GuidePedia

0

Όλες οι χώρες - μέλη της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας υπερασπίζονται το δικαίωμα της Τουρκίας να προστατεύει τον εναέριο χώρο της, τόνισε ο γενικός γραμματέας του NATO Γενς Στόλτεμπεργκ. Επειδή η δήλωση Στόλντεμπεργκ δεν μπορεί να είναι προσωπικής έμπνευσης θα πρέπει να να μας εξηγήσει κάποιος αν και η Ελλάδα προσυπογράφει αυτή τη δήλωση.

Βεβαίως κάθε χώρα έχει αυτό το δικαίωμα. Και η Τουρκία. Αλλά δεν μπορεί να εξαιρείται η Ελλάδα! Και εξαιρείται από το 1974.

Η δήλωση έγινε με φόντο την ένταση που έχει δημιουργήσει μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας η κατάρριψη ρωσικού πολεμικού αεροσκάφους από τουρκικά μαχητικά την προηγούμενη Τρίτη.

Πήρε αέρα ο Νταβούτογλου!


Και μετά από τη δήλωση του γγ του NATO ο Νταβούτογλου πήρε αέρα και δήλωσε:

«Καμία χώρα δεν πρέπει να μας ζητεί να απολογηθούμε», ήλωσε ο Νταβούτογλου στους δημοσιογράφους μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής του με τον Γενς Στόλτενμπεργκ και μετά τη στήριξη που του παρείχε η Βορειοατλαντική Συμμαχία για το ζήτημα της προστασίας του τουρκικού εναερίου χώρου, προειδοποιώντας ότι τέτοια περιστατικά εξακολουθούν να αποτελούν απειλή, όσο η Ρωσία και ο υπό τις ΗΠΑ συνασπισμός συνεχίζουν να βομβαρδίζουν χωριστά το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία.
"Κανένας τούρκος πρωθυπουργός, κανένας πρόεδρος, καμία αρχή δεν θα ζητήσει συγγνώμη...για το γεγονός ότι κάναμε το καθήκον μας", είπε ο Νταβούτογλου. "Ελπίζουμε ότι η Ρωσία θα επανεξετάσει τις οικονομικές κυρώσεις, διότι είναι αντίθετες προς τα συμφέροντα και των δύο μας", πρόσθεσε. "Είμαστε έτοιμοι να συνομιλήσουμε μέσω των διπλωματικών και των στρατιωτικών διαύλων με τη Ρωσία. Δεν έχουμε καμία πρόθεση για κλιμάκωση", πρόσθεσε.

Μετά τη συνάντηση του με τον γενικό γραμματέα του NATO, Γενς Στόλτεμπεργκ, ο κ. Νταβούτογλου σημείωσε ότι ο κίνδυνος για ανάλογο περιστατικό στο μέλλον παραμένει υψηλός, όσο η Ρωσία και ο διεθνές συνασπισμός υπό τις ΗΠΑ κατά του Ισλαμικού Κράτους πραγματοποιούν πλήγματα στη Συρία, χωρίς μεταξύ τους συντονισμό.

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top