GuidePedia

0

Η Τουρκία έχει πρόεδρο έναν άνθρωπο που φαίνεται πως έχει την πρόθεση να καταστρέψει την ίδια του τη χώρα. Συνεχώς ολοένα και περισσότερα στοιχεία έρχονται στο φως σχετικά με το πώς ο Ερντογάν κρατά εν ζωή το Ισλαμικό Κράτος, με την συνεργασία της ΜΙΤ.
Οι νεοθωμανικές φαντασιώσεις του Ερντογάν απειλεί όχι μόνο να καταστρέψει την Τουρκία αλλά και όλη τη Μέση Ανατολή. Τον Οκτώβριο του 2014 ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Μπάιντεν είχε πει πως το καθεστώς Ερντογάν υποστηρίζει το ΙΚ με «εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια και χιλιάδες τόνους όπλων». Ο Μπάιντεν αργότερα ανασκεύασε κυρίως διότι οι ΗΠΑ επιθυμούσαν τη χρήση της βάσης του Ιντσιρλίκ.
Ωστόσο, η στήριξη του Ερντογάν προς το ΙΚ ξεπερνά τα όσα είπε ο Μπάιντεν. Οι άνδρες του ΙΚ εκπαιδεύτηκαν από ΗΠΑ και Ισραήλ, αρχικά, αλλά κατόπιν ανέλαβαν οι τουρκικές ειδικές δυνάμεις, σε στρατόπεδο στο Ικόνιο, εδώ και τρία χρόνια. Η εμπλοκή του Ερντογάν με το ΙΚ είναι πολύ βαθύτερη όμως. Όταν ΗΠΑ, Σαουδική Αραβία και Κατάρ διέκοψαν τις επαφές τους με το ΙΚ, αυτό παρέμεινε εξαιρετικά ισχυρό. Ο λόγος ήταν η αύξηση της υποστήριξής του από τον Ερντογάν και τον πρωθυπουργό του Νταβούτογλου.

Η βασική πηγή χρηματοδότησης του ΙΚ, τότε, ήταν η πώληση ιρανικού πετρελαίου από τη Μοσούλη. Και φαίνεται πως ο γιος του Ερντογάν είναι ο άνθρωπος που κατέστησε τις εξαγωγές πετρελαίου του ΙΚ δυνατές. Ο Μπιλάλ Ερντογάν είναι ιδιοκτήτης ναυτιλιακής εταιρείας. Πιστεύεται πως έχει υπογράψει συμβόλαια με εταιρείες που δραστηριοποιούνται και στην Ευρώπη και μέσω των οποίων το πετρέλαιο κατέληγε σε διάφορες ασιατικές χώρες.
Η τουρκική κυβέρνηση αγόραζε το ιρακινό πετρέλαιο από τους τζιχαντιστές, η ναυτιλιακή εταιρεία του Μπιλάλ Ερντογάν, μέσω Βηρυτού και Τζεϊχάν το μετέφεραν με ναυπηγημένα στην Ιαπωνία τάνκερ.
Ο αντιπρόεδρος του τουρκικού κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης CHP, είχε δηλώσει πως «ο πρόεδρος Ερντογάν είχε πει ότι δεν υπάρχει τίποτα παράνομο στις δραστηριότητες του γιο του Μπιλάλ. Και όμως ο Μπιλάλ είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου, αλλά για όσο διάστημα ο πατέρα του είναι στην εξουσία δεν υπάρχει περίπτωση να διωχθεί».
Ο ίδιος δήλωσε πως η ναυτιλιακή εταιρεία του Μπιλάλ μεταφέρει το λαθραίο πετρέλαιο του ΙΚ. «Πρόκειται για οικογενειακή επιχείρηση στη οποία συμμετέχουν και πολλοί στενοί συγγενείς του Ερντογάν, με την εταιρεία ΒΜΖ να παίρνει και δάνεια από την Turkish Bank.
Πέραν του Μπιλάν, η Σουμεγιέ Ερντογάν, κόρη του προέδρου, είναι επικεφαλής ενός νοσοκομείου στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας όπου περιθάλπονται τραυματίες τζιχαντιστές. Ο Τούρκος Ραμαζάν Μπασόλ, ανακρινόμενος από Κούρδους μαχητές που τον συνέλαβαν, είπε πως τουρκικές ισλαμικές σέκτες στρατολογούν εθελοντές για το ΙΚ. Οι στρατολογούμενοι εκπαιδεύονται στο Ικόνιο, είπε.
Σύμφωνα με τον Γάλλο αναλυτή Τιερί Μεϊσάν, ο Ερντογάν έχει οργανώσει το «πλιάτσικο» στη Συρία, αρπάζοντας όλο τον εξοπλισμό των εργοστασίων στο Χαλέπι. Επίσης έχει οργανώσει την κλοπή αρχαιολογικών θησαυρών τους οποίους προωθεί στη διεθνή «αγορά», σε αρχαιοκαπήλους στην Αντιόχεια με τη βοήθεια του Γάλλου στρατηγού Μπενουί Πουγκά, οργάνωσε την επιχείρηση με τον τάφο του Σουλεϊμάν χαν στην Συρία, ενώ για να προκαλέσει επέμβαση του ΝΑΤΟ προκάλεσε την επίθεση με χημικά στη Δαμασκό, τον Αύγουστο του 2013.
Ο Γάλλος αναλυτής υποστηρίζει ότι η στρατηγική του Ερντογάν στην Συρία καταστρώθηκε σε συνεργασία με τον πρώην υπουργό Εξωτερικών της Γαλλίας Αλέν Ζιπέ, το 2011. Ήταν ο Γάλλος που έπεισε τον Ερντογάν να επιτεθεί στον πρώην σύμμαχό του Άσαντ, με αντάλλαγμα την υποστήριξη της τουρκικής υποψηφιότητας για ένταξη στην ΕΕ. Η Γαλλία κατόπιν υπαναχώρησε αφήνοντας τον Ερντογάν να συνεχίσει το λουτρό αίματος στην Συρία, χρησιμοποιώντας αυτός το ΙΚ.
Ο Αμερικανός στρατηγός Τζον Άλεν, ο οποίος αντιτίθεται στην πολιτική προσέγγισης με το Ιράν του προέδρου Ομπάμα, ο οποίος τώρα είναι ειδικός απεσταλμένος για τον συντονισμό της συμμαχίας κατά του ΙΚ, είχε υποσχεθεί στον Ερντογάν τη δημιουργία μιας ζώνης απαγόρευσης πτήσεων εύρους 90 μιλίων στην Συρία, κατά μήκος των συνόρων με την Τουρκία, με την πρόφαση ότι εκεί θα κατέφευγαν οι πρόσφυγες, αλλά στην πραγματικότητα η ζώνη αυτή εξυπηρετούσε την εφαρμογή του σχεδίου Ζιπέ-Ράιτ, που αφορούσε και το Ιράκ και τη Λιβύη.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Νταβούτογλου είχε αποκαλύψει την υποστήριξη των ΗΠΑ στο σχέδιο αυτό μιλώντας σε τουρκικό δίκτυο, λέγοντας πως οι Αμερικανοί είχαν βομβαρδίσει το ΡΚΚ. Η περιβόητη πολιτική Νταβούτογλου «περί μηδενικών προβλημάτων» έχει εξελιχθεί σε πολιτική μεγάλων προβλημάτων με όλους τους γείτονες λόγω των ανόητων φιλοδοξιών του Ερντογάν και της συμμορίας του.
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top