GuidePedia

0

Παρασκευή και 13 επέλεξαν να κτυπήσουν το Παρίσι οι «μοναχικοί λύκοι» πιστοί στο όραμα του Ιερού Πολέμου του Daesh (Ισλαμικό Κράτος). Οι στυγνοί εκτελεστές προστατευμένοι από τον αόρατο μανδύα της αφάνειας, ξεπήδησαν απροειδοποίητα μέσα από την από καιρό αποσταθεροποιημένη ζώνη της πολυπολιτισμικής γαλλικής κοινωνίας, η οποία εξελίσσεται πλέον σε ζώνη του λυκόφωτος.
Ιωάννης Σ. Θεοδωράτος
Δημοσιογράφος – Αμυντικός αναλυτής
Οι στρατευμένοι ισλαμιστές μαχητές επέλεξαν συμπτωματικά την συγκεκριμένη ημερομηνία – Παρασκευή και 13 τον Οκτώβριο του 1307 ξεκίνησε η μαζική σύλληψη των Ναϊτών στην Γαλλία – για να την καταστήσουν ορόσημο μιας συνεχιζόμενης αντιπαράθεσης με την Δύση, η οποία κατά τους ακραιφνείς τζιχαντιστές ανάγεται στην εποχή των Σταυροφοριών.
Ήδη, η Γαλλία, η Ευρωπαϊκή Ένωση, οι ΗΠΑ, ο αγγλοσαξονικός κόσμος, η Δύση γενικότερα ακόμη και η Ρωσία, ετοιμάζονται να σηκώσουν το γάντι και να βρουν τρόπους ώστε να απαντήσουν με ακόμη πιο σκληρό και ισοπεδωτικό τρόπο στοχεύοντας το Χαλιφάτο. Όμως όπως και στις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, οι όποιες αφορμές προκύπτουν από τρομοκρατικές ενέργειες, δεν θα πρέπει να συγχέονται με τα πραγματικά αίτια και κυρίως με την κατάδειξη των ηθικών αυτουργών της επίθεσης, η οποία αναγορεύθηκε ως η γαλλική 11/09.
Το Daesh μπορούμε να το συγκρίνουμε ως ανάλογο του καθεστώτος των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν (σ.σ. η αμερικανική ευθύνη και υπαιτιότητα για την γέννηση των δύο εκτρωμάτων, καταγράφηκε ως ιστορικό σφάλμα με σοβαρές γεωστρατηγικές επιπτώσεις επί της ασφάλειας του γεωγραφικού συμπλόκου της μείζονος Μέσης Ανατολής όπως το συνέλαβε ο Ζμπ. Μπρζεζίνσκι).

Όμως η επικέντρωση της στοχοποίησης στους ισλαμιστές που κατέχουν την Ράκα και την Μοσούλη, απλούστατα θα απομακρύνει για μια ακόμη φορά την ιστορική ευκαιρία ανάδειξης και καταγγελίας των ηθικών αυτουργών, των πραγματικά υποκινητών της σφαγής όσων προηγήθηκα και εκείνων που δυστυχώς έπονται.
Μετά από τις επιθέσεις του 2001 ο τότε Αμερικανός υπουργός Άμυνας Ντ. Ράμσφελντ φέρεται να έχει δηλώσει πως οι πραγματικοί ένοχοι δεν θα πρέπει να αναζητηθούν στις οροσειρές του Αφγανιστάν, αλλά στην Αίγυπτο και τη Σαουδική Αραβία.
Ομιλώντας ορθώς, ο τότε υπουργός αποκάλυπτε πως οι αληθινοί ηθικοί αυτουργοί, εκείνοι που εν πολλοίς δημιούργησαν, συντήρησαν, ανέπτυξαν, απέκρυψαν, προστάτεψαν και τελικώς εξαπέλυσαν κατά της Δύσης τους τζιχαντιστές τρομοκράτες, είναι «ομοτράπεζοι» των ΗΠΑ. Σήμερα οι ηθικοί αυτουργοί δεν βρίσκονται πια στην Αίγυπτο, αλλά στην Τουρκία, ενώ στους Σαουδάραβες προστέθηκαν οι ισλαμιστές του Κατάρ, αμφότεροι ομοίως παραδοσιακοί «φίλοι και σύμμαχοι» των ΗΠΑ…
Όμως πέραν των σκοτεινών, βαθιά θρησκευτικών ουαχαμπιστικών όσο και εμμονικών κύκλων του Ριάντ και πέριξ της Μέκκας, οι οποίοι πιστεύουν και προσδοκούν την έλευση της δικής τους – όπως την οραματίζονται – γεωπολιτικής αποκάλυψης και γι’ αυτό έχουν αναλάβει το καθήκον υποστήριξης του Daesh παρέχοντας όπλα, χρήματα και γνωριμίες, υπάρχει ένας ακόμη πιο επικίνδυνος γνωστός-άγνωστος ηθικός αυτουργός: Η Τουρκία του παραϊσλαμιστή (σ.σ. ο γράφων εισάγει τον συγκεκριμένο όρο που υποδηλώνει «αυτόν που δρα παράλληλα με τον ισλαμιστή» τον οποίον θεωρεί ότι ανταποκρίνεται πληρέστερα στον τρόπο δράσης) Ερντογάν.
Άραγε γιατί θα πρέπει να ευσταθεί μια τέτοια σοβαρή κατηγορία, την γεωστρατηγική διάσταση της οποίας οφείλουμε να επισημάνουμε; Πως μπορούμε να κατηγορήσουμε αλλά και να αποδείξουμε την ανηθικότητα του παραϊσλαμιστικού νέο-οθωμανικού καθεστώτος που οικοδομούν σταθερά επί 13 συναπτά έτη το δίδυμο Ερντογάν-Νταβούτογλου; Ας αφήσουμε τους ίδιους να μας αποκαλύψουν τις προθέσεις τους…
Στις 2 Νοεμβρίου ο πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας Ταγίπ Ερντογάν (σ.σ. δεν άντεξε στον πειρασμό…) και προέβη σε μια εξαιρετικά αποκαλυπτική δήλωση, μετά από το αεροπορικό δυστύχημα σε ρωσικό επιβατηγό αεροσκάφος στο Σινά, το οποίο αποδόθηκε σε τρομοκρατική ενέργεια του Daesh: «Πώς μπορώ να καταδικάσω το Daesh που κατέρριψε το ρωσικό αεροπλάνο οι επιβάτες του οποίου επέστρεφαν από ευχάριστες διακοπές σε μια εποχή που οι ομόθρησκοί μας στη Συρία βομβαρδίζονται από τα αεροσκάφη του Πούτιν; Η κατάρριψη είναι το φυσικό επακόλουθο της υποστήριξης της Μόσχας προς τον Ασαντ».
Αν αντικαταστήσουμε το αεροπλάνο και τους επιβάτες με τα θύματα στο Παρίσι και αντί των ρωσικών τοποθετήσουμε τα γαλλικά μαχητικά της Armee de l’ Air, τότε προσεγγίζουμε τηρουμένων των αναλογιών στο πως αντιλαμβάνεται και συνηγορεί υπέρ ο σουλτάνος της Άγκυρας των «αντεκδικητικών ενεργειών» του Χαλιφάτου.

