GuidePedia

0


Παρέλαση συμφερόντων στην Μέση Ανατολή

Μεγάλοι κατασκευαστές όπλων περιμένουν να κάνουν μεγάλα κέρδη, καθώς οι κυβερνήσεις της Μέσης Ανατολής επιδιώκουν να ενισχύσουν την άμυνά τους απέναντι στις απειλές της τρομοκρατίας, των εμφυλίων πολέμων και άλλες αναταραχές σε ολόκληρη την περιοχή.

Καθώς οι ένοπλες συγκρούσεις και η πολιτική αναταραχή μεγαλώνουν στη Μέση Ανατολή, οι κύριες αμυντικές βιομηχανίες το βλέπουν ως μια χρυσή ευκαιρία να προμηθεύσουν τους εμπόλεμους πελάτες τους.

Ο Tom Kennedy, διευθύνων σύμβουλος της κατασκευάστριας όπλων Raytheon, λέει ότι οι περιφερειακές συγκρούσεις παρέχουν «μια σημαντική άνοδο» για «αμυντικές λύσεις σε όλους τους τομείς σε πολλές χώρες της Μέσης Ανατολής».

Ο Wilson Jones, πρόεδρος της Oshkosh, λέει η απειλή του ISIS συγκεκριμένα, κάνει περισσότερες χώρες να ενδιαφέρονται να ενισχύουν τις άμυνες τους με τα M-ATV τεθωρακισμένα οχήματα της εταιρείας του.

Ο Bruce Tanner, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Lockheed Martin, αναφέρθηκε σε «έμμεσα οφέλη» από τον πόλεμο στη Συρία, όπου περισσότεροι άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων των ΗΠΑ θα ενταχθούν σύντομα στην υπό αμερικανική ηγεσία συμμαχία ενάντια στο ISIS.

Μιλώντας σε συνέδριο της Credit Suisse στο West Palm Beach αυτήν την εβδομάδα, ο Tanner εξήγησε στους επενδυτές ότι η πρόσφατη κατάρριψη από τον τουρκικό στρατό του ρωσικού μαχητικού, έχει παράσχει «έναν άυλο ανελκυστήρα, λόγω της δυναμικής του εν λόγω περιβάλλοντος και των προϊόντων μας στη σκηνή.

Ο Tanner είπε επίσης ότι η ρωσική παρέμβαση θα αυξήσει την ανάγκη για τα F-22, F-35 μαχητικά της εταιρείας του. Δήλωσε επίσης ότι ο πόλεμος στην Υεμένη θα μπορούσε να προκαλέσει τη Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα να αυξήσουν τη ζήτηση για «αναλώσιμα» προϊόντα, όπως ρουκέτες.

Η έγκριση του τελευταίου αμυντικού προϋπολογισμού των ΗΠΑ, μπορεί επίσης να χρησιμεύσει ως μια ώθηση για τους εργολάβους.

ΤΟ Κογκρέσο ενέκρινε 607 δισεκατομμύρια $ για τις αμυντικές δαπάνες. Ακόμα κι αν πρόκειται για $ 5 δισεκατομμύρια λιγότερα από ό, τι είχε ζητήσει το Πεντάγωνο, ο Tanner διαβεβαίωσε τους επενδυτές ότι τα προγράμματα της Lockheed Martin είναι «επαρκώς υποστηριζόμενα» από τον προϋπολογισμό.
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top