GuidePedia

0

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα κράτη μέλη της πρέπει να προετοιμαστούν για το ενδεχόμενο μιας χημικής ή βιολογικής επίθεσης στο έδαφός τους από την Daesh , επίσης γνωστή ως τρομοκρατική οργάνωση, Ισλαμικό Κράτος , σύμφωνα με μια αναλυτική έκθεση που εκπονήθηκε για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο .

Η τρομοκρατική οργάνωση,  Daesh (επίσης γνωστή ως ISIL), "μπορεί να σχεδιάζει ι να χρησιμοποιήσει διεθνώς απαγορευμένα όπλα μαζικής καταστροφής σε μελλοντικές επιθέσεις», σύμφωνα με το έγγραφο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που συντάχθηκε ι από τον πολιτικό αναλυτή της Beatrix Immenkamp στον απόηχο των επιθέσεων του περασμένου μήνα στο Παρίσι.

Οι εξτρεμιστές έχουν προσλάβει μια στρατιά από επιστήμονες ,έχουν  ήδη λαθραία χημικά και βιολογικά όπλα  και η επίθεση θα μπορούσε να γίνει με  μια πυρηνική βόμβα, βιολογικά ή χημικά όπλα, προειδοποιεί η έκθεση.

Υπάρχουν 150 περιπτώσεις πυρηνικών ή ραδιολογικών διακίνησεων που έχουν αναφερθεί σε ετήσια βάση. Τέτοια υλικά  έχουν περάσει απαρατήρητα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Μηνιαίες εκθέσεις των μυστικών υπηρεσιών και της Ιντερπόλ δείχνουν πολυάριθμα παραδείγματα των προσπαθειών για την απόκτηση, τη λαθραία μεταφορά ή χρήση υλικών που έχουν σχέση με χημικά και βιολογικά όπλα.

Υπηρεσίες πληροφοριών έχουν επίσης προειδοποιήσει ότι οι τρομοκράτες έχουν γνώσεις από ραδιολογία και πυρηνική φυσική.

«Η Daesh έχει προσλάβει και συνεχίζει να προσλαμβάνει εκατοντάδες ξένους μαχητές, συμπεριλαμβανομένων και ορισμένων με πτυχία στη φυσική, τη χημεία, και τους  υπολογιστές. Ειδικοί πιστεύουν ότι έχουν την ικανότητα να παράγουν θανατηφόρα όπλα από τις πρώτες ύλες», αναφέρεται στο έγγραφο.
Η έκθεση προειδοποιεί ότι υπάρχει ιδιαίτερος κίνδυνος ότι οι τρομοκράτες θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν σαρίν, ρικίνη ή άνθρακα.
Από τις αρχές Οκτωβρίου 2015, οι τρομοκρατικές επιθέσεις στην Άγκυρα, την χερσόνησο του Σινά, τη Βηρυτό, την Τύνιδα και το Παρίσι, για την οποία η Daesh έχει αναλάβει την ευθύνη, έχουν στοιχίσει τη ζωή σε 500 άτομα. Αμέσως μετά την πρόσφατη επίθεση στο Παρίσι, η τρομοκρατική ομάδα της Τζιχάντ απείλησε περαιτέρω επιθέσεις στις ευρωπαϊκές πόλεις.

Η Daesh έχει ορκιστεί ότι στο μέλλον οι ενέργειές της  θα είναι πιο θανατηφόρες και ακόμη πιο συγκλονιστικές. Αυτό ώθησε τους ειδικούς να προειδοποιούν ότι η ομάδα μπορεί να σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει διεθνώς απαγορευμένα όπλα μαζικής καταστροφής σε μελλοντικές επιθέσεις.
Η Daesh θεωρείται μία από τις πιο σοβαρές απειλές για την παγκόσμια ασφάλεια. Μέσα σε τρία χρόνια, οι τρομοκράτες έχουν κατασχέσει μεγάλα τμήματα του Ιράκ και της Συρίας. Έχουν επίσης προσπασει να εδραιώσουν την παρουσία τους στη Βόρεια Αφρική, ιδιαίτερα στη Λιβύη.
sputniknews.com

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top