Η ετέρα αποκαλυπτική δήλωση προέρχεται από τον επικεφαλής της τουρκικής MIT Χακάν Φιντάν στο πρακτορείο Anadolou τον περασμένο μήνα: «Το Daesh είναι μια πραγματικότητα και πρέπει να δεχτούμε ότι δεν μπορούμε να εξαλείψουμε μια καλά οργανωμένη και δημοφιλή δομή, όπως είναι. Ως εκ τούτου, καλώ τους συναδέλφους μου στη Δύση να αναθεωρήσουν τη νοοτροπία τους και να ματαιώσουν τα σχέδια του Βλαντιμίρ Πούτιν που επιθυμεί να συντρίψει τους Ισλαμιστές επαναστάτες της Συρίας». Συνεπώς ο πρόεδρος Ερντογάν δικαιώνει την ισλαμιστική τρομοκρατία και ο ευνοούμενός του διοικητής της ΜΙΤ προτρέπει τους… συναδέλφους του στη Δύση να ξαναδούν με άλλη νοοτροπία (σ.σ. ίσως όταν ασπαστούν το Ισλάμ γίνει δυνατό) τους «επαναστάτες» του Daesh.
Οι Ερντογάν και Φιντάν αποδεικνύονται φύσει και θέσει ηθικοί αυτουργοί των επιθέσεων στο Παρίσι όπως και για όλα όσα συμβούν στο προσεχές μέλλον. Ο Παντισάχ του Ακ Σαράι ουδέποτε έχει κρύψει τις παραϊσλαμιστικές θέσεις του. Το Καλοκαίρι στην Τζακάρτα της Ινδονησίας ανέκραξε: «Έχουμε μόνο μια έγνοια… το Ισλάμ και μόνο το Ισλάμ… Είναι αδύνατο για εμάς να αποδεχθούμε την επισκίασή του…».
Το Daesh αντιμετωπίζεται ως εργαλείο για την επίτευξη μιας θείας αποστολής. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο και για μερικούς άλλους ολιγότερο «πεζούς» (σ.σ. το ζήτημα της ανόδου και της μεγέθυνσης της κουρδικής ισχύος σε Ιράκ και ιδίως στην Συρία υπό την αμερικανο-ισραηλινή προστασία και επίβλεψη), η Τουρκία έχει αναλάβει τον καθοριστικό γεωστρατηγικό ρόλο της παροχής κάθε είδους λογιστικής υποστήριξης (σ.σ. βλ. πρόσφατες σχετικές δηλώσεις του καθηγητού Γεωπολιτικής Ιωάννη Μάζη στα ΜΜΕ) στο Daesh!
Η Άγκυρα κερδίζει εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια κάθε μήνα από το πάσης φύσεως λαθρεμπόριο υλικών και ανθρώπων από τις κατεχόμενες περιοχές του χαλιφάτου και την ίδια στιγμή απαιτεί 3 δις ευρώ ως «αποζημίωση» για τις προσφυγικές ροές. Οι επίσης ηθικοί αυτουργοί των σφαγών κατά των Χριστιανών, των Αλεβιτών, των Σιιτών και των άλλων δοξασιών και δογμάτων, έχουν αναρωτηθεί άραγε πόσο έχει ανέλθει ο λογαριασμός που οφείλουν να καταβάλλουν έναντι του Δικαστηρίου της Ιστορίας για την υποστήριξη, προστασία και την ανοχή που επιδεικνύουν υπέρ των οργάνων δολοφονίας που αποστέλλει το Daesh στην Δύση;
Σήμερα αποκαλύφθηκε ότι δύο εκ των δραστών είχαν διέλθει μέσω του αιγαιακού διαδρόμου (από Τουρκία στα ελληνικά νησιά) καλυπτόμενοι μέσα στις μάζες των λαθρομεταναστών και των προσφύγων και στη συνέχεια κατέληξαν στην Γαλλία. Αμέσως εγείρεται το μείζον και επιτακτικό ερώτημα. Γνώριζε η ΜΙΤ για αυτούς και για τους όποιους άλλους πέρασαν μέσω Ελλάδας στην Ευρώπη; Γιατί η Τουρκία δεν συναινεί στην δημιουργία των κέντρων ελέγχου στην επικράτειά της ώστε να γίνεται με πολύ μεγαλύτερη ασφάλεια η ταυτοποίηση των στοιχείων εκείνων που στοχεύουν να περάσουν στην ΕΕ;
