GuidePedia

0

Ο Τούρκος Πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου στην ουσία επιβεβαιώνει με τον καλύτερο τρόπο την εμπλοκή των Σύρων Κούρδων, στον πόλεμο και την εξόντωση των συμπατριωτών τους στην Τουρκία.

Ο ίδιος δήλωσε ότι η Τουρκία διατηρεί το δικαίωμα βομβαρδισμού της οργάνωσης YPG στην βόρεια Συρία, όπως ακριβώς έπραττε κατά δοκούν η τουρκική πολεμική αεροπορία εναντίον του PKK στο όρος Καντίλ στο βόρειο Ιράκ, εάν κρίνει ότι οι ενέργειες του YPG αποτελούν απειλή, αναφέρει ο τουρκικός τύπος .

Οι πληροφορίες όμως από την Μόσχα λένε ότι οποιαδήποτε τουρκικό αεροσκάφος διαβεί τον «Ρουβίκωνα» δηλαδή τα σύνορα της Βόρειας Συρίας θα εγκλωβιστεί , θα κλειδωθεί από τα ρωσικά ραντάρ των S-400 με την κατάρριψη του στην συνέχεια να είναι θέμα μερικών δευτερολέπτων.

Το πιο εξοργιστικό και συγχρόνως επικίνδυνο όμως είναι το «δόγμα», πάνω στο οποίο εδράζονται οι παράλογες πράξεις της Άγκυρας. Οι Τούρκοι εκτιμούν ότι μπορούν να κάνουν ότι θέλουν, όπου θέλουν , όποτε θέλουν, πράγμα πολύ επικίνδυνο για Αιγαίο και Κύπρο .

Οι δηλώσεις του Νταβούτογλου πραγματοποιήθηκαν στην διαδρομή από το Νταβός στην Άγκυρα . Μιλώντας σε δημοσιογράφους μέσα στο πρωθυπουργικό αεροπλάνο ο Νταβούτογλου απέρριψε τις παρατηρήσεις του Αντιπροέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ότι το PKK και ο PYD θα πρέπει να αξιολογούνται με διαφορετικό τρόπο, και δήλωσε ότι το θέμα θα πρέπει να αξιολογηθεί κατά την συνεδρίαση του τουρκικού συμβουλίου ασφαλείας το οποίο έχει προγραμματιστεί για την ίδια μέρα.

« Ο ισχυρισμός ότι το PKK και το YPG είναι διαφορετικές οργανώσεις αγνοεί το γεγονός της μεταφοράς όπλων από το Καντίλ στην Συρία. Ένας σημαντικός αριθμός των όπλων που κατασχέθηκαν στα σύνορα με την Συρία αποτελούσαν το οπλοστάσιο του [PKK] που ήταν αποθηκευμένο στο όρος Καντίλ. Όταν η Τουρκία βλέπει απειλητικές ενέργειες, μεταφοράς όπλων, θα επεμβαίνει όπως έκανε στο Καντίλ ( Βόρειο Ιράκ) και για το YPG », είπε ο Νταβούτογλου.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι η κατάσταση στην Συρία επιδεινώνεται με τις κινήσεις της Ρωσίας στο εσωτερικό της χώρας, ο Τούρκος Πρωθυπουργός επίσης δήλωσε ότι η χώρα του θα λάβει κάθε αναγκαίο μέτρο ενάντια σε όλες τις απειλητικές εξελίξεις κατά μήκος των συνόρων της. !!

Θυμίζουμε την δήλωση του Ερντογάν: «Αν η Ρωσία καταρρίψει αεροσκάφος μας πάνω από την Συρία, θα κηρύξουμε πόλεμο», σύμφωνα με το οποίο ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι θα θεωρηθεί ως πράξη επιθετικότητας κατά της κυριαρχίας της τουρκικής δημοκρατίας , η κατάρριψη τουρκικού στρατιωτικού αεροσκάφους ακόμη και εντός συριακού εδάφους, από ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα.
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top