GuidePedia

0

«Ντυμένη» με μπόλικη θεωρία συνωμοσίας – ή μήπως όχι; – είναι η αποφασιστικότητα που διατυπώνει ο Ερντογάν να ξεμπερδεύει με τους Κούρδους, τους οποίους ενώ πριν λίγο καιρό του «έγλυφε» για να τον κάνουν παντοδύναμο, μετατρέποντας από κοινού το τουρκικό πολιτικό σύστημα σε «προεδρικό», τώρα τους υπόσχεται να τους στείλει ομαδικά στον Αλλάχ, όπου προφανώς θα εισηγηθεί να μην τους στείλει όσα υπόσχεται στους καλούς μουσουλμάνους που προσκυνούν τον προφήτη, αφού δεν συμμερίζονται τα εθνικιστικά του όνειρα που τους εξαφανίζουν ως έθνος.

«Ο μόνος στόχος των αυτονομιστών τρομοκρατών είναι να εκτελέσουν το καθήκον που πους έχουν αναθέσει αυτοί που τους κατευθύνουν, εκτελώντας το συμβόλαιο που έχουν αναλάβει», ανέφερε. Ωστόσο, παρότι δεν κατονόμασε ποιοι είναι οι… αντισυμβαλλόμενοι στο «συμβόλαιο», από δηλώσεις άλλων αξιωματούχων του τουρκικού καθεστώτος προκύπτει κάτι ενδιαφέρον…

Κοντά στον συνήθη ύποπτο, τους Ισραηλινούς που υποτίθεται κόπτεται να τους προσεγγίσει και για να μην κατηγορηθεί αφήνει την κουβέντα του «στον αέρα», έχει πλέον προστεθεί και η Ρωσία. Να τον βοηθήσουμε θυμίζοντας ότι και οι Ιρανοί παραδοσιακά χρησιμοποιούσαν τους Κούρδους για να «ευθυγραμμίσουν» τη χώρα του σουλτάνου που έκανε ακριβώς το ίδιο.

Ρόλο στην όξυνση της παράνοιας του Ερντογάν φαίνεται να έχουν παίξει και οι δηλώσεις της σκληρής υπουργού Δικαιοσύνης του Ισραήλ, Αγιελέτ Σακέντ, για την ανάγκη δημιουργίας ανεξάρτητου κουρδικού κράτους, που θα παρεμβληθεί ανάμεσα στην Τουρκία και το Ιράν…

Για να μην ξεχνιόμαστε, ο μέγας δημοκράτης της Άγκυρας δεν παρέλειψε να εκτοξεύσει τις συνήθεις απειλές εναντίον των Κούρδων «συνεργατών των τρομοκρατών»: «Οι οργανώσεις τους, οι βουλευτές τους, οι δήμαρχοί τους, θα απαντήσουν στη δικαιοσύνη για όσα έκαναν. Θα ξαναστήσουμε τις περιοχές (αυτές που καταστρέφει τώρα ο τουρκικός στρατός) όρθιες εντός του έθνους μας, μόλις οι δυνάμεις μας εξοντώσουν τους τρομοκράτες και εμείς θα αποφασίσουμε για την οριστική λύση στο θέμα αυτό».


Άγιος άνθρωπος… τώρα θυμήθηκε και τον Οτζαλάν, με τον οποίο φυσικά δεν συζητάει, παρότι σταθερά καλεί για ειρήνευση. Εφόσον οι πολιτικές του ανάγκες, καθένας Κούρδος θα λαμβάνει αναλόγως και τον ανάλογο χαρακτηρισμό. Στις διώξεις συμπεριλάβετε κάθε φωνή στην Τουρκία που δε συμφωνεί μαζί του, όπως αυτή των ακαδημαϊκών.

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top