GuidePedia

0

Οποία κατάπτωση, οποίος εξευτελισμός! Η Τουρκία, η “ισχυρή” παραδέχεται ότι χρειάζεται το Ισραήλ, το Ισραήλ που μέχρι τις 24 Νοεμβρίου, όταν ο “σοφός” Ταγίπ διέταξε την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους, εξύβριζε χυδαία.

H Τουρκία έχει ανάγκη το Ισραήλ, δηλώνει τώρα ο σουλτάνος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, την ώρα που η Άγκυρα καταβάλλει προσπάθειες να εξομαλύνει τις σχέσεις της μην Ιερουσαλήμ, που έχουν διαρραγεί από το 2009.

“Το Ισραήλ έχει ανάγκη από μια χώρα όπως η Τουρκία στην περιοχή”, είπε ο Τούρκος πρόεδρος, οι δηλώσεις του οποίο δημοσιεύτηκαν στον τουρκικό Τύπο, προκαλώντας ανάμικτα συναισθήματα. Κι όμως το Ισραήλ έχει ήδη δώσει το μήνυμα ότι έχει εναλλακτικές λύσεις και πως η όποια επαναπροσέγγιση με την Τουρκία δεν θα διαταράξει τις σχέσεις του με άλλες περιφερειακές δυνάμεις.

“Πρέπει επίσης να παραδεχθούμε το γεγονός ότι εμείς έχουμε ανάγκη το Ισραήλ. Αυτή είναι η πραγματικότητα στην περιοχή» τόνισε ο “πάνσοφος”. “Εάν αμοιβαία μέτρα εφαρμοστούν με ειλικρίνεια, η εξομάλυνση των σχέσεων θα συνεχιστεί”, κατέληξε ο Ερντογάν.

Ο Ερντογάν, όπως ανέφεραν τουρκικά μέσα, εμφανίστηκε να επιμένει και στο θέμα της άρσης του αποκλεισμού της Γάζας. Ίσως για αυτό οι Ισραηλινοί βομβάρδισαν, ελαφρώς, τη Χαμάς στη Γάζα, έτσι για να δείξει χαρακτήρα έναντι του σουλτάνου.

Σε κάθε περίπτωση πάντως η άκρα ταπείνωση του Ερντογάν, για πρώτη φορά δημόσια, δείχνει και τον βαθμό της ανησυχίας που επικρατεί στην Άγκυρα για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή οι οποίες δεν φαντάζουν ιδιαίτερα ευοίωνες για την Τουρκία.

Ούτε, όμως, το Ισραήλ πρόκειται να ξεχάσει, ακόμα και αν, συγκυριακά, δεχτεί ενός είδους “εξομάλυνση”.πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top