GuidePedia

0

Tην ημερομηνία της 27ης Γενάρη οι Ισραηλινοί θα την θυμούνται με μεγάλη πικρία καθώς η απελευθέρωση της συριακής πόλης Ντάραα από τους τρομοκράτες για αυτούς δεν αποτελεί παρά ένα κρίσιμο συμβάν που θέτει σε κίνδυνο την ασφάλειά τους !

Η συριακή πόλη που βρίσκεται κοντά στα σύνορα της Ιορδανίας και απέναντι από τo κατεχόμενο ισραηλινό Γκολάν, ελευθερώθηκε μέσω μιας διόδου που άνοιξαν οι ρωσικές δυνάμεις για να εισέρθει η Χεζμπολλά μαζί με το συριακές μονάδες .



Αυτό το γεγονός, χαρακτηρίζεται ως μια »κατάφωρη παραβίαση » των δεσμεύσεων του Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν προς τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου και τον Ιορδανό βασιλιά Αμπντάλα να μην επιτρέψει σε ιρανικές ή φιλοιρανικές δυνάμεις, όπως η σιιτική Χεζμπολλά ή άλλες σιιτικές πολιτοφυλακές να πλησιάσουν τα σύνορά τους.

Η Νταράα απέχει μόλις 32 χιλιόμετρα από το νότιο Γκολάν και 12 χιλιόμετρα από σύνορα με την Ιορδανία. Επομένως οι δυνάμεις της Χεζμπολάχ σε αυτή την πόλη βρίσκονται σε πολύ κοντινή απόσταση από το βόρειο Ισραήλ και την Ιορδανία.

Το Debka αναφέρει ότι μετά από εντολή των Ρώσων αξιωματικών οι δυνάμεις του συριακού στρατού και της Χεζμπολάχ κατέλαβαν την πόλη του Σεΐχ Mεσκίν, κόβοντας τις δυνάμεις των »ανταρτών » στα ανατολικά της Νταράα από τους »συντρόφους » τους προς τα δυτικά.

Το Σεΐχ Mεσκίν είναι μια τοποθεσία σε διασταύρωση που οδηγεί από βόριεα στη Δαμασκό, από ανατολικά στην στη Σουέντα και από βόρεια στην Κουνέιτρα απέναντι από το κατεχόμενο Γκολάν.

Η μάχη του Μεσκίν ήταν η πρώτη στον συριακό πόλεμο υπό άμεση ρωσική διοίκηση. Η πτώση της προκάλεσε την επευφημία και επιβολή των ρώσων αξιωματικών επί των συριακών στρατευμάτων σε διάφορες περιοχές της Συρίας.

Τα Ισραηλινά μέσα καταδικάζουν αυτήν την επιτυχία των συμμαχικών δυνάμεων και ασκούν κριτική στον Νετανιάχου και στον Υπ. Άμυνας Γιαλόν (αυτόν που δήλωσε ότι προτιμάει το Ισλαμικό Κράτος) ότι δεν αντέδρασαν παρά τις δημόσιες δηλώσεις τους ότι ποτέ δεν θα επέτρεπαν τέτοιο γεγονός!

Στρατιωτικές πηγές εξηγούν στο DEBKA ότι αυτή η επιφυλακτικότητα οφείλεται σε εσφαλμένη ερμηνεία της συριακής κρίσης στις υψηλότερες βαθμίδες της ισραηλινής ‘Αμυνας.

Στην Ιορδανία η οποία επίσης έχει διαδραματίσει έναν πολύ βρώμικο ρόλο ενάντια στη γείτονα Συρία, προωθώντας χιλιάδες εκπαιδευμένους στην αμερικανική τους βάση, τρομοκράτες, ο βασιλιάς Αμπντάλα και οι στρατηγοί του είναι οργισμένοι. Πηγές αναφέρουν ότι το πρωί της Τετάρτης, ο Ιορδανός μονάρχης έστειλε επείγον μήνυμα στον Πρόεδρο Πούτιν απαιτώντας εξηγήσεις για τη ρωσική πρωτοβουλία απελευθέρωσης της Νταράα και της διέλευσης των »εχθρικών μαχητών της Χεζμπολάχ ».

Στο Αμμάν ανησυχούν ότι η Χεζμπολλά και ο συριακός στρατός βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από το διασυνοριακό πέρασμα Al-Ramtha, το οποίο ελέγχει προς όφελος των Αμερικανών και της Σαουδικής Αραβίας, η Ιορδανία.

Και ενώ ο βασιλιάς Αμπντάλα δεν έλαβε απάντηση από τον Πούτιν, ένα μήνυμα έφθασε στο Αμμάν από τον Bahjat Σουλεϊμάν, πρώην πρεσβευτή της Συρίας στην Ιορδανία μέχρι την απέλασή του τον Μάιο 2014. Ο πρέσβυς δηλώνει ότι ο βασιλιάς πρέπει να αντιμετωπίσει τώρα τις συνέπειες της μακράς υποστήριξή του στους τρομοκράτες της νότιας Συρίας.

Ο μονάρχης έδωσε εντολή για λήψη μέτρων αντιμετώπισης της εισροής χιλιάδων ισλαμιστών ανταρτών τους οποίους οι συντονισμένες δυνάμεις συριακού στρατού και Χεζμπολάχ εξωθούν προς τα Ιορδανικά σύνορα απ’ όπου και εισήρθαν…

Οι δε Ισραηλινοί που μέχρι τωρα υποδέχονταν μετά χαράς μόνο τους τραυματίες ισλαμιστές τρομοκράτες για περίθαλψη, τώρα φοβούνται ότι παρόμοια κατάσταση μαζικής εισροής θα πρέπει αντιμετωπισθεί στα σύνορα του Γκολάν.
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top