλιεργούν τον αντισημιτισμό στην Ευρώπη. Οι Άραβες το έκαναν γιατί το Ισραήλ ήταν ένα αγκάθι στο μάτι τους, λόγω της συμμαχίας του με το Ιράν μέχρι το 1979, και οι Ρώσοι γιατί οι δικτάτορες σοσιαλιστές Άραβες της Αιγύπτου, της Συρίας, του Ιράκ, της Λιβύης και της Αλγερίας ήταν σύμμαχοι τους.

Όσοι ζούμε στην Ελλάδα έχουμε μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να το βιώσουμε. Ο λόγος που οι κομμουνιστές έχουν κάνει τόσο σκληρή προπαγάνδα κατά των Εβραίων, είναι ότι κάποτε τα έπαιρναν από τους Ρώσους, πριν το 1991 και την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης, και τώρα τα παίρνουν από τους Άραβες και τους Τούρκους. Επομένως συνεργάζονταν πάντα με μία από τις δύο δυνάμεις που παραδοσιακά καλλιέργησαν τον αντισημιτισμό τον 20ο αιώνα.

Το ιερό μάλιστα βιβλίο των ναζιστικών οργανώσεων, “Τα Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιόν”, που υποστηρίζει ότι τα πάντα είναι μία Εβραϊκή συνωμοσία, εκδόθηκε στην Ρωσία στις αρχές του 20ου αιώνα. Η Ρωσία μάλιστα ήταν η μητέρα του αντισημιτισμού για όλο τον 20ο αιώνα, και ήταν από την Τσαρική Ρωσία που έφυγαν οι Εβραίοι που μετανάστευσαν στην Γερμανία κατά την διάρκεια του 19ου και 20ου αιώνα, όταν η Γερμανία ήταν καπιταλιστική και ελεύθερη χώρα, και τους οποίους στην συνέχεια σκότωσε ο Χίτλερ όταν ανέβηκε στην εξουσία.

Όσο στην εξουσία στην Τουρκία βρίσκονταν οι σοσιαλιστές Κεμαλικοί, η Τουρκία συνέχισε να προστατεύει το Ισραήλ. Αυτό σταμάτησε όταν στην εξουσία ανέβηκαν οι Τούρκοι Ισλαμιστές το 2003. Οι Τούρκοι Ισλαμιστές έκαναν σημαία τους τον πόλεμο κατά του Ισραήλ προκειμένου να αυξήσουν την επιρροή τους στον Μουσουλμανικό κόσμο και να γίνουν η ηγέτιδα δύναμη του Σουνιτικού κόσμου.

Τα τελευταία χρόνια ο πόλεμος κατά του Ισραήλ ήταν προνόμιο του Ιράν, αφού η Κεμαλική Τουρκία ήταν σύμμαχος του Ισραήλ, και η Σαουδική Αραβία συνεργάζεται με το Ισραήλ εναντίον των Ισλαμιστών Ιρανών. Επομένως ο πόλεμος κατά του Ισραήλ ήταν το μεγάλο επικοινωνιακό ατού των Ιρανών, κάτι που τώρα διεκδικούν και οι Τούρκοι. Φυσικά υπάρχει και το ενεργειακό, αφού η Αίγυπτος, το Ισραήλ, o Λίβανος και η Συρία αποτελούν εναλλακτικούς ενεργειακούς διαδρόμους προς την Ευρώπη, κάτι που μειώνει την γεωπολιτική ισχύ της Τουρκίας. Στην Τουρκία μάλιστα γράφτηκε επί Ερντογάν το σίκουελ των Πρωτοκόλλων των Σοφών της Σιόν. Βλέπε Al Monitor. “Unraveling the AKP's 'Mastermind' conspiracy theory”
Βλέπουμε λοιπόν τώρα τους Ρώσους και τους Ισραηλινούς να τα βρίσκουν απέναντι στον κοινό εχθρό τους, που δεν είναι άλλος από την άνοδο του Σουνιτικού Ισλαμισμού. Το πως θα εξελιχθεί η σχέση Τουρκίας-Ισραήλ και Ρωσίας-Ισραήλ, αλλά ακόμη και η σχέση Τουρκίας-Ρωσίας, δεν είναι δεδομένο. Τίποτα δεν είναι δεδομένο. Τα πάντα αλλάζουν πάρα πολύ γρήγορα, και θα πρέπει να δούμε τι θα γίνει παρακάτω. Αλλά είναι απίστευτο και μόνο που βλέπουμε τους Τούρκους να έχουν ξεπεράσει σε αντισημιτισμό τους Ευρωπαίους, και τους Ρώσους, που ήταν παραδοσιακά πιο αντισημίτες από τους Ευρωπαίους, να καλούν τους Εβραίους που θεωρούν ότι απειλούνται στην Ευρώπη να ζητήσουν καταφύγιο στην Ρωσία.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top