GuidePedia

0

Η αμερικανική πολιτική έχει ηττηθεί στη Μέση Ανατολή από τη στρατηγική του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και η Ουάσιγκτον αυτό που πρέπει να κάνει είναι να συνεργαστεί με τη Μόσχα για την αντιμετώπιση των τζιχαντιστών στη Συρία, επισημαίνει ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ και αναλυτής Paul Craig Roberts που κατά καιρούς επικρίνει το Λευκό Οίκο για τη στάση του απέναντι στη Ρωσία.
Ο κόσμος έχει αρχίσει να συνειδητοποιεί ότι από τις 28 Σεπτεμβρίου έχει αλλάξει ριζικά η κατάσταση στη διαχείριση των παγκοσμίων υποθέσεων”, επισήμανε ο Paul Craig Roberts θυμίζοντας πώς τότε έγινε η ομιλία του Βλαντιμίρ Πούτιν στην έδρα του ΟΗΕ όπου “ξεβράκωσε” τις ΗΠΑ που είχαν συμμαχήσει με τους τρομοκράτες τζιχαντιστές στέλνοντας τους όπλα.
Ο Ρώσος πρόεδρος είχε προειδοποιήσει πώς δεν πρόκειται να ανεχθεί φαύλες και καταστροφικές πολιτικές στη Μέση Ανατολή και δύο ημέρες μετά ανακοίνωσε επισήμως πώς η Μόσχα αναλαμβάνει την ευθύνη να “καθαρίσει” με τον ISIS στη Συρία. Η πλευρά του Μπάρακ Ομπάμα επιχείρησε να απαντήσει αλαζονικά τότε, αλλά ήταν μάλλον ήδη αργά.
Όπως επισημαίνει σε συνέντευξη του ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών, επικαλούμενος και δημοσιεύματα, μεταξύ των οποίων και ένα του Sputinik, ένας σύμβουλος είχε συμβουλεύσει τον Αμερικανό Πρόεδρο να αποσύρει τα αμερικανικά στρατεύματα από τη Συρία και να εγκαταλείψει το σχέδιο της ανατροπής του καθεστώτος Άσαντ.
Τον συμβούλευσε επίσης να συνεργαστεί με τη Ρωσία και να σταματήσει τη ροή των προσφύγων που πλημμυρίζουν την Ευρώπη, κάτι που σπαταλά δυνάμεις των ΗΠΑ, αφού η αμερικανική εξωτερική ζητάει από την Ε.Ε. να δέχεται τους πρόσφυγες”, αναφέρει ο Paul Craig Roberts και στη συνέχεια γίνεται πολύ πιο καυστικός απέναντι στην Ουάσιγκτον.
Επικαλούμενος και τον αμερικανό αναλυτή Mike Whitney Steven Landman σημειώνει πώς το σχέδιο για τη δημιουργία ζώνης απαγόρευσης πτήσεων πάνω από τη Συρία υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών για να σπρώξει προς τα έξω ρωσικά είναι ένα άπιαστο όνειρο.
Ο ΟΗΕ δεν θα δεχθεί ποτέ κάτι τέτοια. Η Ρωσία δε έχει ήδη δημιουργήσει μια ντε φάκτο ζώνη απαγόρευσης πτήσεων. Ο Πούτιν χωρίς φραστικές απειλές αλλάζει ριζικά την ισορροπία δυνάμεων, και ο κόσμος το γνωρίζει. Η Ουάσιγκτον έπεσε θύμα της ανικανότητας της”, τονίζει ο Paul Craig Roberts και καταλήγει:
Αν ο Μπάρακ Ομπάμα έχει λίγη κοινή λογική, θα πρέπει να αποσυρθεί από τη Μέση Ανατολή, να μετατοπίσει το κέντρο βάρους της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής στην Ευρώπη, να συνεργαστεί με την Ρωσία για την καταστροφή της τρομοκρατίας στη Μέση Ανατολή και να αναγνωρίσει τα λάθη του. Διαφορετικά οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να χάνουν την εξουσία και το κύρος του σε ολόκληρο τον κόσμο”.

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top