GuidePedia

0

Σηκώθηκαν ρωσικά μαχητικά και βγήκε ο στόλος της Κασπίας Θάλασσας.

Ανακαλύφτηκε Τουρκική αεροπορική βάση κοντά στην Μοσούλη. Την συνδρομή της Ρωσίας θα ζητήσει το Ιράκ.

 
του Βασίλη Καπούλα

Μαχητικά των υπό ΗΠΑ συνασπισμό έπληξαν θέσεις του συριακού Στρατού στην Deir Ez-Zor με την Ρωσία να απαντά και να στέλνει μαχητικά Su-30 και Su-34 ενώ έβγαλε τον Στόλο της Κασπίας, συνολικά 50 πλοία και ζήτησε να κλείσουν τα αεροδρόμια του Erbil και Sulaimaniyah στο Ιράκ για 48 ώρες (όσες και η διορία του Ιράκ προς την Τουρκία) καθώς θα ακολουθήσει καταιγίδα πυραύλων cruise!

Tαυτόχρονα η Τουρκία όχι μόνο δεν αποσύρει τους στρατιώτες της από το Ιράκ αλλά ανακαλύφτηκε και τουρκική αεροπορική βάση στο Dyhok με τον Πρόεδρο της Επιτροπής του Ιρακινού Κοινοβουλίου για την άμυνα και την ασφάλεια να αναφέρει πως σύντομα μπορεί να ζητηθεί η στρατιωτική συνδρομή της Ρωσίας λόγω της τουρκικής εισβολής!

Αιφνιδιαστικά σήμερα το πρωί, το ρωσικό γενικό επιτελείο έδωσε εντολή σε πενήντα πολεμικά πλοία στην Κασπία, να τεθούν σε πλήρη πολεμική ετοιμότητα με την διενέργεια «πραγματικών ασκήσεων», αναφέρουν τα ρωσικά ΜΜΕ.

Ανάμεσα στα πλοία αυτά βρίσκονται και οι κορβέτες με πυραύλους Cruise όπως «Ταταρστάν», «Νταγκεστάν» και «Αστραχάν» καθώς και οι πυραυλάκατοι «Sviyazhsk» «Uglich», «Big Ustyug», «Βόλγκοντονσκ», « Makhachkala», αναφέρει η ανακοίνωση του ρωσικού στόλου.

Οι Ρώσοι αξιωματικοί έχουν λάβει σαφείς εντολές να υλοποιούν ασκήσεις, με σκοπό την προετοιμασία των μονάδων επιφανείας για μάχη, όπως ασκήσεις με πραγματικά πυρά, ασκήσεις αεράμυνας κά .

Ταυτόχρονα μεταφέρονται ειδικές δυνάμεις στη Deir ez-Zor και τα ρωσικά μαχητικά βομβρδίζουν ανηλεώς προσπαθώντας να ανακόψουν την επέλαση των ισλαμιστών και να σώσουν την κατάσταση.

Tέσσερα μαχητικά των υπό ΗΠΑ συνασπισμό έπληξαν με 9 πυραύλους θέσεις του συριακού Στρατού στην Deir Ezzor σκοτώνοντας 4 στρατιώτες, 13 τραυματίες και καταστρέφοντας δύο άρματα μάχης.
Συγκεκριμένα σύμφωνα με πληροφορίες μαχητικά κτύπησαν στρατόπεδο που ανήκει στην 137η Ταξιαρχία πυροβολικού του συριακού Στρατού στο χωριό ‘Ayyash η οποία το προστάτευε από το ISIS που πολιορκεί την Deir Ezzor.

Συρία και Ρωσία κάνουν λόγο για στοχευμένη επίθεση η οποία ήταν συντονισμένη με τους ισλαμιστές καθώς ακολουθήθηκε από επίθεση τους στη βάση Ayash.

Tην είδηση ανέβασε και το BBC την οποία μετά από λίγο εξαφάνισε!

Παράλληλα, η Ρωσία χτύπησε θέσεις των ισλαμιστών και μέσα στο Λίβανο σήμερα το πρωί.

Τέλος, ανακαλύφτηκε τουρκική αεροπορική βάση στο Duhok, στο Βόρειο Ιράκ, που προορίζεται να την χρησιμοποιήσει η τουρκική αεροπορία για να χτυπά θέσεις των Κούρδων του PKK.
Η αεροπορική βάση ονομάζεται Bamerne ενώ  φαίνονται 14 τουρκικά άρματα μάχης. Οι συντεταγμένες της βάσης είναι 37°05′52″N, 43°15′58″E.


Ο επικεφαλής της Επιτροπής του Ιρακινού Κοινοβουλίου για την άμυνα και την ασφάλεια, Hakim al-Zamili,σε συνέντευξη του τόνισε πως η Βαγδάτη μπορεί να ζητήσει τη βοήθεια της Μόσχας μετά την τουρκική εισβολή.

"Μπορούμε σύντομα να ζητήσουμε την βοήθεια της Ρωσία για άμεση στρατιωτική παρέμβαση στο Ιράκ ως απάντηση της τουρκικής εισβολής και παραβίασης της ιρακινής κυριαρχίας" είπε ο al-Zamili

Nωρίτερα ο Hakim al-Zamili απείλησε την Τουρκία με στρατιωτική επιχείρηση αν δεν φύγουν τα στρατεύματα της άμεσα από το Ιράκ.





























πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top