GuidePedia

0

Η μεγαλύτερη και σοβαρότερη για την Τουρκία συνέπεια από την κατάρριψη του ρωσικού SU-24, είναι ότι αυτά που αγούγονταν και γράφονταν ως πληροφορίες και φήμες ακούγονται πλέον δημόσια και δυνατά. Ο ίδιος ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν κατηγορεί την τουρκική πολιτική ηγεσία για άμεση συνεργασία με τους τζιχαντιστές! Ακόμη και από τη Δύση ανάλογες απόψεις και προβληματισμοί έχουν αρχίσει να ακούγονται. Η Τουρκία εμφανίζεται πλέον ως μια χώρα που παίζει τουλάχιστον ύποπτο ρόλο σ΄ ότι έχει να κάνει με το Ισλαμικό Κράτος.

Όπως εύστοχα γράφει η εφημερίδα Φιλελεύθερος στην Κύπρο η Τουρκία φαίνεται ότι είναι η “πίσω αυλή των τρομοκρατών”!

Το άρθρο του Αρίστου Μιχαηλίδη είναι διαφωτιστικό :

Από δημοσιεύματα σε ρωσικά ΜΜΕ είχαμε μάθει την περασμένη Παρασκευή ότι τις προηγούμενες πέντε μέρες η Ρωσία είχε καταστρέψει 1.000 δεξαμενόπλοια αργού πετρελαίου του ισλαμικού τρομοκράτους. Ρωσικά αεροπλάνα έπληξαν στόχους σε ελεγχόμενα από τους τζιχαντιστές διυλιστήρια πετρελαίου απ΄ όπου γίνεται το λαθρεμπόριο στη μαύρη αγορά. «Καταγράφουμε εδώ και καιρό την κίνηση μεγάλης ποσότητας πετρελαίου και πετρελαϊκών προϊόντων προς την Τουρκία από περιοχές που ελέγχει το ISIS. Αυτό εξηγεί τη σημαντική χρηματοδότηση που λαμβάνουν οι τρομοκράτες», είχε πει προχτές ο Βλαντιμίρ Πούτιν μετά την κατάρριψη του ρωσικού αεροπλάνου. Χτες ο Σεργκέι Λαβρόφ, ήταν ακόμα πιο κατηγορηματικός: «Η κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού σημειώθηκε λίγο μετά από επιδρομές της ρωσικής αεροπορίας εναντίον κομβόι μεταφοράς πετρελαίου των τρομοκρατών και εγκαταστάσεων». Αλλά και ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ: «Οι τουρκικές ενέργειες συνιστούν ντε φάκτο προστασία του Ισλαμικού Κράτους. Αυτό δεν αποτελεί έκπληξη, δεδομένων των πληροφοριών που διαθέτουμε για άμεσο οικονομικό συμφέρον ορισμένων Τούρκων αξιωματούχων που σχετίζονται με την προμήθεια πετρελαιοειδών από εργοστάσια που ελέγχονται από το ISIS».

Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι η Τουρκία αποτελεί την κύρια πηγή χρηματοδότησης των τρομοκρατών του χαλιφάτου και η κατάρριψη του ρωσικού αεροπλάνου δεν μπορεί να είναι πιστευτό ότι έγινε επειδή, έστω κι αν είναι αλήθεια, παραβίασε τον τουρκικό εναέριο χώρο για 17 δευτερόλεπτα, όπως λένε οι ίδιοι οι Τούρκοι επισήμως. Για 17 δευτερόλεπτα δεν ρισκάρει καμιά χώρα να συγκρουστεί με τη Ρωσία, εκτός κι αν κυβερνάται από ανισόρροπους ψυχοπαθείς. Όμως, το περίεργο είναι που δέχονται αυτή την εξήγηση οι δυτικοί, οι Αμερικάνοι, το ΝΑΤΟ και οι Ευρωπαίοι, που ενώ βιώνουν την τρομοκρατία μέσα στις πόλεις τους πλέον, εξακολουθούν να κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν τον ρόλο της Άγκυρας.

Αυτή τη στιγμή στην Τουρκία, οι συζητήσεις και οι ανησυχίες περιστρέφονται γύρω από το αν η Ρωσία θα τους κόψει την παροχή φυσικού αερίου. Η Τουρκία προμηθεύεται το 54,7% του φυσικού της αερίου από τη Ρωσία κι αν αποφασίσει να το διακόψει θα βρεθεί ενώπιον μιας τεράστιας κρίσης, καθώς δεν έχει εναλλακτική επιλογή. Μπορεί μια χώρα να ρισκάρει κάτι τέτοιο για 17 δευτερόλεπτα παραβίασης του εναέριου χώρου της; Μόνο αν στοχεύει σε πολύ μεγαλύτερα συμφέροντα από το λαθρεμπόριο των τζιχαντιστών, αλλά και από την αναδιαμόρφωση του χάρτη στις περιοχές που την ενδιαφέρουν. Αλλά, η σχέση της με το Ισλαμικό Κράτος δεν είναι μόνο η χρηματοδότηση. Είναι γνωστό ότι οι τρομοκράτες, που κτυπούν στις ευρωπαϊκές πόλεις φτάνουν στην Ευρώπη μέσω Τουρκίας. Τα γράφουν και οι τουρκικές εφημερίδες. Πρόσφατο παράδειγμα, ο 25χρονος τρομοκράτης Ahmed Almuhammed, που πήρε διαβατήριο και βοήθεια στην Τουρκία, πέρασε στην Ελλάδα και προωθήθηκε στη Γαλλία για τις τρομοκρατικές ενέργειες. Όπως είναι γνωστό και το ότι το καλοκαίρι οι μόνοι, που πρόβαλλαν αντίσταση στους τζιχαντιστές ήταν οι Κούρδοι στο Κομπανί, οι οποίοι όμως ταυτόχρονα δέχονταν ανελέητους βομβαρδισμούς από την Τουρκία. Όλες οι ενέργειες της Τουρκίας, κάτω από οποιανδήποτε δικαιολογία, είναι υπέρ του ISIS.

Η Ρωσία μπορεί να κτυπά τους αντικαθεστωτικούς που πολεμούν τον Άσαντ, αλλά κτυπά και το Ισλαμικό Κράτος. Αυτό δεν είναι ο κύριος στόχος Αμερικής και Ευρώπης; Η κατάρριψη όμως του ρωσικού αεροπλάνου ήταν σαφώς προσχεδιασμένη πράξη υπέρ των τρομοκρατών. Η Αμερική και η Ευρώπη έχουν τεράστια ευθύνη όταν συνεχίζουν να προσφέρουν γη και ύδωρ στην Άγκυρα, με την αστεία δικαιολογία ότι θέλουν να φύγει ο Άσαντ. Το τίμημα των παιγνίων τους είναι πολύ πιο μεγάλο και το πληρώνουν οι λαοί τους.

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top