GuidePedia

0

Ο θρύλος των επιχειρήσεων John Ing αναφέρει στο χάος στη Μέση Ανατολή και τονίζει ποιο είναι το κινέζικο γιουάν που περιλαμβάνονται στο καλάθι του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και το οποίο θα δώσει το έναυσμα για την οικονομική πρόοδο!!!

«Οι γεωπολιτικές φωτιές καίνε και πάλι. Οι Ρώσοι έχουν ενεργήσει αποφασιστικά στη Συρία και ευθυγραμμίστηκαν με το Ιράν. Από την άλλη πλευρά έχουμε τη Σαουδική Αραβία που φέρεται σαν τους Αμερικανούς, οι οποίοι νόμιζαν ότι είχαν τον έλεγχο, και τώρα βρίσκονται «έξω» λόγω των πολυάριθμων κόκκινων γραμμών που έχουν περάσει», αναφέρει αρχικά.
Η ΚΙΝΑ ΚΑΙ Ο ΧΡΥΣΟΣ 2
Και συνεχίζει: «Στη συνέχεια έχουμε την Κίνα, η οποία δεν έχει… ζυγιστεί σε σχέση με τη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή. Παρά τα προβλήματα στη δική της αυλή, η Κίνα εξακολουθεί να αποτελεί έναν μαζικό αγοραστή του χρυσού. Και έχουμε την Κίνα, τη Ρωσία και τη Σαουδική Αραβία που πωλούν κάτω ορδές τους σε δολάρια.
Αλλά όπως είπα, οι Κινέζοι έχουν αγοράσει τεράστιες ποσότητες φυσικού χρυσού. Είδαμε τις εισαγωγές χρυσού στο Χονγκ Κονγκ να χτυπούν ένα υψηλό 19 μηνών, και τις αγορές της κεντρικής τράπεζας να αυξάνονται 60 τοις εκατό από το 2009. Οι Κινέζοι εισάγουν περίπου 100 τόνους κάθε μήνα στη χώρα και έχουμε δει επίσης τεράστιες αναλήψεις στο Χρηματιστήριο της Σαγκάης Gold Exchange. Έτσι, η συνεχιζόμενη χειραγώγηση χαρτιού στην αγορά του χρυσού έχει γίνει ένα αστείο».
Η ΚΙΝΑ ΚΑΙ Ο ΧΡΥΣΟΣ 3
Για το γεγονός πως το ΔΝΤ θα περιλαμβάνει μόνο το κινεζικό γιουάν ως αποθεματικό νόμισμα και το αντίκτυπο στην Κίνα είπε πως: «Ήτα αναμενόμενο να συμβεί όταν οι Αμερικανοί εξέφρασαν την αντίθεσή τους μετά την επίσκεψη του Ξι στην Ουάσιγκτον. Το σταθμιστικό 10,92 τοις εκατό είναι στην πραγματικότητα μεγαλύτερο από το ιαπωνικό γεν και της βρετανικής λίρας. Έτσι ώστε να είναι σημαντικό. Αν κοιτάξει κανείς την Κίνα και τις ΗΠΑ, θα δει πως αντιπροσωπεύουν περίπου το 40 τοις εκατό του παγκόσμιου ΑΕΠ.
Αυτό είναι όλο το μέρος του κινεζικού Σχεδίου για να διεθνοποιήσει το γιουάν. Αυτή είναι μια θετική εξέλιξη για την Κίνα και μια θετική εξέλιξη για τη Δύση από την άποψη της διαπραγμάτευσης. Το καθαρό αποτέλεσμα είναι ότι θα δούμε ακόμα ευρύτερη χρήση του κινεζικού νομίσματος στις διεθνείς συναλλαγές.
Όπως ανέφερα προηγουμένως, οι Κινέζοι συνεχίζουν κάθε μήνα να αγοράζουν μεγάλες ποσότητες φυσικού χρυσού. Η Κίνα έχει γίνει πλέον επίσημα η 5η μεγαλύτερη κάτοχος χρυσού στον κόσμο. Οι Κινέζοι σχεδιάζουν να κάνουν το χρυσό ένα σημαντικό μέρος του νομισματικού χαρτοφυλακίου τους και γι ‘αυτό περιμένουμε να δούμε την τεράστια ζήτηση για χρυσό που προέρχεται από την Κίνα να συνεχίσει και στο μέλλον».

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top