GuidePedia

0

Το τουρκικό υδρογραφικό και ωκεανογραφικό σκάφος “Τσεσμέ” βρίσκεται στη θαλάσσια περιοχή του Βορείου Αιγαίου, κοντά στον Άγιο Ευστράτιο εκτός ελληνικών χωρικών υδάτων αλλά εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες το σκάφος πραγματοποιεί θαλάσσιες έρευνες συνοδεία δύο τουρκικών πολεμικών πλοίων.

Η πρόκληση είναι σημαντική κι έρχεται να προστεθεί στις αγριότητες που έκαναν στον εναέριο χώρο του Αιγαίου οι Τούρκοι τις τελευταίες ημέρες στον εναέριο χώρο του Αρχιπελάγους.Λίγες ημέρες μετά από την επισκεψη Τσίπρα στην Τουρκία κι ένα 24ωρο μετά από την επίσκεψη του αμερικανού ΥΠΕΞ στην Αθήνα. Κατά τη διάρκεια της οποίας μας...συμβούλευσε να τα βρούμε με τους Τούρκους.

Έρχεται λιγες ημέρες μετά από το ασύλληπτα…κανακέματα των Ευρωπαίων στην Τουρκία. Η οποία μην ξεχνάμε κατηγορείτε για την εν ψυχρώ κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους και για λαθρεμπόριο πετρελαίου με το Ισλαμικό Κράτος.

Για όλα αυτά οι Ευρωπαίοι τους επιβράβευσαν με 3 δις!

Μένει να δούμε αν η κυβέρνηση θα εξακολουθήσει να αντιμετωπίζει σιωπηλά τις προκλήσεις των Τούρκων ή αν θα κάνει “φασαρία” σε NATO και ΕΕ ,για την …τζιχαντιστική συμπεριφορά της Τουρκίας.

Η  Άγκυρα έχει θέσει σε ισχύ από το 2009 διάταγμα που εξουσιοδοτεί την Τουρκική Κρατική Εταιρεία Πετρελαίου (ΤΡΑΟ) να πραγματοποιεί έρευνες στην περιοχή εκτός των τουρκικών χωρικών υδάτων σε μια νοητή γραμμή (διαχωρισμός του Αιγαίου στον 25ο μεσημβρινό) που ξεκινά από την Κύπρο, θα περνά από το Καστελόριζο, τα Ίμια, τη Λαδόξερα της Σαμοθράκηςκαι θα καταλήγει στην Θράκη, οδηγώντας σε μια ιδιότυπη ελληνοτουρκική συγκυριαρχία στο Αιγαίο.

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top