GuidePedia

0

Το Ισραήλ δεν είναι πάρα πολύ ενθουσιασμένο με τη συμμετοχή της Ρωσίας στις επιχειρήσεις της Μέσης Ανατολής, αλλά τα οφέλη υπερτερούν των ελλείψεων…

Ο Yakov Kedmi, ένας πρώην αξιωματικός των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών, αποκαλύπτει ότι ο συντονισμός μεταξύ της Ρωσίας και του Ισραήλ έχει δουλευτεί καλά, παρά το γεγονός ότι «η παρουσία του ολοκληρωμένου συστήματος αεράμυνας της Ρωσίας στη Συρία είναι άβολη για το Ισραήλ».

«Το Ισραήλ έχει χάσει τον αποκλειστικό έλεγχο πάνω από τον εναέριο χώρο του Λιβάνου και της Συρίας – με τη Ρωσία να έχει καταστήσει σαφές ότι το σύστημα αεράμυνας είναι εξ ολοκλήρου υπό τον έλεγχό της και όχι της Συρίας», δήλωσε ο Kedmi.

Στην πραγματικότητα, η παρουσία της Ρωσίας στη Συρία μειώνει την επιρροή του Ιράν στην περιοχή, η οποία είναι ευεργετική για τις ισραηλινές αρχές. Το Ιράν σχεδίαζε να παράσχει την υποστήριξή του στους σύριους πολιτοφυλακές, ένα μέρος των οποίων είναι σιίτες. Η Ρωσία, αντίθετα, σχεδιάζει να «κτίσει» τον συριακό στρατό, με στόχο τη διατήρηση του κοσμικού κράτους της Συρίας.

Είναι ενδιαφέρον το γεγονός πως οι ισραηλινοί παρατηρητές έχουν συστήσει στη Γερμανία να συνεργαστεί με τη Ρωσία διότι, όπως ισχυρίζονται, η Μόσχα δεν προτίθεται να ανατρέψει κυβερνήσεις σε άλλες χώρες σε αντίθεση με τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με ορισμένους ειδικούς, το μέλλον της Γερμανίας είναι η συνεργασία της με τη Ρωσία, αλλά μέχρι στιγμής η χώρα της Μέρκελ υποστηρίζει την αντίθετη κατεύθυνση και ακολουθεί τις συνταγές των ΗΠΑ… Αν και σε αντίθεση με τις Ηνωμένες Πολιτείες, η Ρωσία δεν δείχνει καμία διάθεση να αλλάξεθ τα καθεστώτα ή να επιβάλει την ιδεολογία της σε άλλες χώρες.

«Ο σοβιετικός χρόνος τελείωσε. Ο Πούτιν δημιουργεί μια νέα Ρωσία, η οποία διατηρεί σωστές και φιλικές σχέσεις με το Ισραήλ», αποκάλυψε ο Kedmi.

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top