GuidePedia

0

Οι τελευταίες προετοιμασίες έχουν περατωθεί και όλα είναι έτοιμα για την κοινή αμερικανοτουρκική εισβολή στην Συρία, σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας, Milliyet.

Η εισβολή θα γίνει σε δυο επίπεδα, αεροπορική και, εδώ είναι και επίμαχο σημείο και χερσαία εισβολή για την υποτιθέμενη δημιουργία ζώνης ασφαλείας μέσα στο συριακό έδαφος. Θα γίνει από τον διάδρομο του Cerablus, που είναι υπό τον έλεγχο του ISIS.


Στην εισβολή θα πάρουν μέρος 6 αμερικανικά F-15C, έξη βομβαρδιστικά, A-10, δώδεκα αεροσκάφη τάνκερς, KC-135 και δέκα MQ-I εξοπλισμένα και μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Η συγκέντρωση όλων αυτών γίνεται στην βάση του Ιντζιρλίκ. Παράλληλα οι Τούρκοι θα κινητοποιήσουν τις βάσεις τους στην Μαλάτεια και στο Ντιαρμπακίρ, από όπου θα απογειώνονται τα τουρκικά F-16, δεκατέσσερα τον αριθμό. Η συνολική αεροπορική δύναμη που θα πάρει μέρος στην επιχείρηση υπολογίζεται σε 60 αεροσκάφη.

Το ενδιαφέρων είναι ότι δεν δίνονται λεπτομέρειες για τις χερσαίες δυνάμεις που θα πάρουν μέρος στην επιχείρηση, αλλά το γεγονός είναι ότι τις τελευταίες μέρες είναι σε ύψιστη επιφυλακή οι τουρκικές δυνάμεις που συγκεντρώνονται στα σύνορα με την Σύρια.

Εκείνο που αφήνει να «διαρρέει» η Άγκυρα, είναι ότι οι χερσαίες επιχειρήσεις θα γίνουν σε συντονισμό με τις δυνάμεις του λεγόμενου «Συριακού Απελευθερωτικού Στρατού» της συριακής αντιπολίτευσης, καθώς και με τις τουρκομανικές δυνάμεις, δηλαδή των ενόπλων τουρκόφωνων της Συρίας.

Ο κύριος στόχος όπως αναφέρεται θα είναι η ISIS, αλλά είναι προφανές ότι η βασική επιδίωξη θα είναι η οριστική κατάρρευση του καθεστώτος Άσαντ.

Όλα αυτά την ίδια στιγμή που ήδη στην Συρία βρίσκονται ρωσικές, ιρανικές και δυνάμεις της λιβανέζικης Χετζμπολάχ, που πολεμούν στο πλευρό του Άσαντ.

Όπως φαίνεται κάποιοι επιδιώκουν να ανοίξουν τις πύλες του «παγκόσμιου τρελοκομείου».

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top