Μπορεί η ελληνική κυβέρνηση να έχει ευθύνη σε πολλά και να έχει προκαλέσει αντιδράσεις από εσφαλμένες ενέργειες και απαράδεκτες όσο και αμετροεπείς δηλώσεις (σ.σ. βλ, Πάνος Καμμένος κινδυνολογία περί Τζιχαντιστών κ.λπ.), ο τεράστιος όγκος της ευθύνης επωμίζεται στις τουρκικές αρχές και την στρατηγικώς κεντρικά σχεδιασμένη σκόπιμη αδράνεια και εθελοτυφλία καθ’ επιταγήν της παραϊσλαμιστικής ηγεσίας τους!
Έναν αιώνα μετά από την αρμενική γενοκτονία και την επίσης αποτρόπαια γενοκτονία των Ελλήνων και των Ασσυρίων της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, η Τουρκία συνεχίζει να διατηρεί τα σκήπτρα της ενοχής, ενώ την ίδια στιγμή οργανώνει διάσκεψη στο έδαφός της και παράλληλα παραπλανά και αποπροσανατολίζει στέλνοντας κείμενα συμπαράστασης και συμπόνιας στα θύματα των τρομοκρατικών ενεργειών των εξτρεμιστών τρομοκρατών της Γαλλίας.
Ο ηθικός αυτουργός όχι μόνον ψεύδεται – δικαίωμά του είναι άλλωστε στο πλαίσιο της πολιτικής την οποίαν χαράζει και υπηρετεί – αλλά το αίσχιστον είναι πως καλεί και τους άλλους – θύματα και συμπάσχοντες σε επίπεδο πολιτικών ηγεσιών της ΕΕ – να αποδεχθούν την γεωστρατηγικά σκοτεινή και αναληθή στάση και δράση της.
Είναι επίσης απαράδεκτο 100 έτη μετά από την Εκστρατεία της Καλλιπόλεως μέρος του Αγγλοσαξονικού κόσμου λόγω της «ενοχής» που πιθανόν αισθάνεται για το καταστροφικό αποτέλεσμα των μαχών, να θεωρεί ότι η θώπευση του παραϊσλαμιστή Ερντογάν και ο εξαγνισμός των μηχανισμών της ΜΙΤ αποτελεί τακτική επίτευξης του στόχου επαναπρόσδεσης στο άρμα της Δύσεως της πλέον – ακόμη και από τους μουλάδες του Ιράν – αναθεωρητικής κλίκας που συνεχίζει να ανδρώνεται και να ισχυροποιείται με χρήματα και την υποστήριξη της Συμμαχίας όπως και της ΕΕ.

Για όλους τους προαναφερόμενους λόγους, καλούμε τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να μη μεταβεί στο καλοστημένο παζάρι που στήνεται στην άλλη πλευρά του Αιγαίου και επίσης να προχωρήσει σε αυστηρότατη δήλωση καταγγελίας της τουρκικής ηθικής αυτουργίας, αποφεύγοντας να αναδειχθεί – όπως και άλλοι Έλληνες επίσημοι στο παρελθόν – μια μαριονέττα στο θέατρο της τουρκικής γεωστρατηγικής. Αν μάλιστα επιθυμεί να συγκεντρώσει περισσότερα αποδεικτικά στοιχεία, ας τα ζητήσει μέσω της ΕΥΠ στην Ελλάδα και στην Κύπρο από τους Αμερικανούς και κυρίως από το Ισραήλ. Οι «παροικούντες την Ιερουσαλήμ» γνωρίζουν καλύτερα και βαθύτερα πρόσωπα και πράγματα…
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top