GuidePedia

0


Γεωπολιτική Σχιζοφρένεια το τελευταίο 24ωρο στην Τουρκία. Έρχεται ο Ρώσος Μπόγιας;

Νταβούντογλου: η ISIS είναι ο υπεργολάβος του ηθικού αυτουργού του δολοφονικού κτυπήματος στην ΠΟΛΗ.

ΑΥΤΑ ΑΝΑΜΕΤΑΔΙΔΕΙ το CNN

«Η σύνδεση της ISIS έχει ταυτοποιηθεί, αλλά η ISIS είναι ένα πιόνι, ένας ενδιάμεσος οργανισμός, ένας υπεργολάβος», είπε ο Νταβούτογλου. «Εργαζόμαστε για να αποκαλύψουμε τους πραγματικούς αυτουργούς πίσω από αυτή την τρομοκρατική οργάνωση». Don Melvin, CNN 14 Ιανουαρίου, 2016

Και ενώ ψάχνει να βρει τους ηθικούς αυτουργούς εξαπολύει επίθεση εναντίων της ISIS στην μεθόριο Συρίας-Ιράκ πυροδοτώντας περαιτέρω το τεταμένο κλίμα των σχέσεων με την Ρωσία.

¨Δύο ημέρες μετά τη βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας στο ιστορικό κέντρο ‘Sultanahmet’ της Κωνσταντινούπολης, η τουρκική πολεμική αεροπορία βομβάρδισε στόχους τζιχαντιστών στη Συρία και το Ιράκ.

Η είδηση δόθηκε από τον Τούρκο πρωθυπουργό, Αχμέτ Νταβούτογλου, προς τα μέσα ενημέρωσης, αναφέροντας ότι κατά τις τελευταίες 48 ώρες έγιναν επιθέσεις κατά του Ντάες τόσο από την αεροπορία, όσο και από το τουρκικό πυροβολικό στα σύνορα του Ιράκ και της Συρίας.

Ο Νταβούτογλου ανέφερε ότι χτυπήθηκαν περίπου 500 στόχοι των τρομοκρατών και σκοτώθηκαν περίπου 200 μαχητές του Ντάες.δηλ. της ISIS. ¨ The Hellenic Information Team Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2016

¨Και ενώ η τουριστική βιομηχανία της Τουρκίας προσπαθεί να καθησυχάσει τους επισκέπτες –τουρίστες, μια νέα έκρηξη συγκλόνισε την Τουρκία – μια επίθεση σε ένα αστυνομικό τμήμα στην περιοχή της Cinar στην νοτιοανατολική επαρχία της Τουρκίας Ντιγιαρμπακίρ. Το ημιεπίσημο Πρακτορείο Anadolu της Τουρκίας ανέφερε, επικαλούμενο τοπικούς αξιωματούχους ότι τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και 39 τραυματίστηκαν σε αυτή την έκρηξη.

Το γραφείο του κυβερνήτη του Ντιγιαρμπακίρ εξέδωσε δήλωση αναφέροντας ότι το ΡΚΚ – το Κουρδικό Εργατικό Κόμμα είναι ο βασικός ύποπτος για τη βομβιστική επίθεση.

Η έκθεση του Πρακτορείο Anadolu ανέφερε ότι οι τρομοκράτες πυροδότησαν ένα φορτωμένο αυτοκίνητο με εκρηκτικά και ταυτόχρονα ξεκίνησε μια επίθεση στο Επαρχιακό Γραφείο με πυροβολισμούς.

Η Βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας της Τρίτης στην πλατεία Sultanahmet ήταν ένα κτύπημα στην καρδιά του πολιτισμού και της τουριστικής βιομηχανίας πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων της Τουρκίας.

Και ο Νταβούτογλου υποσχέθηκε την Τετάρτη να κάνει μια αποφασιστική προσπάθεια να αποκρούσει την απειλή.

«Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας κατά της τρομοκρατίας με την ίδια αποφασιστικότητα και ποτέ δεν θα κάνουμε ένα βήμα πίσω¨, είπε, σύμφωνα με το Πρακτορείο Anadolu.

Όμως πρόσθεσε ότι η Κωνσταντινούπολη είχε γίνει «το City of Hope ανάμεσα στα δαχτυλίδια της φωτιάς που περιβάλλουν την περιοχή με ανθρώπους από την Μέση Ανατολή τα Βαλκάνια και τον Καυκάσο.» Don Melvin, CNN 14 Ιανουαρίου, 2016

Tαυτόχρονα η τουρκική αστυνομία προχώρησε σε συλλήψεις για το μακελειό στην Κωνσταντινούπολη υποδεικνύοντας μάλιστα και Ρώσους πολίτες που έχουν σχέση με την τρομοκρατία.

Τελικά ποιους υπονοεί ο κ.Νταβούντογλου ότι κρύβονται πίσω από την ISIS;

Τους ΚΟΥΡΔΟΥΣ ή τους ΡΩΣΟΥΣ που μάχονται την ISIS;

Πλέον οι Τούρκοι δεν μπορούν να διαχειριστούν καταστάσεις για αυτό και γίνονται πιο επικίνδυνοι τα τελευταία 24ωρα.

Λέτε πριν κατέβει ο Ρώσος Μπόγιας να κατηγορήσουν και εμάς τους Έλληνες για ¨ασήμαντο αφορμή πιθανής προβοκάτσιας¨;

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top