GuidePedia

0

Η ιστορία με το… παπόρι απ’ τη Συρία, αντί της Περσίας, είναι ενδιαφέρουσα και έχει διαφορετικές αναγνώσεις. Η κοιλάδα Μπεκάα όπου παράγεται η μεγαλύτερη ποσότητα ινδικής κάνναβης («χασισάκι μυρωδάτο» κατά το ρεμπέτικο άσμα και η καλύτερη ποιότητα κατά τους ειδικούς) στη Μ. Ανατολή και η οποία ελέγχεται από την Χεζμπολάχ, γιατί μεγάλο μέρος της χρηματοδότησής της προέρχεται από το Χασίς!

Γράφει ο Γιώργος Αναγνωστόπουλος

Όπως ξέρουμε η Χεζμπολάχ είναι βασικός σύμμαχος του Άσαντ, άρα δεν θα ήταν τραβηγμένο να υποθέσουμε ότι η φόρτωση έγινε με την ανοχή των συριακών αρχών και της Ρωσίας (άριστα πληροφορημένη για τα τεκταινόμενα εκεί).

Ο δεύτερος λόγος ήταν η μεγάλη ποσότητα, 13,5 τόνοι είναι πολύ πράγμα… και μυρίζει το άτιμο! Το ρίσκο να εξάγεις τόσο μεγάλη ποσότητα δικαιολογείται μόνο αν υπήρχε ένας και μοναδικός πελάτης, αλλιώς δε ρισκάρεις να χάσεις όλη αυτή την ποσότητα. Ο συνήθης τελικώς προορισμός είναι η Ισπανία, για να προωθηθεί το εμπόρευμα στην Ευρώπη.

Γιατί οι Τούρκοι οι οποίοι προφανώς ήξεραν για τη φόρτωση περίμεναν να φτάσει το καράβι στην Λιβύη; Φοβόντουσαν τα ρώσικα καράβια; Φοβόντουσαν τους P-800 της Συρίας και έπρεπε να περιμένουν 36 ώρες να βγει το καράβι εκτός εμβέλειας;.

Πολλά τα ερωτήματα. Πάντως, σίγουρα έχωσαν ένα χοντρό χτύπημα στην Χεζμπολάχ που πρέπει τώρα να καλύψει τη ζημιά από αλλού.πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top