GuidePedia

0

Οι Κούρδοι με ρωσική "βοήθεια" πολεμούν μέχρις εσχάτων.

Ο τουρκικός Στρατός εισέβαλε μέσα στη νύχτα με άρματα μάχης στις πόλεις Τσίζρε και Σιλώπη, στη νοτιοανατολική Τουρκία και άρχισε να βάλει κατά σπιτιών και άλλων οικημάτων, με τους Κούρδους να απαντούν με πυρά αντιαρματικών όπλων που τους έχουν προμηθεύσει οι Ρώσοι. Σύμφωνα με πληροφορίες τα ξημερώματα σήμερα διεξάγονταν σφοδρές μάχες, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχει απολογισμός νεκρών ή τραυματιών και από τις δύο πλευρές.
Η επίθεση του τουρκικού Στρατού ξεκίνησε στις 2 τα ξημερώματα όταν άρματα μάχης που κινούνταν στους δρόμους των πόλεων Τσίζρε και Σιλώπη άνοιξαν πύρ σε κατοικίες και πολυκατοικίες με πολλά από αυτά να τυλίγονται στις φλόγες και τους κατοίκους να πετάγονται στο δρόμο.
Πληροφορίες αναφέρουν μάλιστα πώς μόλις οι Κούρδοι αντιλήφθηκαν την παρουσία των αρμάτων μάχης του τουρκικού Στρατού άρχισαν να χτυπούν κατσαρόλες προκειμένου να θέσουν σε συναγερμό τις δικές τους δυνάμεις και να αρχίσει το αντάρτικο με επιθέσεις κατά των Τούρκων.
Κάτι που έγινε με εκτόξευση αντιαρματικών πυρών και ρουκετών και το στήσιμο “παγίδων” στους Τούρκους στρατιώτες με αποτέλεσμα η κατάσταση να γενικευτεί όπως αναφέρουν οι πληροφορίες.
Οι εικόνες που ακολουθούν αναρτήθηκαν στο twitter από κάτοικους της Σιλώπης.


Ο λόγος πάντως που η Άγκυρα έδωσε εντολή για την εισβολή των αρμάτων μάχης μέσα στις κουρδικές πόλεις εικάζεται πώς έχει να κάνει με το γεγονός ότι οι Κούρδοι συνεχώς εξοπλίζονται και μάλιστα με ρωσικά όπλα τα οποία χρησιμοποιούν κατά των Τούρκων στις νοτιοανατολικές περιοχές προασπιζόμενοι τα συμφέροντα τους.
Η Τουρκία δε μετά το “μπλόκ” που έφαγε από τη Ρωσία δεν τολμάει πλέον να πλησιάσει στα σύνορα με τη Συρία και επιχειρεί να κάνει “εκκαθαρίσεις” Κούρδων, οι οποίοι έχουν ταχθεί στο πλευρό των Ρώσων και πολεμούν σε δύο μέτωπα, στην Τουρκία και στη Συρία κατά των τζιχαντιστών.
Άλλες πληροφορίες αναφέρουν πώς πρόκειται για τουρκικά αντίποινα για το “χτύπημα” (ένα ακόμη) τεθωρακισμένου οχήματος της τουρκικής αστυνομίας στην πόλη του Ντιγιάρμπακιρ. Οι Κούρδοι παγίδευσαν με νάρκη το δρόμο και όταν πέρασε το τουρκικό τεθωρακισμένο όχημα της πυροδότησαν με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τρείς αστυνομικοί και να τραυματισθούν σοβαρά άλλοι δύο.



Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου αναφερόμενος στο γεγονός έδωσε συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και τόνισε ότι η Τουρκία δεν θα πέσει ποτέ στην παγίδα της "τρομοκρατίας".
Είναι ξεκάθαρο ωστόσο πώς με την πολιτική της η Τουρκία έσπειρε ανέμους και όπως φαίνεται θερίζει θύελλες. Και το θέμα γι' αυτή είναι πώς δεν αντιλαμβάνεται ότι η αλαζονεία έχει και τα όρια της και δεν μπορεί να τα βάλει με τη Ρωσία, η οποία ήδη την έχει αποκλείσει και περιμένει μία ακόμη λάθος κίνηση. 

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top