GuidePedia

0

Οι αστυνομικές δυνάμεις εγκαταλείπουν το κοινοβούλιο ενώ άλλες αφοπλίστηκαν απο τους διαδηλωτές!
Σε συναγερμό τέθηκαν οι Ρωσικές στρατιωτικές μονάδες στην Υπερδνειστερία.
Ο φιλορώσος ηγέτης της Μολδαβίας Renato Usatii,εγκατέλειψε την Μόσχα,όπου και πραγματοποιούσε επίσημη επίσκεψη και επέστρεψε στο Κισινάου,και απο κεί απ’ευθείας μετέβη στο κοινοβούλιο και ενώθηκε με τους διαδηλωτές.
Κραυγή αγωνίας απο το γεράκι των ΗΠΑ,την Βικτώρια Νούλαντ,η οποία κάλεσε την ΕΕ,απο κοινού να στηρίξουν την φιλοαμερικανική πραξικοπηματική κυβέρνηση FILLIPOU,πάση θυσία όπως είπε η ίδια.
Κομβικής σημασίας η Μολδαβία για τους σχεδιασμούς ΗΠΑ και Ρωσίας,βρίσκεται σε στρατηγικής σημασίας γεωγραφική περιοχή,κάτω απο την Ρωσόφιλη Υπερδνειστερία,νότια της Οδησσού και αποτελεί για όποιον την ελέγχει σφήνα ανάμεσα σε Φασιστική Ουκρανία και αμερικανόδουλη Ρουμανία.
Τους τελευταίους μήνες οι Αμερικανοί,είχαν προσπαθήσει να εγκαταστήσουν πλήρως ελεγχόμενη κυβέρνηση με σκοπό, να επιτεθούν απο Μολδαβία και Ουκρανία κατά της Υπερδνειστερίας,όμως η ισχυρή φιλορωσική μερίδα του Μολδαβικού λαού,τους χάλασε τα σχέδια.Όπως και να έχει οι επόμενες ώρες και μέρες θα είναι κρίσιμες για την Χώρα και την ευρύτερη περιοχή!!!
Νωρίτερα …
Διαδηλωτές,φιλορώσοι,έσπασαν τον αστυνομικό κλοιό,μπήκαν μέσα στην βουλή και απαιτούν την παραίτηση της νέας δυτικόφιλης κυβέρνησης,που ορκίστηκε με πραξικοπηματικό τρόπο και με απόντες το 30% των βουλευτών!!!Άγριο ξύλο απο τους πραιτωριανούς ματατζήδες των ΗΠΑ..


πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top