GuidePedia

0

Οι Κινέζοι βγήκαν από τη σιωπή τους για να πούνε: είμαστε ακόμα εδώ, μην το ξεχνάτε!

Réseau International (Γαλλία)
Η εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Χούα Chunying ανακοίνωσε επίσημα την απόφαση του Πεκίνου να στηρίξει τις ρωσικές αεροπορικές επιδρομές στη Συρία.

Σύμφωνα με τη διπλωμάτη, αυτή η στρατιωτική επιχείρηση είναι πλήρως σύμφωνη με το διεθνές δίκαιο, καθώς καθοδηγείται από τη Μόσχα μετά από αίτημα της συριακής κυβέρνησης.
Η Hua Chunying πρόσθεσε ότι το Πεκίνο πάντα υποστήριζε τις προσπάθειες διαφόρων κρατών, συμπεριλαμβανομένης και της Ρωσίας, που έχουν σκοπό να εξασφαλίσουν τη διεθνή ασφάλεια.
Η Κίνα ακούσε με μεγάλη προσοχή το τελευταίο μήνυμα του Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ομοσπονδιακή Συνέλευση (κοινοβούλιο). Οι Κινέζοι ηγέτες κράτησαν την έκκληση του Ρώσου Προέδρου για τη δημιουργία μιας ενιαίας αντι-τρομοκρατικής δύναμης με εντολή των Ηνωμένων Εθνών.

Η Κίνα, με τη σειρά της, καλεί τη διεθνή κοινότητα να καταβάλλει κοινές προσπάθειες για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, την αύξηση των επαφών και το συντονισμό των ενεργειών υπό την αιγίδα του ΟΗΕ. Η θέση αυτή ταιριάζει απόλυτα με αυτή της Μόσχας, δήλωσε η εκπρόσωπος της σινικής διπλωματίας.

Από τις 30 Σεπτεμβρίου, η ρωσική αεροπορία πραγματοποιεί επιδρομές στη Συρία, κατόπιν αιτήματος του προέδρου της χώρας, Μπασάρ αλ-Άσαντ. Από την αρχή της επιχείρησης, τα ρωσικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν πάνω από 2.000 εξόδους, σκοτώνοντας εκατοντάδες τζιχαντιστές και καταστρέφοντας περίπου 3.000 στρατιωτικές και βιομηχανικές εγκαταστάσεις που ανήκουν στις τρομοκρατικές ομάδες του ισλαμικού κράτους και του Μετώπου Αλ-Νούσρα.

Από το 2011, η Συρία βρίσκεται αντιμέτωπη με έναν εμφύλιο πόλεμο που έχει αφήσει τουλάχιστον 250.000 νεκρούς και ένα εκατομμύριο τραυματίες. Ο Τσέχος Πρόεδρος Milos Zeman πρότεινε να υπογραφεί στην Πράγα ανακωχή μεταξύ των εμπόλεμων στη Συρία. Η πρωτοβουλία αυτή έγινε ευνοϊκά δεκτή από τον Πρόεδρο Μπασάρ αλ-Άσαντ ο οποίος χαιρέτισε την ιδέα της διεξαγωγής μιας ειρηνευτικής διάσκεψης για τη Συρία στην πρωτεύουσα της Τσεχίας.

πηγή: http://fr.sputniknews.com/international/20151204/1020048576/chine-soutient-operation-russe-en-syrie.html#ixzz3tQpznQ6A

http://reseauinternational.net/la-chine-declare-son-soutien-a-loperation-russe-en-syrie/πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top